Založ si blog

Plamene 7. – Zvolebnené. . .

 

O čo sa stavíme, že budú predčasné voľby? A že budú v októbri? Túto trochu provokačnú a hodne vizionársku dvojotázku rozviniem.

A darmo že je prvoaprílový, všetko v ňom napísané myslím úplne vážne. Toľko v skratke ku dnešnému blogu.

 

Fico sa v popularite až na samé dno údajne prepadol…

Podľa včerajších správ médií, teda. Nepridali mu telefonáty Vadalu s Troškovou, ani „sebakorektívne hodnotenie volebného úspechu strany SMER“.

Viete, neriešil veci po mojich dvoch o pomoc volajúcich otvorených listoch jemu ako premiérovi, nespravil nič v prospech obetí pochybení lekárov – a tak prajem strane SMER veľa, veľa takýchto volebných úspechov.

 

Tým nechcem povedať, že som na strane Čaputovej…

Ak by som povedala, že je to Kiska v sukni, asi by som sa veľmi nesekla. Takto to poviem, aby som sa vyhla trestnému stíhaniu za pravdivý názor – určité veci sú skrátka ochotné robiť len určité typy osobnosti.

Nešla som tento raz voliť – ani jeden z tých dvoch kandidátov nebol pre mňa ten správny. Odmietam už voliť menšie zlo – lebo je vždy zlom, ako sa ukazuje. A ak potom narastie, tak je niekedy väčšie, ako to druhé, pôvodné a presiahne ho, ako sme to aj videli a zažili sami. Zlo je skrátka vždy zlom.

Nie je to alibistické, len našťastie vidím v diaľke dobré riešenie. Čakám na rozhýbanie sa Ústavného súdu. Som si istá, že Harabín je taký odborník, ktorý nepodáva ústavné sťažnosti podaromnici, ani neúspešne – a všetko má premyslené do detailu.

 

Takže ten, komu naozaj v tejto chvíli prajem šťastie, je práve Harabín…

Lebo jediné správne riešenie vidím v zrušení volebných výsledkov a novej prezidentskej voľbe.

Predstavte si – jeho podanie dostal sudca, ktorý ešte nie je ani zvolený. No bola by to fraška na roky, lebo nikto by nebol v tomto skvelom bezprávnom štáte zodpovedný a už vonkoncom nie stíhaný za nefunkčnosť Ústavného súdu.

Som si úplne istá, že skôr by u nás pristáli mimozemšťania, ako by sa sfunkčnil Ústavný súd pri správnej volebnej konštelácii. Ale nič v živote nie je náhodné. Verím, že po „súčasnom volebnom úspechu“ bude aj strana SMER naklonená rýchlej voľbe ústavných sudcov. A potom môže opätovne zabojovať o dôveru občanov – predpokladám štedré predvianočné balíčky vlády, milí občania, tešte sa. Ak médiá hovorili o možných predčasných voľbách a zvažovanom termíne v októbri – strategicky je to výhodný termín, nabalí sa občanom skutočne bohaté darčekovo k Vianociam.

Takže, ako vidíte, aj strana SMER by mala Harabínovi priať šťastie – lebo je ich jedinou nádejou v tejto ich úspešnej volebnej situácii – a trochu urýchliť chod udalostí sfunkčnením Ústavného súdu.

 

 

Elena   1.4.2019

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986759x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie