Založ si blog

Čas otázok 9. – Je trest smrti skutočne nehumánny? . . .

Včera  v skorom ráne lialo, obchádzková cesta do práce muránskou planinou sa zdala nekonečná. Dážď vytváral vrstvu na ceste, voda ňou tiekla z kopca náhlivo. Stromy sa vynárali v hmle a kraj cesty s prudkým zrázom sa mi zdal priveľmi blízko.

Zamyslela som sa nad článkom, ktorý som nadránom čítala. Jeho názov znel Je trest smrti skutečně nehumánní? I pro brutální vrahy malých dětí? Nevěřím a nechápu.

https://www.reflex.cz/clanek/komentare/102391/je-trest-smrti-skutecne-nehumanni-i-pro-brutalni-vrahy-malych-deti-neverim-a-nechapu.html

V mnohých krajinách sveta tento trest zrušili, vraj je možnosť omylu a nemáme právo život niekomu brať.

Nuž, ako keby nejaký vrah to právo mal – napadlo mi cynicky. Pokiaľ obete budú stále za slušné, zostanú obeťami.

 

spravedlnost dostává na frak a srdce pak puká zlobou nejenom nad osudem malých dětí, ale i nad některými rozhodnutími soudů…“

Tieto slová autora článku pokladám za výstižné a hlboko pravdivé.

Spomína niekoľko  prípadov vrážd malých detí – asi sme o väčšine z nich ani nepočuli. Veď zla sa deje toľko denne aj u nás, že mu prestávame venovať pozornosť.

Sú to pritom desivé prípady, rozsudky ktorých padli toto leto – cielene spomeniem pár detailov, aby ste pochopili, že šlo o naozaj brutálne činy

V tomto jednom prípade podľa mňa zasiahol osud rýchlo spravodlivo, páchateľ sa údajne zasamovraždil po týždni v base

https://www.novinky.cz/krimi/clanek/vrah-ktery-utyral-chlapecka-a-dostal-22-let-ve-vezeni-zemrel-40329463

Páchateľky – matky dostali 16 či 18 rokov väzenia. Po polovici môžu byť na podmienku vonku – nuž, tomu sa nepovie spravodlivý trest.

 

Čo vyrieši trest smrti?

„Nemyslím si, že trest smrti je nějakým všelékem proti zločinnosti. Ty nejhorší zločince nezastaví. Tam, kde neexistuje, se pořád vraždí, znásilňuje a loupí. A tam kde ho provádí, je to podobné…“ napísal autor článku Buchert. Volá ale po doživotnom treste pre týchto zločincov.

Ja som za rýchle riešenia – trest smrti. Je príliš desivé uvažovať o bolestnej smrti tých detí. A neverím v nápravu takého človeka.

Pokúsila som sa nájsť linky ku tým prípadom a pozrieť si to celé. No hádzalo mi toľko iných prípadov zabitých detí v Česku, z roku 2012, 2015, či 2017, že som v tom nedokázala pokračovať. Ach,som za trest smrti – síce to nezastaví všetkých zločincov, ale aspoň niektorých z nich by to zastaviť mohlo.

Deti by nemali trpieť. Deti by nemali takto zomierať.

 

Elena   18.8.2020

 

K diskusii

 

comm – až na to, že v nasledujúcich životoch má prísť poučenie, nie voľba – takže nebudú páchateľmi, ale obeťami.

 

devana – súhlasím plne, opakovane o tom píšem. Každoročne sa dá nájsť presný náklad na väznicu a väzňa vo väzenskej ročenke – je to  na deň mnohonásobne viac ako dostane dôchodca za poctivú celoživotnú prácu, či človek opatrujúci svojho chorého rodiča, partnera, dieťa.

A všetkým dávam do pozornosti ešte raz, že preukázane sú páchateľmi tie matky, ako aj BRUTALITU tých činov. Žiadne morálne zábrany, egocentrické zameranie po čine. Verí niekto z vás v prerod takej ženy v láskavú, milujúcu matku kedykoľvek v budúcnosti a zveril by jej do rúk svoje deti či rodičov? Sú skrátka hrozbou. Som za eutanáziu páchateľov v takýchto evidentných prípadoch, bezprostredne po rozsudku ich treba uspať navždy.

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300677x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív