Založ si blog

A prečo nie 2. – Outfity pani prezidentky. . .

Hodnoťme spolu s médiami radšej outfity našej pani prezidentky.

Ak by sme sa chceli vyjadrovať ku jej vyjadreniam, asi by sa toho slušného veľa povedať nedalo.

Pouvažujem o nich v tomto blogu.

 

Outfity občas utekajú…

Poviem vám, tie prezidentkine outfity občas ujdú, ako konštatujú médiá. No to by podľa mňa nebola až taká tragédia. Jednak nie sú len jej osobnou vizitkou, ale i jej stylistov. A hlavne – vyjadrenia pani prezidentky podľa mňa ujdú pravidelne.

Prezrádzajú nie jej „úprimnosť a čistú dušu“, ako sa chybne domnieva – ale v politike prezrádzajú jej výrazný deficit diplomatického správania, základné nevedomosti o takom štýle správania a aj nepochopenie, že ako reprezentantka národa by sa diplomaticky pri diplomatických udalostiach správať mala. Ak chcela prezentovať svoje názory, mala sedieť doma, prípadne pri pive s jej partiou kámošov a vykladať ich tam.

Mal jej niekto vysvetliť – a to ešte pred jej nástupom do takej vysokej štátnej funkcie – že dodržať protokol sa musí nielen v oblečení, ale takisto, a predovšetkým, aj v správaní. Ak boli nevhodné jej vyjadrenia o Číne v rámci stretnutia s čínskym ministrom zahraničných vecí, tak jej správanie počas návštevy v Česku bolo vrcholom trápnosti (no, úprimne, možno ani nie jej vrcholom, ešte možno budeme prekvapení, čo bude terajšia pani prezidentka schopná vyprodukovať). V Budapešti kritizovala Orbana, aj keď nepriamo, ale čitateľne. Brzdu potom dala v Poľsku, tam sa komentárov o vláde zdržala – žeby aspoň tam ju pozvali aj nabudúce?

Reči o tom, ako chce od Ruska úctu k pravidlám NATO – to akože ku tým vojakom na ich hraniciach majú pristupovať „slepo“? Neviem si ani predstaviť, čo by sa dialo, keby sa tak Rusi skamarátili napríklad s Mexičanmi a nasáčkovali by svoje vojská niekam na hranicu s USA.

Rovnako trápne sú podľa mňa jej vyhlásenia v súlade s oficiálnou politikou EÚ si môže pani prezidentka nechať. Lebo zastupuje Slovensko a jeho záujmy, nie je predsedníčkou EÚ – na ten post bol rad záujemcov inde – nepomýlila si to?

A vonkoncom sa mi nepáči, že sa politici snažia chodiť vymývať ľuďom mozgy na  kultúrne podujatia, však nech tam ide pani prezidentka ako súkromná osoba a neprezentuje sa vtedy verejne, súhlasím s Belousovovou

https://www1.pluska.sk/spravy/z-domova/belousovova-hlasno-ozvala-poohode-nemal-chybat-konspiracny-mesacnik?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy&utm_campaign=hp990&utm_content=1

 

Jej vyhlásenie na festivale Pohoda, ktoré priniesli médiá…

„Buďme pozorní, buďme bdelí k ľuďom okolo seba, ale aj k sebe samému. Kam nás to ťahá, kam nás to láka a čo nás motivuje. Buďme veľmi pozorní ku svojmu okoliu, aj k tomu, čo nás zvádza. Buďme optimistickí k tomu, že veci majú šancu sa zmeniť k lepšiemu. Ak to nevzdáme, tak práve našim pričinením môžu byť lepšie. Prevezmime zodpovednosť za seba a za svoje životy a za našu krajinu,“ vyzvala.
https://domov.sme.sk/c/22166613/caputova-meradlom-kvality-spolocnosti-je-reakcia-obcanov-na-problemy.html#ixzz5tokzNVom

sú ukážkou toho, ako veľa hovoriť, ale nič nepovedať.

Pani prezidentka je vo funkcii  krátko, no správa sa, akoby zožrala všetku múdrosť sveta a začína poučovať politikov, ktorí na rozdiel od nej sú v tých funkciách dlhoročne. Nemôžem si pomôcť, pokojne by som ju čenčla s Čechmi za Zemana – jeho reči sú múdre, má úžasný zmysel pre humor a nadhľad.

A hej, no vidíte – asi predsa len jej outfitom by som sa mala radšej venovať – mám rada bielu farbu, aj bledomodrú. Môj blog v skratke by som potom jednou vetou mohla zhrnúť – tára Čaputová, ale občas má celkom dobré šaty…

 

Záverom…

Ešte jedna otázka – tak čaputovsky, nediplomaticky – kedy Ústavný súd Slovenskej republiky konečne rozhodne o tých dvoch podaniach Harabína?

A čo sa bude diať, ak mu dajú za pravdu – pani prezidentka odtiahne a budú nové voľby? Zruší sa tým aj legitimita všetkých jej prezidentských korkov – napríklad ňou podpísaných zákonov a prípadných zmlúv?

 

 

Elena   16.7.2019

 

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

súdna rada výbor

Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady, Mazák a Majerník to odmietajú

24.04.2024 15:20

Koaliční poslanci odvolávanie odôvodňujú stratou dôvery a pochybnosťami o svedomitom výkone právomocí členov.

medveď

V okolí obce Košická Belá sa vodičovi pred autom zjavil medveď

24.04.2024 14:52

Polícia vyzýva na ostražitosť a opatrnosť.

sneh, bratislava, sneženie

SHMÚ upozorňuje na sneženie na severnom Slovensku

24.04.2024 14:21

Meteorológovia vydali výstrahu prvého stupňa.

Londýn, kôň, splašené kone, Household Cavalry, britská vojenská jednotka

Londýnom sa preháňali splašené vojenské kone. Skrotila ich až armáda, hlásia ranených

24.04.2024 14:02

Jeho kôň vrážal do áut neďaleko Buckinghamského paláca.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9001142x
Priemerná čítanosť článkov: 3154x

Kategórie