Založ si blog

Áno 2. – Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite. . .

 

Ján Kuciak a Martina Kušnírová – podaktorí toho majú už plné zuby, ako sa o nich píše dookola – aspoň to tak komentujú na sociálnych sieťach. Útočia svojimi vyjadreniami na pani Kušnírovú.

My, matky detí mŕtvych vinou lekárov, jej dobre rozumieme. Jej bolesti, aj jej boju. No áno, nápis Lasciate ogni speranza (Zanechajte všetku nádej) by mal visieť nie nad bránami pekla, ale nad inštitúciami Slovenskej republiky – nad jej súdmi, nad policajnými budovami, nad Úradom vlády…

A tak fúknem dračie plamene, zasa raz…

 

Ach, tá pani Kušnírová…

Diskusia na fb okolo pani Kušnírovej ma nadránom zachytila. Ja fb už takmer nesledujem, no jedna z mám Otvorenéno listu premiérovi tam reagovala, tak mi to nahodilo. Hrôza – útočili tam mnohí na pani Kušnírovú

  • ako by mala doma ticho smútiť, lebo sa to patrí,
  • ako si za to Kuciak mohol sám, lebo skrátka pri takej práci to tak chodí,
  • koľkí iní zomreli a ich blízki sú ticho, nechodia vykladať po verejnosti…

(Vidíte, som napriek dračím plameňom milá a súcitná, nedala som tu ani jedno z tých mien diskutérov. Prezradím vám, čo som predvčerom povedala mojej homeopatke – že boj nie je moja životná méta, smerujem ku svojmu životnému poslaniu a meč mám odložený v zóne „viem použiť, keď treba“).

Komentovala som aj ja tie diskusné príspevky nekompromisne, či vôbec podaktorí po sebe svoje príspevky čítajú. A naozaj som v jednej chvíli uvažovala, či to sú len obyčajní diskutéri – a nie platení spolupracovníci mafiánskeho chlieva, ktorý celý prípad by rád rýchlo ututlal.

No čo k tomu dodať, diskutéri – ja sa čudujem, že podaktorí radšej staré svetre nepárate miesto vypisovania takýchto sprostostí na facebook – určite by ste tým boli pre svet prínosnejší.

 

Rozumiem pani Kušnírovej……

Tí, ktorí ste to nezažili, si nedokážete ani predstaviť, aké to je zúfalé bojovať za spravodlivosť na Slovensku. Páchateľ má všetky ľudské práva a tento štát mu ich dokonale ochraňuje, vy ako jeho obeť nie. Presnejšie, prekážate spoločnosti, lebo chcete meniť zaužívaný kolobeh darebáčin a potrestať nejakého z darebákov spravodlivo.  A to sa v tomto štáte nenosí.

My, mamy ktorých deti zomreli vinou lekárov, vieme čo to znamená čakať po celé mesiace či roky na vydanie posudku o pochybení. Koľko kriváctiev sa deje v priebehu vyšetrovania, ako sa vlečú súdne procesy. Je to nekonečný príbeh cesty za spravodlivosťou. Každá sekunda tej cesty je peklom.

 

Nechápete, kým nezažijete…

Nechápu podaktorí, že je oveľa ťažšie nemlčať, bojovať za zmenu, že do takého konania treba investovať čas i sily. Pani Kušnírovej to určite prináša oveľa viac bolesti, ako keby doma ticho smútila a zatvárala oči pred realitou, „aby opäť normálne žila“.

Poviem vám, po strate blízkeho, ktorému niekto siahol na život  – a najmä po strate vlastného dieťaťa v mladosti, kedy malo život pred sebou – už nikdy, nikdy, nikdy nebudete žiť život „ako predtým“. Buďte radi, milí diskutéri, že to na vlastnej koži nemáte zažité – a dajte už pani Kušnírovej s tými vašimi kecami pokoj.

Ja jej prajem veľa síl a zdravia, aby hovorila o tej špine, ktorá sa v tejto spoločnosti nakopila, ešte hodne dlho.

A bez toho by sa veci zamietli pod koberec.

Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite…

 

Elena   16.8.2019

 

 

 

 

Pravdu na stôl 6. – OEDC je horšie ako medvede. . .

19.03.2024

Medvede tu vybiehajú a pobiehajú vystrašené a vydesené. A my rovnako. Tí, ktorí prežili stretnutie v Liptovskom Mikuláši s medveďom, sú iste riadne vydesení. My ostatní podvedome tiež – uvedomila som si. Vracajú sa mi sny, konečne po rokoch od synovej smrti sa mi občas niečo sníva. Ten z dnešnej noci mi medveďa priplietol. Dvere som držala zvnútra, cez dieru v nich [...]

Pravdu na stôl 5. – Ako môžeme mať novú nemocnicu rýchlo a relatívne lacno. . .

16.03.2024

Netajím v mojom blogu, že som srdcom podtatranka, je to môj rodný kraj. Zakaždým, keď idem smerom na Poprad, prechádzam okolo miesta, pri ktorom mi zovrie smútkom srdce. A tak keď som dnes objavila dokument o Kvetnici, je to príležitosť urobiť malý výkop za to miesto, aj za príležitosť pre nás všetkých. Takže sledujte https://www.youtube.com/watch?v=EN_FRkg9RRM [...]

Pravdu na stôl 4. – V tomto štáte je toľko bordelu, že až. . .

14.03.2024

Prezradím vám teraz ďalšiu darebáčinu tohto štátu. Cesta za spravodlivosťou v tejto spoločnosti vyzerá, akoby ju budovali Pat a Mat. Alebo akoby vznikla omylom, lebo ku spravodlivosti veru nevedie. Veď pozrite. Predstavte si, že niekto vezme život vášmu blízkemu – úmyselne alebo neúmyselne ho usmrtí. Popri bolesti musíte zápasiť aj s praktickými otázkami, ako [...]

vojna na Ukrajine

ONLINE: Michel: Aby bol v Európe mier, musí sa pripraviť na vojnu. Volá po vojnovej ekonomike

19.03.2024 06:15, aktualizované: 07:16

Ak nebude reakcia EÚ správna a neposkytne Ukrajine dostatočnú podporu, aby zastavila Rusko, budeme ďalší na rade, tvrdí šéf Európskej rady Michel.

Putin

Putinov triumf odobrili hostia z AfD. Ako ruské voľby "monitorovali" extrémisti z Nemecka

19.03.2024 06:00

Aby prezidentským voľbám dodal zdanie legitimity, Putin si ako pozorovateľov pozval poslancov nemeckej strany AfD.

anketa, kandidáti na prezidenta 2024

ANKETA: Osem kandidátov na prezidenta odpovedalo na 19 otázok. Tu sú všetky odpovede

19.03.2024 06:00

Do ankety sa zapojilo 8 z 10 kandidátov. Líder SNS Andrej Danko sa vzdal v prospech Štefana Harabina. Milan Náhlik a Štefan Harabin do uzávierky neodpovedali.

anketa kandidati-kolaz

Veľká prezidentská anketa: Aké majú plány so Slovenskom a čo odkazujú mladým? Kandidáti odpovedali aj na to, kde budú bývať alebo či využijú vládny špeciál súkromne

19.03.2024 06:00

Kandidáti pre Pravdu opísali svoju víziu, predstavu o tom, aký má byť prezident a odpovedali na 19 kľúčových hodnotových otázok.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,836
Celková čítanosť: 8911703x
Priemerná čítanosť článkov: 3142x

Kategórie