Založ si blog

A. . . 11. – Epidémia svrabu na Slovensku. . .

Prečo taký desivý názov – a je vôbec pravdivý?

Neurobila by som to, keby sa vláda správala slušne voči ľuďom a rozhýbala by sa, aby Ivermectin ľuďom sprístupnila.

Ale nebudem sa prizerať mlčky, ako ľudia zomierajú. Lebo zlo vyhráva všade tam, kde sa mu len mlčky prizeráme.

Preto tento nadpis a tento blog.

 

Prekvapením pre niektorých bude možno dnes moje citovanie článku doktora Liptáka.

S jeho vyjadreniami ku hodnote ľudského života v našej spoločnej besede v Slobodnom vysielači pred časom sa rozhodne nestotožňujem – ako som písala v blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2019/06/22/zablesky-7-janka-nie-ty-si-spravila-chybu/

 

Záblesky 7. – Janka, nie Ty si spravila chybu. . .

ale to neznamená, že s niektorými jeho krokmi a názormi neviem nájsť spoločnú reč.

Lebo ako som kedysi napísala v blogu s názvom Kotleba má pravdu – o zúfalej situácii ľudí s postihnutím a ich rodín

Nahlas 8. – Kotleba má pravdu . . .

pravda neprestane byť pravdou len preto, že ju povie Kotleba. 

Pre dobré veci by sme mali všetci spájať sily, ja osobne si vážim každého človeka, ktorý pridá ruku ku zmysluplnému dielu.

 

Zverejním preto vyjadrenie doktora Liptáka najskôr – potom dám niečo o homeopatikách a môj geniálny nápad.

Predpokladám okamžitú epidémiu svrabu na Slovensku, otvorene vám na jeho úvod poviem. Alebo žeby epidémia telefonátov do homeopatickej lekárne, ak pozorne dočítate môj blog až do konca?

 

Doktor Lipták napísal článok s názvom Ivermektín! Dávkovanie, obstaranie, nežiadúce účinky

4. februára 2021Peter LiptákCOVID-19 Liečba Spoločnosť Spoločnosť zdravých ľudí Za ľudí Zdravotníctvo

V posledných mesiacoch liečbu kovidu ovládol ivermektín. My na Slovensku ho poznáme iba ako veterinárne liečivo proti parazitom, v niektorých štátoch EU sa používa proti svrabu aj v humánnej medicíne, ale napríklad v tropickej Afrike, juhovýchodnej Ázii, Južnej Amerike je dobre známy, používa sa na liečenie veľmi ťažkých červových ochorení už skoro 50 rokov. Dnes mu vďačia za odčervenie už stovky miliónov pacientov.  Vedelo sa, že má aj silné protivírusové účinky a dnes sa ukázalo, že má aj vynikajúce  účinky v terapii kovidu. Už desiatkam miliónov pacientom v Indii a Brazílii pomohol vyliečiť sa aj z tejto novodobej choroby. Poskytuje 100 % ochranu pred nakazením (napríklad zdravotníckych pracovníkov v riziku) a podľa doterajších vedeckých štúdií zabezpečí v priemere o 86 % ľahší priebeh rannej ambulantnej fázy choroby a pri komplikovaných ťažkých stavoch v nemocniciach bolo obdobne u každého liečeného pacienta zaznamenané zlepšenie klinického priebehu až o 81%. Ak sú pacienti liečení ivermektínom, tak sa podstatne znížuje riziko smrti.

Dávkovanie
Ivermektín má aj veľmi výhodné dávkovanie.
1. V profylaxii zdravotníkov vo vysokom riziku na kovid oddeleniach, u všeobecných lekárov v prvom kontakte, záchranárov… sa podáva dávka 0,2 mg/kg. Po podaní prvej dávky sa tá istá dávka zopakuje na tretí deň. Potom stačí túto dávku opakovať 1x za 14 dní. Takto podávaný ivermektín vytvorí účinnú hladinu lieku, ktorá má preukázaný 100% ochranný účinok.
2. Postexpozičná profylaxia – ak sme sa stretli s niekým, kto je pozitívny stačí užiť tú istú liečbu ako je uvedená v bode 3 a môžeme mať istotu, že zostaneme negatívni.
3. Vo včasnej ambulantnej liečbe sa dávka 0,2 mg podáva prvý a tretí deň. To je celá liečba, ak je pacient doma a lieči sa ambulantne.
4. U ťažkých prípadov v nemocniciach sa táto istá dávka zopakuje 6-ty a 8-my deň.

Obstaranie
Sme prvý štát Európskej únie kde minister zdravotníctva schválil použitie na Slovensku neregistrovaného lieku ivermektínu na profylaxiu a liečbu kovidu. Je to absolútna novinka aj v EÚ, kde je liek registrovaný iba v indikácii na liečenie svrabu a parazitov. Dostali sme sa tak celkom do čela celosvetového úsilia o vysporiadanie sa s pandémiou COVID – 19. No napriek nespornému prvenstvu Slovenska liek ivermektín v našich lekárňach stále nenájdete.

V Bratislave je možné si dať liek predpísať u vlastného všeobecného praktického lekára a poslať taxík do lekárne v Hainburgu.

Ja predpisujem pre 50 kg osobu takto (pre 100 kg osobu dvojnásobok) v prípade vážneho pacienta hospitalizovaného v nemocnici:

Rp.  Scabioral 3mg tbl
(Ivermectin 3 mg tbl; 4 tbl in one orig. pack)

Exp. Orig. No. III (tres)

D.S. 3 tbl day 1.; 3 tbl day 3. 3 tbl day 6.; 3 tbl day 8.

Práve som predpísal tri balenia, je treba uviesť diagnózu svrab – B 86 a taxikár ide hneď pre to. Jedno balenie stojí v Rakúsku 66 € v hotovosti. Teraz liek bude viezť syn pre svoju matku, ktorá je v nemocnici v Svidníku. Že poisťovne znovu ušetria? Netreba to tak nechať ale žiadať blok v poisťovni preplatiť. Je to predsa liečba schválená ministrom zdravotníctva na návrh hlavného odborníka pre infektológiu prof. MUDr. Ivana Schrétera.

Čo majú robiť ľudia z ďalekého Slovenska?
Môžu si dať predpísať recept u svojho lekára, oskenovať a poslať na adresu niektorej lekárne v Rakúsku, Nemecku, Francúzsku, Británii…

Mailove adresy lekarní, ktore podla skuseností mojich pacientov spoľahlivo komunikujú a posielajú lieky:

„Mistrys Pharmacy“ sales@mistrys.co.uk;
„Farmacia Svizzera Internazionale“ info@farmaciasvizzerainternazionale.com;
„Eurapon onine apotheke“ info@eurapon.de;
„Stadtapotheke Hainburg“ office@apotheke-hainburg.at.
A samozrejme je veľa ďalších lekární. Napíšte do diskusie svoje skúsenosti a kontakty.

Treba im poslať od svojho lekára na Slovensku recept a oni pošlú lieky. Toto ale trvá dlhšie.
Alebo môžete poslať recept poštou, alebo možno aj len oskenovaný svojmu známemu v Bratislave a ten by to mohol vedieť v Hainburgu zúradovať.

V nemocniciach väčšinou liek nemajú a niekde zatiaľ aj odmietajú podávať aj ten rodinou obstaraný a donesený, odporúčam trvať na podaní lieku v nemocnici, na základe jeho schválenia ministrom a najnovším odporúčaním MZSR pre nemocnice, ktoré spracoval doc. MUDr. Jozef Firment. A samozrejme sa odvolať aj na medzinárodné protokoly I-MASK+  a  MATH+ nepretržite aktualizované na  stránke Aliancie proti kovidu FLCCC.

Vedľajšie účinky
Liek musí indikovať vždy lekár, ktorý zváži všetky prínosy a riziká pre pacienta. Opatrne pri liečbe pacientov s epilepsiou, môže mať interakcie s antiepileptikami.

Podrobný informačný leták o Scabiorale preložený v prekladači google
https://translate.google.com/translate?hl=&sl=de&tl=sk&u=https%3A%2F%2Fmedikamio.com%2Fde-at%2Fmedikamente%2Fscabioral-3-mg-tabletten%2Fpil
Originálna informácia v Nemčine
https://medikamio.com/de-at/medikamente/scabioral-3-mg-tabletten/pil
Wikipédia tiež upozorňuje na nežiadúce účinky, ktoré vyplývajú hlavne z rýchleho uvoľňovania látok, zo zabitých červov, čo v našej populácii možno možno predpokladať u niektorých poľovníkov, ale u bežnej populácie je takéto riziko minimálne. https://translate.google.com/translate?sl=hu&tl=sk&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Ivermectin

Veterinárny ivermektín
Na fakt, že ivermektín je účinný liek na kovid dnes existuje množstvo štúdií, odporúčania Aliancie proti kovidu FLCCC  a taktiež množstvo praktických skúseností napríklad z Indie a najnovšie aj z Brazílie, kde v súčasnosti distribuujú 25 miliónov balíčkov s obsahom ivermektínu a azitromycínu (Sumamed) pre všetkých pozitívne testovaných a ich kontakty. Na Slovensku humánny liek napriek unikátnemu ministerskému schváleniu, nie je dostupný, ale sú dostupné veterinárne prípravky pre kone, ovce, kravy aj ošípané, dokonca vyrábané na Slovensku, napríklad ho vyrábajú priamo v jednom epicentre kovidu, v Nitre. Keď ministerstvo zdravotníctva nie je schopné zabezpečiť humánne liečivo, pochopiteľne ľudia v situáciách, kedy im vo veľkom zomierajú blízki,  v snahe zachrániť ich životy, siahajú stále častejšie k veterinárnemu ivermektínu. Nečudo, že dnes veterinárny ivermektín, pretože je to na Slovensku všeobecne dostupné a známe liečivo, zachraňuje aj životy ľudí. Predsa nie každý môže zaplatiť 200 – 400 euro za Scabioral a cestovať krížom cez celé Slovensko do Bratislavy naháňať potrebný liek v Rakúsku. Za tohto ministra Krajčiho, ľudia sa sami začali liečiť liekmi pre zvieratá. Niekto preferuje konskú pastu Noromectin. Ja ako lekár som sa podujal, že tiež budem testovať nejaké veterinárne liečivo, sám na sebe, v indikácii profylaxie zdravotníka vo vysokom riziku(1.). Vybral som si roztok z Nitry pre ovce Galmectin a užívam ho už viac ako mesiac tak, že prehltnem každé dva týždne 2ml tohto roztoku. Flaštička stojí 9 euro a obsahuje 10 dávok. Cena ako v Indii, či Egypte. Má to takú pomarančovú príchuť a môj žalúdok vôbec neprotestuje. Takže to je moje malé tajomstvo, prečo som kovid ešte nedostal, hoci som denne v prvej línii boja proti pandémii. Nuž uvažujem, aký môže byť rozdiel medzi veterinárnym a humánnym ivermektínom. Možno keby to ŠUKL preveril, a keby zdravotnú nezávadnosť preskúmal aj ÚVZ SR. Ak by boli zistenia dobré, tak by dali jednu pečiatku a hneď by bolo všetko v poriadku. Nakoniec výroba pre ľudí by sa mohla presunúť do Hlohovca. Aj minister zdravotníctva, aj ľudia by mohli byť konečne pokojní.

 

Ja osobne verím homeopatickej liečbe.

A  tak vám dám informáciu aj o nej. V Indii ako základný preventívny liek úspešne dávali Arsenicum album v potencii C H 30 v rámci COVID-19. Používali v liečbe aj Gelsemium v potencii  C H 30 a ďalšie homeopatické lieky, viac o tom píše článok v linku

https://www.priateliakam.sk/koronavirus-a-alternativna-medicina/

Prezradím vám, že beriem Arsenicum album v potencii C H 30 od prvej vlny, v pôvodnom indickom dávkovaní 3 dni v mesiaci po jednej globulke.

No tú preventívnu trojkombináciu za 5 eur a aj tú covidlekárničku s potenciami C H 30 za 20 eur som si dnes z tej nitrianskej homeopatickej lekárne objednala aj ja, lebo je podľa mňa dobré mať v týchto časoch lieky na potrebné ťažkosti poruke, ak by sme ich potrebovali a nečakať niekoľko dní na ich doručenie. Pokladám za múdre skonzultovať s homeopatom alebo personálom v lekárni, ak už máte covidťažkosti, ktorý z liekov vám sedí na konkrétne príznaky. Informácie k liekom v lekárničke ale v základnej podobe nájdete aj na fb stránke Academy of Homeopathy  Facebook.com/checkpoint/block/?next=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F

Píšu, že
Predpis je vďaka tomu veľmi jednoduchý. Ak ide o jednoduchý priebeh, ktorý vyzerá ako bežná chrípka, výrazná úľava nastane už po niekoľkých hodinách. resp. do 24 hodín – ustúpi teplota bolesť hlavy, tela, kašeľ, únava.
Obraz ľahkého priebehu chrípky sa pohybuje medzi 4 liekmi:
Eupatorium perfoliatum – bolesti svalov, kĺbov, kostí, celého tela.
Bryonia – adynamia, človek sa nechce hýbať, chce ležať nehybne v posteli
Gelsemium – veľká únava, ťažké viečka
Arsenicum album – vracanie, hnačka, strach, pocit chladu.
Prípady ťažkého priebehu (niektoré prípady v zahraničí) zodpovedajú najmä lieku Antimonium arsenicosum. Je to kombinácia zápalu pľúc s produkciou exsudátov a hlienov v dýchacích cestách a alveloch, následkom čoho vznikne výrazná dušnosť. Môže byť pritom aj hnačka.Tento liek je dobré mať pri sebe, lebo priebeh môže byť veľmi akútny. Ak nemáte tento liek, dobre poslúži aj kombinácia homeopatík Arsenicum album + Antimonium tartaricum.
Všetky tieto monokomponentné lieky môžete použiť v potencii 30 C, ale môžu to byť aj iné potencie. Opakovať podľa intenzity ochorenia. Niekedy stačí jedna dávka, inokedy je potrebné opakovať, napríklad každú hodinu. Pri veľmi akútnom priebehu opakovať aj každých 10 minút.
Ako profylaktický liek odporúčame Arsenicum album 30 C – raz týždenne 3 globulky.

 

Dám ešte info o tých lekárňach

Homeopatické lekárne na Slovensku

Lekáreň Homeo Centrum +421 37 77 368 05, www.homeocentrum.sk

Lekáreň Homeo Nitra +421 37 65 227 80, http://www.homeonitra.sk

Lekáreň Vicky Wall 0907 806 804, 02/44 63 10 87 www.vickywall.sk

Kombinované homeopatické lieky a najčastejšie monokomponenty veľkých výrobcov homeopatík dostanete aj v bežných lekárňach.

Zoznam lekární v Česku nájdete na stránkesvethomeopatie.cz/hledam_lekarnu.php

Zahraničné lekárne  Remedia Homöopathie   www.remedia.at   Veľmi kvalitne zásobená rakúska homeopatická lekáreň. A moja osobná skúsenosť – sú veľmi ochotní, po zaplatení prídu lieky do 3-4 dní.

obrázok je prevzatý zo stránky https://homeocentrum.sk
Na obrázku môže byť interiér
Možno informácia pomôže zachrániť niekomu život.
A môj geniálny nápad? Oslovila som s ním dnes homeopatickú lekáreň, aby napotencovali Ivermectin do homeopatickej podoby. Preverujú túto možnosť – to by bola výhra, to vám nikto nemôže zakázať, ani kohokoľvek pokutovať…
Posielam vám všetkým v tejto chvíli šamanský balíček energie pre zdravie a pohodu. Zavrite oči, nadýchnite sa a vezmite si z neho jednu malú zlatú hviezdičku.
Aj nádherný závan dávnych čias s indiánskou uspávankou
Elena
Ach, hej – zistila som dnes, že  Ivermectin si môžete objednať aj cez jednu homeopatickú lekáreň, o týždeň začínajú expedovať…

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Rusko Navaľnyj úmrtie

Biskup na Veľký piatok prirovnal zaobchádzanie s Navaľným k osudu Ježiša

29.03.2024 15:17

„Skončil až v neľudskom gulagu v polárnom ľade," povedal. Zvyšok sveta uvidí "jeho posolstvo slobody" vo večnosti, povedal biskup.

Rural Emergency Hospitals

Slováci si skryli kódy pod klobúky a nadchli špičkových amerických technológov

29.03.2024 15:00

Organizácia Slovak PRO pomáha Slovákom uchytiť sa na americkom trhu. Kto má skvelé nápady, má šancu uspieť aj v silnej konkurencii v USA.

zalužnyj, syrskyj

Zelenskyj hovoril o polmilióne mobilizovaných. General Syrskyj: Potrebujeme výrazne menej vojakov

29.03.2024 14:16

Ukrajinská armáda bude musieť pre obranu pred ruskou inváziou mobilizovať menej vojakov, než sa pôvodne očakávalo.

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10, aktualizované: 15:42

Evakuovať museli 50 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939549x
Priemerná čítanosť článkov: 3146x

Kategórie