Založ si blog

Áno 2. – Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite. . .

 

Ján Kuciak a Martina Kušnírová – podaktorí toho majú už plné zuby, ako sa o nich píše dookola – aspoň to tak komentujú na sociálnych sieťach. Útočia svojimi vyjadreniami na pani Kušnírovú.

My, matky detí mŕtvych vinou lekárov, jej dobre rozumieme. Jej bolesti, aj jej boju. No áno, nápis Lasciate ogni speranza (Zanechajte všetku nádej) by mal visieť nie nad bránami pekla, ale nad inštitúciami Slovenskej republiky – nad jej súdmi, nad policajnými budovami, nad Úradom vlády…

A tak fúknem dračie plamene, zasa raz…

 

Ach, tá pani Kušnírová…

Diskusia na fb okolo pani Kušnírovej ma nadránom zachytila. Ja fb už takmer nesledujem, no jedna z mám Otvorenéno listu premiérovi tam reagovala, tak mi to nahodilo. Hrôza – útočili tam mnohí na pani Kušnírovú

  • ako by mala doma ticho smútiť, lebo sa to patrí,
  • ako si za to Kuciak mohol sám, lebo skrátka pri takej práci to tak chodí,
  • koľkí iní zomreli a ich blízki sú ticho, nechodia vykladať po verejnosti…

(Vidíte, som napriek dračím plameňom milá a súcitná, nedala som tu ani jedno z tých mien diskutérov. Prezradím vám, čo som predvčerom povedala mojej homeopatke – že boj nie je moja životná méta, smerujem ku svojmu životnému poslaniu a meč mám odložený v zóne „viem použiť, keď treba“).

Komentovala som aj ja tie diskusné príspevky nekompromisne, či vôbec podaktorí po sebe svoje príspevky čítajú. A naozaj som v jednej chvíli uvažovala, či to sú len obyčajní diskutéri – a nie platení spolupracovníci mafiánskeho chlieva, ktorý celý prípad by rád rýchlo ututlal.

No čo k tomu dodať, diskutéri – ja sa čudujem, že podaktorí radšej staré svetre nepárate miesto vypisovania takýchto sprostostí na facebook – určite by ste tým boli pre svet prínosnejší.

 

Rozumiem pani Kušnírovej……

Tí, ktorí ste to nezažili, si nedokážete ani predstaviť, aké to je zúfalé bojovať za spravodlivosť na Slovensku. Páchateľ má všetky ľudské práva a tento štát mu ich dokonale ochraňuje, vy ako jeho obeť nie. Presnejšie, prekážate spoločnosti, lebo chcete meniť zaužívaný kolobeh darebáčin a potrestať nejakého z darebákov spravodlivo.  A to sa v tomto štáte nenosí.

My, mamy ktorých deti zomreli vinou lekárov, vieme čo to znamená čakať po celé mesiace či roky na vydanie posudku o pochybení. Koľko kriváctiev sa deje v priebehu vyšetrovania, ako sa vlečú súdne procesy. Je to nekonečný príbeh cesty za spravodlivosťou. Každá sekunda tej cesty je peklom.

 

Nechápete, kým nezažijete…

Nechápu podaktorí, že je oveľa ťažšie nemlčať, bojovať za zmenu, že do takého konania treba investovať čas i sily. Pani Kušnírovej to určite prináša oveľa viac bolesti, ako keby doma ticho smútila a zatvárala oči pred realitou, „aby opäť normálne žila“.

Poviem vám, po strate blízkeho, ktorému niekto siahol na život  – a najmä po strate vlastného dieťaťa v mladosti, kedy malo život pred sebou – už nikdy, nikdy, nikdy nebudete žiť život „ako predtým“. Buďte radi, milí diskutéri, že to na vlastnej koži nemáte zažité – a dajte už pani Kušnírovej s tými vašimi kecami pokoj.

Ja jej prajem veľa síl a zdravia, aby hovorila o tej špine, ktorá sa v tejto spoločnosti nakopila, ešte hodne dlho.

A bez toho by sa veci zamietli pod koberec.

Vyšetrovanie sa skončilo, zabudnite…

 

Elena   16.8.2019

 

 

 

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937548x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie