Založ si blog

Tep dňa 6. – Pán minister Krajčí, nože nás oboznámte s tými následkami a rizikami. . .

To už je tak v přirozenosti lidský, že sa člověk mejlí až do svý smrti… povedal môj veľký inšpirátor Švejk.

 

No a keďže nepochybne došlo ku omylu zo strany vlády, hlave teda zo strany v nadpise spomenutého ministra Krajčího zrejme, pokúsime sa teraz o nápravu toho omylu.

V mojom včerajšom blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/01/22/tep-dna-5-testovanie-s-podvodom/

som zverejnila tlačivo, ktoré bolo na miestach zastrešovaných MV SR nutné podpísať pred testovaním,  a ktoré teda niektorí odvážni spoluobčania zrejme aj podpísali.

Prečo odvážni? Nuž, neviem či si ho aj prečítali pred podpisom – lebo podpísali, že boli oboznámení o následkoch a rizikách toho vyšetrenia. Keďže ho údajne robili na ich vlastnú žiadosť, čo tiež je v tom dokumente v závere uvedené – tak akýkoľvek reálny následok by mohli reklamovať akurát tak doma v kúpeľni v zrkadle.

Je to ich rozhodnutie, a ich problém.

Zameriam pozornosť na všetkých tých, ktorým takéto tlačivo nepodstrčili a testovali ich zvesela. Lebo o následkoch a rizikách testovania sme poučení neboli.

T. j. ktosi porušuje naše práva. A mňa skutočne zaujíma, aké následky a riziká majú na mysli odborníci, ktorí testovanie zastrešujú – azda ho, prepánajána, zastrešujú aj nejakí odborníci a nielen ministerstvo vnútra a obrany. Lebo som hľadala nejaký zákon, ktorý by umožňoval realizoval akýkoľvek zdravotnícky výkon týmto dvom zložkám – a nič. Musí ich zastrešovať rezort zdravotníctva. To pre vysvetlenie, prečo sa obraciam na ministra Krajčího, a nie na Mikulca či Naďa. On má tú pravú zodpovednosť.

 

Pán minister Krajčí,

pýtam sa verejne, aké následky a riziká testovania antigénovým testom na COVID-19 výterom z nosohltanu máte na mysli v tom papieri, ktorý dávate ako informovaný súhlas podpisovať ľuďom pred testovaním?

Zrejme ste sa pomýlili a zabudli ste nás všetkých, každého z nás riadne a jasne informovať  pred testovaním o tejto veci. Prosím, napravte chybu.

Aké sú možné následky a riziká toho testovania?

 

Pán minister Krajčí

–  prezentovali ste sa pri nástupe do funkcie ako hlboko veriaci človek.

Ste úprimne veriaci a slušný človek? Ste v súlade so svojim svedomím tým, čo to tu stvárate vo vzťahu ku testovaniu – tým zastrašovaním ľudí, tým klamaním ľudí, tým zneužívaním ich osobných údajov? To Vy v súčasnosti vediete rezort zdravotníctva a preto nesiete priamu zodpovednosť za všetky tie špinavosti, čo sa dejú v prepojení na celoplošné testovanie.

Je pravda, že v tom nie ste sám – tak prečo neapelujem na svedomie a čestnosť ostatných  spoluzodpovedných? Neplytvám mojou energiou na veci, ktoré volám „nerentabilná investícia“.

Takže to Vám kladiem verejne otázku – pán minister Krajčí, ste v súlade so svojim svedomím tým, čo tu robíte ľuďom vo vzťahu ku celoplošnému testovaniu?

 

 

Elena

 

P.S.: Pokúšam sa o to odoslanie  od rána. Nejde z mailovky poslať ani na office, ani na minister.  Zrejme len klasická pošta je spoľahlivá.

Aááá, dnes to prešlo, takže pán minister to má v maili.

 

 

Akotak 10. – S vydieračom urobme krátky proces. . .

25.07.2024

Akosi nedokážu správne rozlíšiť a pomenovať realitu podaktorí, povedala som si. Lebo médiá, ako dokladuje článok v linku, označujú Maďarov za vydieračov voči Ukrajine https://www.a3sport.sk/batoh/87851-hot-shot-se-amethyst-purpleviolet?_gl=1*1wro0sg*_up*MQ..*_ga*MTk4NzYyODY2Ny4xNzIxODQzNTk4*_ga_771GRED39S*MTcyMTg0MzU5Ny4xLjEuMTcyMTg0MzY1My4wLjAuMA.. To vážne? Novinári naši, [...]

Akotak 9. – Pán Kaliňák, tešíme sa s Vami. . .

24.07.2024

Ach, americké krápy dorazili – ako píše článok v linku No, radosti máme ako keby sa Ježiško znovu narodil, poviem vám. Článok v linku popisoval ich príchod [...]

Akotak 8. – Viete kde je zlatá baňa na Slovensku?

22.07.2024

Nie, neposielam vás zlatú žilu hľadať kamsi do hôr. Ani ryžovať zlatý piesok na brehy slovenských riek. Oveľa lepšie sa ryžuje na úplne iných miestach. Konkrétne v štátnej akciovke Slovensko IT. Remišová chcela týmto počinom usporiť tretinu vynakladaných finančných prostriedkov v rámci štátneho IT. Nuž, cieľa sa zjavne minula – lebo namiesto úspor sa [...]

Poľsko / Migrácia / Hranice / Kontroly /

Poľsko prijalo zákon uľahčujúci bezpečnostným zložkám použitie zbraní

26.07.2024 22:36

Varšava aj EÚ tvrdia, že Bielorusko a jeho spojenec Rusko migrantov posielajú k hraniciam zámerne v rámci hybridnej vojny.

Robert Fico / Tomáš Taraba /

PS: Taraba je najhorší minister v histórii rezortu. Fico by mal urobiť poriadok

26.07.2024 17:49

Michal Sabo upozornil, že minister počúva najmä záujmové skupiny a nemá úprimný záujem komunikovať s laickou ani odbornou verejnosťou.

Denys Šmyhaľ, Robert Fico, Ukrajina

Fico opäť volal s ukrajinským premiérom o zastavenej rope, navrhol mu riešenie

26.07.2024 17:00, aktualizované: 17:10

Obnova tranzitu časti ruskej ropy je podľa úradu vlády pre rafinériu Slovnaft mimoriadne dôležitá.

izrael, hamas, zbrane

Chce zvrhnúť vládu USA a vyvolať vojnu: EÚ zaradila organizáciu The Base medzi teroristické

26.07.2024 16:56

Skupinu The Base v roku 2018 založil Američan Rinaldo Nazzaro s cieľom vytvoriť sieť radikálne pravicových nacionalistov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,927
Celková čítanosť: 9300772x
Priemerná čítanosť článkov: 3178x

Kategórie

Archív