Založ si blog

Veď hej 7. – Koho treba naozaj zavrieť. . .

Otvorene to teraz poviem – koho v tomto štáte treba zavrieť, a čím skôr.
Lebo táto hra, v ktorej urobia u nejakých podozrivých po pár mesiacoch medializovania prehliadky v bytoch, či verejnosti podhodia raz jedného a raz druhého obstarožného politického či inak dobre postaveného plejboja, sa mi prestáva čoraz viac páčiť. Ktosi tu ťahá nitky, hodne premyslene a klbiečka s nimi má pripravené už dlho.

Písala som o tom už v blogu

Svet plný zázrakov 7. – Je suis Paľo Rýpal. . .

Dnes zasa raz o tej hŕbe špiny medzi nami, a nemám ňou na mysli udalosti, ale niektorých ľudí.

 

Trtkovia celého Slovenska, spojte sa…

Tak by mohlo znieť jedno z aktuálnych politických hesiel súčasnosti. Tým narážam na status bratislavského župana, týkajúci sa telefonátov Danka so Zsuzsovou, o ktorom píše článok v linku

https://plus7dni.pluska.sk/domov/droba-vymazal-kontroverzny-status-zsuzsovej-co-mu-dodalo-noci-guraz-koho-nazval-trtkami?utm_source=hp-centrum&utm_medium=box-spravy-p7d&utm_campaign=hp990&utm_content=14

Súhlasím s Drobom v tom, že je toto Dankovo vypisovanie si so Zsuszovou len malý detail v hŕbe kadejakých špinavostí, ktoré sa v tejto spoločností dejú. Na druhej strane si však, samozrejme, na rozdiel od župana Drobu nemyslím, že vypisovať si s nejakou ženou na internete v štýle Dankových zverejnených telefonátov so Zsuzsovou je len neškodné flirtovanie. Prejavuje to úbohosť charakteru a aj inteligencie chlapa podľa mňa. Robí ho to naozaj bezmocným a zraniteľným vo vzťahu ku prípadnému vydieraniu. A devastuje to u človeka i jeho súkromie – ničí si tým akýkoľvek stabilný vzťah aj ozajstnú blízkosť v ňom, poškodzuje tým partnerskú dôveru – podľa mňa zrelý chlap nechá všetky svoje kamarátky pri záujme o seriózny vzťah tam, kde patria, definitívne v minulosti. Partnerstvo i sex v ňom by mali byť niečím posvätným, čo je založené na hlbokej duševnej spriaznenosti – u podaktorých sa to zvrhlo na fungovanie v štýle králikov. Som človek dávnych čias, vernosť pokladám za cennú hodnotu, nevyhnutnú pre fungujúci vzťah – chcem vedľa seba labuť, nie králika.

Celá situácia je podľa mňa výpovedná i o druhej strane – vypisovať si s chlapom o ktorom viem, že má doma partnerku, dokáže len žena so skutočne úbohým charakterom. Žiadne moderné hodnoty nemajú podľa mňa slečny a panie tohto typu. Nerobme si ilúzie  – žiadne nešťastné detstvo, ani hľadanie samej seba, pobehlice sú to. Chýbajú im základné morálne hodnoty – asi tak, ako keď na dome chýba strecha. Alebo skôr jeho základy – lebo pre mňa je morálka a svedomie základom pre náš život. A to už skrátka nedobuduješ, chýba to tam trvale – dá sa to chvíľu maskovať, že to niet, ale naozaj len chvíľu.

Poviem vám k tomu ešte, keby sme Zsuzsovú boli zapriahli do poctivej práce a snažila by sa v nej tak, ako sa činila na sociálnych sieťach – a i jej podobné indivíduá – tak by sme za chvíľu výkonnosťou predbehli Švajčiarsko. Je v tom nádych humoru, ale píšem to cielene, aby ste si uvedomili, že toto všetko tá osoba nerobila z dlhej chvíle, a bola za to zrejme sakramentsky dobre kýmsi platená, alebo inak motivovaná. Lebo takáto niekoľkoročná systematická korešpondencia s množstvom chlapov jej zaberala nepochybne hodne času.

 

Koho treba zavrieť…

Vrátim sa teraz k môjmu blogu, ktorý som spomenula vyššie, písala som v ňom o Black PR agentúrach, ktoré u nás údajne existujú, o nimi organizovaných predajoch a vydieraní. No – údajných – však sme svedkami toho, ako sa isté informácie zázračne objavia len tak, z ničoho nič. A ako ich majú podaktorí v rukách- pokrikujú o nich politici, uverejňujú ich médiá.

Mlčí sa o tých špinách, ktoré zarábajú zrejme veľké peniaze zbieraním kompromitujúcich materiálov o kadekom. A od nich vedú nitky ku tým naozaj veľkým špinám, ktoré to celé riadia, účelovo informácie získavajú a skladujú. Práve tieto indivíduá by sme mali potrestať ako prvé – zhabať majetky a doživotné tresty. A kladiem si otázku, či raz nenastane odklon od dlhoročného čakania verejnosti na právoplatné rozsudky voči týmto gaunerom v našom neserióznom justičnom systéme a príklon ku „spravodlivosti ulice“. Áno, pripomínam si v takýchto chvíľach osud Ceauceskovcov, a skutočne mám obavu, že ak sa raz dostane ku obyčajným ľuďom všetka pravda o veľkých špinavostiach, tak to tu môže s niektorými podobne dopadnúť.

Lebo práve toto sú podľa mňa tie hlavné špiny, ktoré pokrivujú život v našej spoločnosti. Od hajzlíkov, ktorí „z čiehosi poverenia“ kompromitujúce materiály v rámci svojej profesie či  voľnočasovo o kadekom zbierajú, až ku skutočne veľkým darebákom, ktorí tie materiály účelovo vypúšťajú na verejnosť a manipulujú nimi dianie u nás, využívajú ich vo svoj prospech.  A ktovie, možno práve preto zomrel i Paľo Rýpal, lebo v tejto oblasti sa určite melú veľké peniaze a sila moci.

Prekvapuje ma, že doteraz nezasiahla v tejto oblasti SIS vôbec. Alebo ma to neprekvapuje?

 

 

Elena  30.1.2020

Takže tak 6. – Čo máte proti vodke, občania Slovenska?

11.04.2024

Čo máte proti vodke, občania Slovenska? Keby ste ju riadne kupovali, nemusel by ju predajca popíjať v takom množstve sám, napadlo mi cynicky pri čítaní o najnovšom počine strany Demokratov https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/705995-slovensko-zaplavili-proruske-bilbordy-poburili-ludi-vyvesila-ich-strana-demokrati/ Zúfalecké gesto na upútanie pozornosti – alebo stratégia, [...]

Takže tak 5. – Čo by mal pre udržanie svojho úspechu urobiť prezident Pellegrini. . .

07.04.2024

Povedzme si to rovno – tieto prezidentské voľby na Slovensku boli viac proti Korčokovi, ako za Pellegriniho. Znamená to, že pre mnoho ľudí u nás bol Pellegrini prijateľnejším kandidátom. Svoju pozíciu by mal upevniť hneď na začiatku rozvážnymi krokmi. Pobavilo ma, ako Korčok vybehol s obviňovaním, že za jeho neúspech môže Pellegriniho neférová kampaň. [...]

Takže tak 4. – Mali by sme brániť spojencov v NATO?

05.04.2024

Nuž, neviem ktorý hlupák by sa hrnul pomáhať spojencom v NATO, ktorí by sa stali obeťou útoku Ruska iba preto, že vytrepali svojich vojakov na Ukrajinu. Povedzme si rovno – zmluva o vzájomnej pomoci v prípade napadnutia platí, ale týka sa nepochybne situácie, že sa členská krajina stala obeťou útoku. A nie že sama svojou hlúposťou ako agresor vyprovokuje odvetný [...]

munícia, 155

Slovensko sa zbierkou pripojilo k iniciatíve českej vlády na nákup munície pre Ukrajinu

16.04.2024 18:40

Do zbierky sa zapojilo už viac ako dvadsať krajín. Ako pripomenulo občianske združenie Mier Ukrajine, slovenská vláda sa pridať odmietla.

Rusko oteplenie záplavy Orenburg Tomsk rieka

Ruské úrady nariadili evakuáciu záplavami ohrozených lokalít na západe Sibíri

16.04.2024 18:20

Obyvatelia záplavami postihnutých regiónov sa sťažujú na nedostatok pomoci zo strany miestnych i federálnych úradov.

Gruzínsko, protest, ruský zákon

Gruzínsko schválilo návrh sporného zákona o zahraničných agentoch

16.04.2024 18:05

Krajina je zo zákona pobúrená a Západ sa ho obáva, pretože podkopáva šancu Gruzínska na pripojenie sa k EÚ.

Roman Michelko

Výbor pre kultúru odobril návrh na zmenu rozhodovacej právomoci vo Fonde na podporu umenia

16.04.2024 17:58

Finálne rozhodovanie o udelení dotácií FPU má prejsť z odborných hodnotiacich komisií na rozšírenú radu fondu, v ktorej budú mať prevahu nominanti ministerstva kultúry.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,848
Celková čítanosť: 8971798x
Priemerná čítanosť článkov: 3150x

Kategórie