Založ si blog

Ži a pamätaj 4. – Malý príbeh o zasamovraždení. . .

Som intuitívec, pracujem týmto spôsobom často. A keď som písala pred časom v blogu o Lučanskom, že neverím v dobrý koniec príbehu, nehovorila som do vetra, jednoducho som to vnímala. Dnes to už viete, žiaľ, aj vy

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/12/13/kde-bolo-tam-bolo-8-cvicit-je-nebezpecne/

 

Médiá vypisujú, vraj bojuje o život. S mozgovou smrťou? Je mŕtvy klinicky, akurát ho odpoja z prístrojov zajtra.

Som dôverčivý človek, a tak samozrejme verím príbehu o zasamovraždení sa Lučanského – prečo by aj nie, prosím vás – veď ja verím aj rozprávke o Červenej čiapočke a vlkovi. V tej rozprávke mi nešlo nikdy do hlavy ako sa vlkovi tie babičkine okuliare na hlavu zmestili, prečo tá mama nechala svoje malé dieťa samé sa prevláčať lesom ku starej mame s košíkom jedla a zopár ďalších detailov. Som skrátka detailista. V príbehu o Lučanskom si myslím, že to nie je ani zďaleka také nejasné ako v tej rozprávke, lebo tam predsa existujú kamerové záznamy určite i z toho jeho samovraždenia sa.  A rovnako bude táto mimoriadna udalosť dôkladne prešetrovaná, ako inak, lebo každá mimoriadna udalosť (akou samovražda vo väznici je nepochybne) je prešetrovaná. Kto zo strážnikov v službe zanedbal povinnosti? Určite nikto, prosím vás.

Ibaže dokelu s tým mojim detailizmom. Keď sa detailnejšie pozriem i na tento prípad, je to podivný príbeh. Hodne podivný, skoro ako ten o vlkovi a Červenej čiapočke – najskôr Lučanskému žilka v oku praskla, a koľkože času potom v nemocnici väzenskej ležal, a aj ho operovali kvôli tomu vraj? Až som si vravela, že ho to lieči totálny fušer, keď preliečenie tej žilky v oku trvá tak dlho. Ani som nepostrehla, kedy ho späť do tej väznice previezli.

A prečo mu pri prasknutej žilke v oku robili psychologické poradenstvo, ktoré médiá tak zdôrazňujú? Prepánajána, tá psychológia ale postupuje v terapeutickom umení. A keď mu ho robili z dôvodu potreby, prečo nebol dôsledne monitorovaný?

Samovražda na cele? Žiadny väzeň by nič také, čo by mohlo samovražde napomôcť, nemal mať pri sebe. Dôsledné kontroly sa preto majú robiť, aj námatkové, aj pravidelné.  No a prekvapuje ma, že ho po tom  – ako to nazvali prosím vás, nedopatrení, či nešťastí, či samoúraze? – dôkladne nemonitorovali. Lebo kebyže mne sa to stane ako riaditeľovi väznice ten samoúraz bývalého policajného riaditeľa, tak takého väzňa monitorujem mimoriadne dôsledne 24 hodín denne nepretržite.

A tento taký lukratívny a dôležitý väzeň bol ako bludná ovca ponechaný, keďže sa mohol obesiť. Zvláštne, nie?

Ach, áno, uvažujem že kto teraz už len verí tomu, že ten prvý raz pomenovaný ako nesamovražedný čin, bol vtedy skutočne taký nesamovražedný? Teda okrem mňa možno ministerka Kolíková, napadlo mi. A prečo vlastne ešte neodstúpila, keď sa stal takýto lapsus? V slušnom svete odchádzajú z funkcií i za oveľa, oveľa menej.
Budem tvrdá, rada by som videla nejaké Lučanského záznamy odvtedy, ako sa vrátil z tej nemocnice, čo mu prasknutú žilku v oku preliečili. Normálne jeho denné záznamy, kde sa pohybuje v tej cele – hádam také majú, však ho monitorovali kamerovým záznamom, nie?

Smrť človeka mi nikdy nie je ľahostajná. Tobôž ak jej okolnosti a súvislosti pokladám za príliš podivné.

 

Elena

 

 

Ešte jeden zvláštny príbeh dnes mám – nemôžeme uchrániť iných pred niektorými vecami, lebo nie my to tu riadime. No ja sa neviem len tak prizerať zlu. Konštelačný výkop nechal kolohnáta i trojpárok s následkami ich činu samých.  A ak som kedysi v prípade Kuciaka písala, že páchateľa svetská moc nikdy nepotrestá, tak v tomto mnou postavenom príbehu kolohnát veľmi rýchlo pocíti ťažkú ruku osudu.

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986636x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie