Založ si blog

Ja 4. – Keď sa zjaví anjel. . .

Anjela som dnes ráno stretla.

To vám bolo tak – nestihla som bus do Bratislavy, ku ktorému ma dcéra viezla – cestou z kopcov nešlo predbehnúť vlečúce sa autá pred nami. Ďalší spoj dorazí do Blavy o dve hodiny po dohodnutom stretnutí v NS SR s predsedníčkou ľudskoprávneho výboru. A tak som stála pri ceste, vo výdatnom daždi mi úplne nebadane tiekli slzy a skúšala som stopnúť niečo. Prešla štvrťhodina, zastalo mi siedme auto. Mladý muž ma zobral do Rimavskej Soboty, kde som ešte chvíľu čakala na ten môj pôvodne zmeškaný spoj. Cestou sme debatovali, povedal mi kde pracuje. „Hm, vy tam určite robíte anjela“ dodala som šťastne.

Som Zámeru sveta vďačná, uvedomujem si pravdepodobnosť, že stopnem v Muráni v upršanom skorom ráne niekoho, kto mi pomôže dostať sa k busu, čo odišiel pred viac ako 15 minútami.

Ach, budúcu stredu pošlem sľúbený balíček energie, milý anjel.

Potom som v buse uvažovala o nezištnom konaní dobra a včerajšom večere. Za oknami lomozil vietor u nás na Prednej Hore, koruny stromov divo kmásal. Kvapky dažďa dopadali na podokenice monotónnym, zdanlivo nekonečným rytmom. Vo večerných správach avizovaná predstava horúceho víkendu bola stále kdesi v rovine sci-fi predstáv. Ležala som v teple postele, zababušená v paplóne i huňatej deke a zdalo sa mi nepredstaviteľné, že kdesi zomierajú ľudia od hladu, či zúri vojna. A pritom som práve včera čítala správu o matke s deťmi, ktorí zomreli od hladu v susednom „vyspelom“ Rakúsku. O devastácii dažďových pralesov. Aj o nekonečnom rade politických pletích sa mi mihli správy pred očami. Som zrejme nespratný človek, nestačí mi ku šťastiu vôňa detského levanduľového olejčeka, ktorá sa šírila okolo mňa pri každom pohybe. Vlastne by som sa bez neho pokojne zaobišla, natieram sa ním len občas. Som vďačná za všetko, čo mám, no idealisticky vždy bojujem za kúsok lepší svet všetkým. A tak pridávam kvapku po kvapke energiu pre dobro sveta. Často neadresne pre dobro Zeme, či tým, ktorí to potrebujú najviac – no občas  konkrétne – minulý týždeň v Novom Smokovci mačaciemu chlpáčovi, ktorý kulhal cez cestu do kríkov. Zvieratá sú múdre – kocúr zastal obďaleč v kríkoch, potom sa otočil a s nesmelým zamraučaním sám zrazu prišiel ku mne. Balíček energie som aj dnes i včera večer opakovane posielala statočnej Deniskovej mame Anke pre skoré uzdravenie.

Bola by som rada, keby sme šírili dobro po kvapkách my všetci, každý z nás. nezištne. V tejto chvíli balíček energie posielam vám, ktorí toto čítate.

 

Elena  30.5.2019

 

P.S.: V Blave som našla tieto srdiečkové kamienky cestou podvečer na konštelačnú skupinu. Sú prekrásne, však? Fotky sú moje – kamienky tiež…

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Viktor Orbán

Gyöngyösi: Orbán je nepriateľ národa, premenil Maďarsko na diktatúru. Budapešť by nemala zabudnúť na sovietske tanky

26.04.2024 10:40

Myslím, že sme sa v Maďarsku vrátili do boľševických časov, tvrdí predseda strany Jobbik.

požiar, elektromobil, Lešť

Ako horí elektromobil? Požiar zlikvidovali hasiči do hodiny, vrak skončil vo vodnom kúpeli

26.04.2024 10:40

Z podzemnej garáže, v ktorej sa vznietil elektromobil, šľahali obrovské plamene.

Rusko Ukrajina Putin výcvikové stredisko návšteva uarus

Dvaja ruskí vojaci sa priznali ku chladnokrvnej trojnásobnej vražde. Zabili starostku aj ich kolegu

26.04.2024 10:10

Páchatelia v snahe zamaskovať zločin telo poliali horľavinou a potom do domu vhodili granát, ktorého výbuch spôsobil požiar.

Andrej Danko, upratovanie Dúbravky,

Danko upratuje Dúbravku. Zaplatil pokutu tisíc eur a chce ukázať dôkaz o vylomenom zube

26.04.2024 09:26, aktualizované: 09:41

Danko sa zaviazal zametať Dúbravku potom ako v januári zdemoloval semafor a z miesta činu ušiel. Nájsť sa ho podarilo podľa olejovej škrvny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9005339x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie