Založ si blog

Čas otázok 1. – List premiérovi Slovenskej republiky Igorovi Matovičovi

Poskytujem v plnom znení list, adresovaný premiérovi Slovenskej republiky Igorovi Matovičovi

Je súčasťou petície.

 

Vážený pán premiér,

 

aj ľudia na Gemeri potrebujú dôstojne žiť. Aj ľudia na Gemeri potrebujú bezpečne cestovať.

 

Keď 29. 6. 2020 v rámci stacionárnej búrky v popoludňajších hodinách došlo ku závažnému poškodeniu cesty medzi Muráňom a Prednou Horou, uzavretie tejto cesty závažne zasiahlo negatívne do života mnohých ľudí nielen v okrese Revúca, aj v okresoch Poprad, Brezno, Rimavská Sobota a Rožňava. Skomplikovalo im dochádzanie do práce, či bežný každodenný život. Súčasná obchádzka Národným parkom Muránska planina je síce z praktického hľadiska nutným, no zároveň i závažným zásahom do chráneného územia, a mali by byť realizované kroky na jeho minimalizovanie.

Podľa medializovaných informácií na opravu poškodenej cesty II/531 medzi Muráňom a Prednou Horou v okrese Revúca môže Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK) využiť 15 miliónov eur z už schváleného úveru. Alokáciu uvedenej sumy na rekonštrukciu komunikácie schválili poslanci zastupiteľstva BBSK na svojom mimoriadnom zasadnutí. A o financie na riešenie havarijného stavu cesty požiadali aj Úrad vlády SR.

Táto suma rozhodne nepostačí na úpravu svahov nad a pod cestou, ktorá by mala byť súčasťou komplexnej opravy cesty. Lebo nanovo len nalepiť povrch asfaltu je riešením, pri ktorom možno očakávať ďalšie problémy s cestou do niekoľkých rokov.

 

Aj keď je táto cesta hlavným ťahom, nebola jej zo strany štátu dlhodobo venovaná dostatočná pozornosť. Starostlivosť o cesty zásadného významu – hlavné ťahy – nemôže štát ponechávať len na pleciach samospráv.

My, dolupodpísaní občania, Vás vyzývame, aby vláda SR poskytla financie potrebné na serióznu a komplexnú rekonštrukciu tejto cesty, a to v úseku medzi Muráňom a Prednou Horou, aj na Javorinách.  Aby cesta, ktorá je srdcovou tepnou širokého regiónu bola riešená komplexnou rekonštrukciou v rámci havarijného stavu, so spevnením svahov nad a pod cestou, aj s odtokovými kanálmi. Aby sa bezodkladne začalo s prácami na ceste.

 

S úctou

Elena Ištvánová

 

Prosím, ľudia, pomôžte podpisom petície

https://www.peticie.com/peticia_vlade_sr_aby_poskytla_financie_na_komplexnu_rekontrukciu_cesty_mura_-_javoriny_v_ramci_havarijneho_stavu?u=1908193&s=75499376

 

K diskusii:

palenque   O financiách musí rozhodnúť Úrad vlády.

https://www.ta3.com/clanok/1188426/znicene-cesty-na-gemeri-neopravia-zupa-potrebuje-miliony.html

A aj predtým sa k ceste vyjadroval premiér – ako vidíte, štát sa dlhodobo tváril „ja nič, ja muzikant“

https://www.trend.sk/spravy/pellegrini-dostal-sporu-lunterom-najprv-minte-eurofondy-odkazuje

 

dalekoodbratislavy

Nuž, my nechceme cestu vylepšiť, my nemáme žiadnu cestu, je zničená. Zjavne viacerí nemáte predstavu, čo sa u nás deje – dám to vysvetlenie do samostatného blogu.

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8983391x
Priemerná čítanosť článkov: 3151x

Kategórie