Založ si blog

Ach 4. – Nechcete aj vy takto privatizovať?

Klondike na Slovensku.

Skutočne podivuhodná privatizácia, aj na slovenské pomery. A ostalo o nej ticho.

Článok, ktorý hovorí o tejto mimoriadne dôležitej veci, zapadol do ticha.

A aj druhý článok, ktorý hovorí o nej, zapadol do hrobového ticha. Asi takého ako informácia o skutočnom obrovskom rozsahu dedičstva po Paškovi.

Mlčanie médií, mlčanie spravodlivosti.

Hej, hej, tak si o tom teraz niečo porozprávame…

 

Prvý článok…

Poukázal ešte v marci 2020 na podivuhodnú situáciu okolo znaleckého ústavu s názvom Ústav súdneho inžinierstva (USI)

https://www.spravodaj.net/l/je-este-usi-znalecky-ustav-este-ku-zilinskej-univerzite-alebo-je-uz-len-klondike-pre-gustava-k/

Je to inštitúcia mimoriadne dôležitá z hľadiska nastoľovania spravodlivosti v mnohých prípadoch -a mimoriadne zaujímavá po uverejnení Threemy, podľa ktorej – ako píše uvedený článok – .

smutne slávny Marián K. vo svojich SMS rozhovoroch prehlásil, že „ak by Gustáv K. za zmanipulovaný znalecký posudok nepýtal „kilo“, tak by mu neveril, že ho spraví“…Keďže väčšina obyvateľstva nie je znalá zločineckého argotu tak „kilo“ znamená sto… a kto si myslí, že to nie je 100 000 € , tak nepozná argot a pomery slovenskej mafie! 

Článok popisuje aj zopár podľa nich podivuhodných posudkov, či meškanie posudku – nie, to dám v citácii, aby ste uverili –

v kauze krátenia dane pri výstavbe bytovky Bonaparte. Znalecký ústav v Žiline s posudkom mešká už druhý rok. Bez neho polícia nevie vo veci rozhodnúť. V médiách bolo publikované, že riaditeľ ústavu Gustáv K. odmieta, že by prijal úplatok, a hovorí, že „ak niekto pýtal peniaze v jeho mene, bude veľmi sklamaný a sľubuje, že posudok už čoskoro odovzdá polícii.“

Alebo posudok

v kauze „Duč“ slávneho východoslovenského vinohradníka, údajne v tesnej spolupráci s bohatým bratislavským advokátom Vladimírom K., ktorému za obhajobu pán Duč údajne cez nastrčenú osobu predal 51% svojho vinohradníckeho podniku (a.s.), vyrobil Gusto K. tiež pozoruhodný posudok, ktorým sa pokúsili vyvrátiť zistenia OLAF-u o parádnom subvenčnom podvode. No nepodarilo sa. Špeciálny trestný súd posudku Gustáva K. našťastie neuveril. Posudkom USI sa malo ovplyvniť vyšetrenie obrovského subvenčného podvodu. Gustáv K. keď sa ho aktuality.sk pýtali na inkriminovaný posudok, tak neuspeli. Jednoducho „kilový“ Gusto neodpovedal. Že vraj je viazaný mlčanlivosťou. Samotný rozsudok má redakcia k dispozícii

Do tretice z tých podivuhodných informácií

A povráva sa, že Gustáv K. sa kúpe už aj vo väčšom probléme – vypracoval pre eneláckych Talianov údajne pozoruhodný posudok o škode spôsobenej zo strany SR, ktorý vraj na rozdiel od znaleckých posudkov zo zahraničia znížil škodu o 2/3…ale tu vraj padla kosa na kameň! Bratislavský vyšetrovateľ NAKA údajne zahájil trestne stíhanie pre marenie spravodlivosti a úmyselne nepravdivý znalecký posudok! Situáciu v tomto prípade tiež monitorujeme a budeme vás informovať – hneď ako to okolnosti vyšetrovania umožnia.

Naozaj ľudia v takomto podozrení robia ďalšie a ďalšie posudky?

Nuž, potom je cesta za spravodlivosťou u nás ťažká, však?

My všetci doplácame na to, aby sa niekto topil v luxuse. Krucinál, každý rok nám tu zomiera 11 000 ľudí, lebo nedostanú potrebnú zdravotnú pomoc. Tu nejde len o to, že si kvôli nenažrancom nedovolíte dovolenku v zahraničí, či nemáte našetrené na byt pre deti, ale ide o životy ľudí.

Nie basu s luxusom pre mafiánov všetkého druhu – ale verejné popravy za vlastizradu si takí ľudia zaslúžia.

 

Objavil sa druhý článok, ešte podivuhodnejšie skutočnosti uvádza…

A opäť ticho, média sa nepretŕhajú informovať ľudí o tomto zázračnom Klondiku u nás.

https://www.spravodaj.net/l/sprivatizoval-profesor-kasanicky-ustav-sudneho-inzinierstva-usi-ktory-je-vraj-pri-zilinskej-univerzite/?fbclid=IwAR05YXNg2g3toXizLIxkzf7R2nGJk9Gmpo_24aw8KjnXFdeNiTIdvf73xM4

Predstavte si, Žilinská univerzita v Žiline (UNIZA) vložila podiel do údajne sprivatizovaného vyššie menovaného znaleckého ústavu, privatizácia sa odohrala ešte v roku 2013.

Sú to peniaze štátu, t. j. nás všetkých. Podiel bol podľa článku úctyhodný, 315 190 eur, kým súkromný vkladateľ prostredníctvom spoločnosti a. s. IFV (- a kto iný ako vyššie spomínaný dotyčný Gustáv K.) tam dal 25 000 eur.

 

Možno vás prekvapí, ako píše spomenutý článok

Pán rektor nám týmto nepriamo oznámil, že UNIZA nemá zjavne žiaden záujem o svoj majetkový podiel 315 190 Eur v tomto združení právnických osôb, a ani nesleduje narábanie s majetkom univerzity zvereným jej štátom, ktorý kedysi vložila do USI. Takýto spôsob nakladania s majetkom univerzity a teda štátu však tak trochu a možno aj silne posmrdkáva páchaním trestnej činnosti napríklad porušovaním povinnosti pri správe cudzieho majetku. Nepochybne aj to je téma pre políciu SR.

 A určite vás po tom všetkom neprekvapí to, čo článok uvádza v závere, že

takže sa ukazuje, že pán prof. Ing. Gustáv K. je vlastne absolútny pán majetku tohto združenia! A nielen majetku, ale aj výnosov z neho! A získal ho za 25 tisíc €, čo bol vklad jeho a.s. IFV do združenia! A aby ste neboli na pochybách, zistili sme totiž z registra Konečných užívateľov výhod, že týmto „konečným užívateľom výhod z USI“, nie je nikto iný ako práve „kilový“ Gustáv K. a popri ňom aj pán prof.Ing.Jandačka, rektor UNIZA…a kruh sa uzatvoril?

Tak sa majetok štátu aj bez privatizácie, stal asi zlatou baňou – Klondikom – pána „kilového“ Gustáva a jeho?…

K diskusii: Drahá štrkáč – ja som taký naivný snílek, že verím, že sa raz ľudia zobudia  a urobia poriadok v tomto chlieve.
Ach, mám rada rozprávky – sú hodne inšpiratívne – a pamätáte si, ako končila rozprávka o princeznej Lade a kráľovi Kazisvetovi, však?

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

šimkovičová

Šimkovičová kritizuje slovenské umenie na Bienále v Benátkach: Nerobte hanbu kultúre už aj v zahraničí

19.04.2024 19:30

Ide o reakciu na prítomnosť bývalej ministerky kultúry Silvie Hroncovej na Bienále v Benátkach. Súčasťou vernisáže bol aj protest zástupcov kultúrnej obce.

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985792x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie