Založ si blog

Žaba 9. – A la Štrasburg. . .

Na ESĽP ideme – my matky Otvoreného listu premiérovi SR podať hromadnú sťažnosť.

Stačilo diskriminácie a špinavostí tohto štátu voči nám.

Nebudem tu teraz rozpisovať, čím všetkým sme si my mamy prešli v rámci cesty za spravodlivosťou.  Bolo toho viac ako dosť. Boli sme vystavené sekundárnej traumatizácii zo strany štátnych inštitúcií v SR, aj nerovnakému prístupu ku spravodlivosti v porovnaní s páchateľmi, či nerovnakému, diskriminačnému posudzovaniu nemajetkovej ujmy rôznymi súdmi v SR.

Dám tu len pár súvislostí. Tak čítajte a uvažujte.

 

Ak bude treba prihlásime sa k rómskej národnosti…

https://www.aktuality.sk/clanok/650677/pri-vysetrovani-hurbanovskeho-masakru-slovensko-zlyhalo-zaplatime-50-tisic-eur/?fbclid=IwAR1dgQl300UtMxH21V4x25cd2X-SMPY1GvEuntOZOBnGiPYz5nSyw4EQHhg

Lakatošovcom, ktorí sa na postup slovenských orgánov sťažovali, štrasburský súd priznal odškodné 50-tisíc eur. Zaplatiť by ho malo ministerstvo spravodlivosti. Európsky súd skonštatoval, že slovenské orgány „riadne neskúmali možný rasový motív konania páchateľa viacnásobnej vraždy,” píše sa v správe Európskeho centra pre práva Rómov (ERRC), ktoré Lakatošovcov v Štrasburgu právne zastupovalo. Ide o vôbec prvý prípad z našej krajiny, v ktorom ESĽP súčasne konštatoval porušenie zákazu diskriminácie aj práva na život.

Ešte raz a pomaly vysvetlím, tých 50 000 eur dostali iba za to, že údajne riadne neskúmali rasový motív vyšetrovatelia na Slovensku.

A pripomeňme si najčerstvejší prípad, dvaja pri zásahu kukláčov v osade údajne zbití Rómovia podali sťažnosť na ESĽP. Ten skonštatoval, že boli porušené ich ľudské práva, priznal im nemajetkovú ujmu 20 000 eur, ako uvádza článok v linku

 https://dennikn.sk/minuta/2022223/?ref=not&fbclid=IwAR3e3Eg7JMuRW-8_3tmCnNoGbxlgWgFZHIO9gXC_k28Bd_F0IFPRsUD27Cg

Tak za bitku či údajne nedostatočné posúdenie motívu dáva tento štát obrovské sumy – kým ku životom našich mŕtvych detí nemá žiadnu úctu a snaží sa nás riešiť sumou, ktorá nemôže pomôcť ku reparácii života pozostalých???!!

Mimochodom – tí odškodnení by mali sociálne dávky dočasne prestať poberať, ak sú nezamestnaní, keď dostanú tieto financie.

 

A pokračujme…

Zaujímavé údaje o odškodňovaní na slovenský spôsob pripomína aj článok v linku

https://domov.sme.sk/c/5990653/politici-vysudia-viac-ako-bezni-obcania.html

Slovenské súdy zvýhodňujú politikov, sudcov a vplyvných ľudí pred bežnými občanmi.  Konštatuje to združenie VIA IURIS vo svojej publikácii Sloboda prejavu a žaloby na ochranu dobrej povesti, ktorá vznikla vďaka podpore Veľvyslanectva USA na Slovensku.“Z publikácie vyplýva, že za poškodenie povesti priznávajú slovenské súdy verejným činiteľom oveľa vyššie odškodnenie ako bežným občanom za závažné fyzické utrpenie, doživotné následky na zdraví alebo dokonca za usmrtenie. Za údajné poškodenie svojej povesti politici a sudcovia často vysúdia desiatky tisíc až stotisíc eur (niekoľko miliónov slovenských korún), avšak za zabitie svojho príbuzného pozostalí vysúdia nanajvýš 10 – 20 tisíc eur (niekoľko stotisíc slovenských korún).

Ako uvádza spomenutý článok – v publikácii sú uvedené pre porovnanie aj niektoré príklady: dcéra vysúdila 400 000 Sk za smrť matky v dôsledku nesprávneho a neodborného postupu nemocnice. Manžel vysúdil 600 000 Sk za smrť manželky v dôsledku vykrvácania po operácii, neposkytnutia zdravotnej starostlivosti a poskytnutia nesprávnej náhradnej krvi. Naproti tomu Ján Slota vysúdil 5 000 000 Sk za poškodenie povesti – za to, že denník Nový Čas o ňom napísal, že močil z terasy reštaurácie, čo sa však na súde nepodarilo dokázať. Štefan Harabin vysúdil 1 000 000 Sk od denníka SME za zverejnenie tvrdenia, že za komunizmu odsúdil do väzenia kňaza za prejav jeho viery. Robert Fico vysúdil 2 000 000 Sk od Spoločnosti 7 Plus za zverejnenie informácie, že sa o novinároch vyjadril, že sú „špinaví hajzli“, a 1 000 000 Sk za zverejnenie tvrdenia, že krádež auta jeho manželky polícia protekčne vyšetrila. Cena „obyčajného“ ľudského života v podmienkach slovenskej justície má výrazne nižšiu hodnotu ako dobrá povesť, ľudská dôstojnosť a ctihodné meno politických zločincov.

Toľko uvedený článok.

Chceme spravodlivosť, my mamy detí mŕtvych vinou lekárov. Chceme úctu spoločnosti k životom našich blízkych – a dôstojné odškodnenia.

 

Kde v p… je ten právny štát?

Vravela som v predošlom blogu, že som dnes dračia. Som.

Niet nikde právneho štátu, nech pozerám ako pozerám. Tak pokračujme v bilancii odškodňovania na slovenský spôsob.

Sudkyňa žiada za poškodenie dobrého mena 200 000 eur. O tomto prípade hovorí článok v linku

https://glob.zoznam.sk/zastrasovanie-tvrdi-sas-sudkyna-ziada-od-poslanca-baranika-200-000-eur/

Hovoríme o rozsudku prvostupňového súdu, podľa ktorého má poslanec NR SR Alojz Baránik (SaS) sudkyni Ayši Pružinec Erenovej zaplatiť 200.000 eur ako náhradu nemajetkovej ujmy za výroky, ktoré o nej povedal v parlamentnom pléne. Podobnej žalobe čelí aj Boris Kollár (Sme rodina).

Podľa údajov v článku z linku Baránik 7. februára v pléne parlamentu vyhlásil, že sudkyňa Pružinec Erenová, ktorá bola navrhovaná za členku disciplinárneho senátu je „ťažká prieťahárka, ktorá rozhoduje veci tak, ako si to všetci neželáme, rozhoduje veci tým najotrasnejším spôsobom, je to osoba, ktorá je príslušníkom justičnej mafie, ktorá spôsobuje to, že na Slovensku nie je možné dosiahnuť spravodlivosť”.

Hm, veľmi ľutujem, že naše prípady nerieši spomenutá pani sudkyňa. Iste by nám prisúdila spravodlivo odškodnenie za smrť našich detí, ktoré by bolo vyjadrením úcty spoločnosti k ich životu. Z toho odškodnenia, ktoré ona za dobré meno požaduje vidno, že by i našu situáciu ohodnotila na sumu oveľa dôstojnejšiu, ako nám prisudzujú súdy teraz.

Ako pripomína ten článok, predseda OĽaNO Igor Matovič porovnal pokutu s odškodnením, ktoré dostali pozostalí po zosnulých vojakoch alebo baníkoch. „Šesť miliónov slovenských korún za česť sudkyne a milión korún za smrť baníkov v bani. Nepomer, z ktorého je zrejmé, že nejde o odškodné, ale o zastrašovanie,” povedal.

My matky Otvoreného listu premiérovi SR sme zvedavé, ako sa vyjadrí pán Matovič teraz k problematike, keď už je premiérom a má v rukách moc konať v prospech spravodlivosti.  

 

Márnosť, taká kopa špiny…

Namiesto úcty k hodnote ľudského života a života pozostalých po obetiach lekárov rozsudky, na základe ktorých si človek len odpľuje nad slovenskou spravodlivosťou…

Dokedy?

Preto sa my matky obraciame na Európsky súd pre ľudské práva. Nech svet vidí, aké utrpenie a nespravodlivosť  v tomto štáte zažívajú obete pochybení lekárov.

 

 

 

Elena  2.9.2020

 

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

Spain Election

Čisté ruky zašpinili dobré meno španielskeho premiéra. Zavinila to jeho žena. Odstúpi z čela vlády?

25.04.2024 12:00

Má pre mňa cenu zostať na čele vlády napriek tomu, že ma krajná pravica a pravica obhadzujú bahnom? Španielsky líder na svoju otázku čoskoro odpovie.

Michal Šimečka, Ide o pravdu

Šimečka v Ide o pravdu: Eurovoľby budú dôležitý signál dovnútra i navonok. Chceme zapustiť korene aj v samospráve

25.04.2024 12:00

Aj v prípade eurovolieb platí, že "nemôžu mať všetko", nebolo by dobré, aby koalícia mala najsilnejší hlas aj v europarlamente, hovorí Michal Šimečka.

Polícia / Policajná páska / Policajné auto /

Hádka dvoch mužov v obci Dlhá nad Váhom sa skončila vraždou

25.04.2024 11:28

Motív a všetky okolnosti prípadu sú predmetom ďalšieho vyšetrovania.

Český predseda vlády Petr Fiala.

Ďalší odchod z Fialovej vlády: končí ministerka pre vedu a výskum

25.04.2024 11:07

Ministerka pre vedu a výskum nemala vlastné ministerstvo, ale len úrad s niekoľkými zamestnancami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9003437x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie