Založ si blog

Áno 2. – Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite. . .

 

Ján Kuciak a Martina Kušnírová – podaktorí toho majú už plné zuby, ako sa o nich píše dookola – aspoň to tak komentujú na sociálnych sieťach. Útočia svojimi vyjadreniami na pani Kušnírovú.

My, matky detí mŕtvych vinou lekárov, jej dobre rozumieme. Jej bolesti, aj jej boju. No áno, nápis Lasciate ogni speranza (Zanechajte všetku nádej) by mal visieť nie nad bránami pekla, ale nad inštitúciami Slovenskej republiky – nad jej súdmi, nad policajnými budovami, nad Úradom vlády…

A tak fúknem dračie plamene, zasa raz…

 

Ach, tá pani Kušnírová…

Diskusia na fb okolo pani Kušnírovej ma nadránom zachytila. Ja fb už takmer nesledujem, no jedna z mám Otvorenéno listu premiérovi tam reagovala, tak mi to nahodilo. Hrôza – útočili tam mnohí na pani Kušnírovú

  • ako by mala doma ticho smútiť, lebo sa to patrí,
  • ako si za to Kuciak mohol sám, lebo skrátka pri takej práci to tak chodí,
  • koľkí iní zomreli a ich blízki sú ticho, nechodia vykladať po verejnosti…

(Vidíte, som napriek dračím plameňom milá a súcitná, nedala som tu ani jedno z tých mien diskutérov. Prezradím vám, čo som predvčerom povedala mojej homeopatke – že boj nie je moja životná méta, smerujem ku svojmu životnému poslaniu a meč mám odložený v zóne „viem použiť, keď treba“).

Komentovala som aj ja tie diskusné príspevky nekompromisne, či vôbec podaktorí po sebe svoje príspevky čítajú. A naozaj som v jednej chvíli uvažovala, či to sú len obyčajní diskutéri – a nie platení spolupracovníci mafiánskeho chlieva, ktorý celý prípad by rád rýchlo ututlal.

No čo k tomu dodať, diskutéri – ja sa čudujem, že podaktorí radšej staré svetre nepárate miesto vypisovania takýchto sprostostí na facebook – určite by ste tým boli pre svet prínosnejší.

 

Rozumiem pani Kušnírovej……

Tí, ktorí ste to nezažili, si nedokážete ani predstaviť, aké to je zúfalé bojovať za spravodlivosť na Slovensku. Páchateľ má všetky ľudské práva a tento štát mu ich dokonale ochraňuje, vy ako jeho obeť nie. Presnejšie, prekážate spoločnosti, lebo chcete meniť zaužívaný kolobeh darebáčin a potrestať nejakého z darebákov spravodlivo.  A to sa v tomto štáte nenosí.

My, mamy ktorých deti zomreli vinou lekárov, vieme čo to znamená čakať po celé mesiace či roky na vydanie posudku o pochybení. Koľko kriváctiev sa deje v priebehu vyšetrovania, ako sa vlečú súdne procesy. Je to nekonečný príbeh cesty za spravodlivosťou. Každá sekunda tej cesty je peklom.

 

Nechápete, kým nezažijete…

Nechápu podaktorí, že je oveľa ťažšie nemlčať, bojovať za zmenu, že do takého konania treba investovať čas i sily. Pani Kušnírovej to určite prináša oveľa viac bolesti, ako keby doma ticho smútila a zatvárala oči pred realitou, „aby opäť normálne žila“.

Poviem vám, po strate blízkeho, ktorému niekto siahol na život  – a najmä po strate vlastného dieťaťa v mladosti, kedy malo život pred sebou – už nikdy, nikdy, nikdy nebudete žiť život „ako predtým“. Buďte radi, milí diskutéri, že to na vlastnej koži nemáte zažité – a dajte už pani Kušnírovej s tými vašimi kecami pokoj.

Ja jej prajem veľa síl a zdravia, aby hovorila o tej špine, ktorá sa v tejto spoločnosti nakopila, ešte hodne dlho.

A bez toho by sa veci zamietli pod koberec.

Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite…

 

Elena   16.8.2019

 

 

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Usain Bolt

KVÍZ: Najslávnejší olympijskí víťazi všetkých čias, poznáte ich?

27.07.2024 08:35

V Paríži sa práve začali hry XXXIII. olympiády a my sa pozrieme do histórie. Kto sú najúspešnejší športovci všetkých čias? Otestujte sa.

vojna na Ukrajine, Grad

ONLINE: Šéf estónskej rozviedky: Putin má zdroje na vojnu aj v roku 2025, ale tiež ťažké straty

27.07.2024 07:10, aktualizované: 07:56

Ukrajine sa podarilo odvrátiť veľký ruský útok v Doneckej oblasti - Rusko napreduje, ale s veľkými stratami, uviedol šéf estónskej rozviedky Ants Kiviselg.

krizovatka-d1-d4

Diaľnica D1 v smere z Trnavy do Bratislavy je do obeda uzavretá

27.07.2024 07:04

Diaľnica D1 v úseku od 27. do 12,5. kilometra v smere z Trnavy do Bratislavy je do 12.00 h úplne uzavretá.

Russia Military

Škandál v Rusku: Putinov hrdina sedí za mrežami. Generál zamieňal hovädzie mäso za bravčové a kuracie

27.07.2024 06:25

Vladimir Putin za logistickú operáciu v Sýrii vyznamenal Dmitrija Bulgakova, teraz tento generál spoznáva pobyt vo vyšetrovacej väzbe.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9302115x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív