Založ si blog

Plamene 7. – Zvolebnené. . .

 

O čo sa stavíme, že budú predčasné voľby? A že budú v októbri? Túto trochu provokačnú a hodne vizionársku dvojotázku rozviniem.

A darmo že je prvoaprílový, všetko v ňom napísané myslím úplne vážne. Toľko v skratke ku dnešnému blogu.

 

Fico sa v popularite až na samé dno údajne prepadol…

Podľa včerajších správ médií, teda. Nepridali mu telefonáty Vadalu s Troškovou, ani „sebakorektívne hodnotenie volebného úspechu strany SMER“.

Viete, neriešil veci po mojich dvoch o pomoc volajúcich otvorených listoch jemu ako premiérovi, nespravil nič v prospech obetí pochybení lekárov – a tak prajem strane SMER veľa, veľa takýchto volebných úspechov.

 

Tým nechcem povedať, že som na strane Čaputovej…

Ak by som povedala, že je to Kiska v sukni, asi by som sa veľmi nesekla. Takto to poviem, aby som sa vyhla trestnému stíhaniu za pravdivý názor – určité veci sú skrátka ochotné robiť len určité typy osobnosti.

Nešla som tento raz voliť – ani jeden z tých dvoch kandidátov nebol pre mňa ten správny. Odmietam už voliť menšie zlo – lebo je vždy zlom, ako sa ukazuje. A ak potom narastie, tak je niekedy väčšie, ako to druhé, pôvodné a presiahne ho, ako sme to aj videli a zažili sami. Zlo je skrátka vždy zlom.

Nie je to alibistické, len našťastie vidím v diaľke dobré riešenie. Čakám na rozhýbanie sa Ústavného súdu. Som si istá, že Harabín je taký odborník, ktorý nepodáva ústavné sťažnosti podaromnici, ani neúspešne – a všetko má premyslené do detailu.

 

Takže ten, komu naozaj v tejto chvíli prajem šťastie, je práve Harabín…

Lebo jediné správne riešenie vidím v zrušení volebných výsledkov a novej prezidentskej voľbe.

Predstavte si – jeho podanie dostal sudca, ktorý ešte nie je ani zvolený. No bola by to fraška na roky, lebo nikto by nebol v tomto skvelom bezprávnom štáte zodpovedný a už vonkoncom nie stíhaný za nefunkčnosť Ústavného súdu.

Som si úplne istá, že skôr by u nás pristáli mimozemšťania, ako by sa sfunkčnil Ústavný súd pri správnej volebnej konštelácii. Ale nič v živote nie je náhodné. Verím, že po „súčasnom volebnom úspechu“ bude aj strana SMER naklonená rýchlej voľbe ústavných sudcov. A potom môže opätovne zabojovať o dôveru občanov – predpokladám štedré predvianočné balíčky vlády, milí občania, tešte sa. Ak médiá hovorili o možných predčasných voľbách a zvažovanom termíne v októbri – strategicky je to výhodný termín, nabalí sa občanom skutočne bohaté darčekovo k Vianociam.

Takže, ako vidíte, aj strana SMER by mala Harabínovi priať šťastie – lebo je ich jedinou nádejou v tejto ich úspešnej volebnej situácii – a trochu urýchliť chod udalostí sfunkčnením Ústavného súdu.

 

 

Elena   1.4.2019

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

koláž, fotky, mReportér

Legendárna AC/DC v plnej paráde. Najväčší hit rozpálil 100-tisíc ľudí, pozrite si, ako to vyzeralo

27.07.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9301603x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív