Založ si blog

Nevidíme 8. – Príbeh kajúcnika . .

Kajúcnik František Böhm sa včera večer údajne zastrelil. Vraví sa, že o mŕtvych len v dobrom. Veď ja nehovorím o ňom v zlom, len pravdivo.

Prečo zdôrazňujem slovo „údajne“? Nuž, svoju dôveru si cením. Život ma naučil, že je to veľmi cenná vec, ak niekomu dôverujem – a tak zvažujem, do koho a čoho ju investujem. A tak kým dám dôveru informácii o smrti Böhma, uvažujem.

 

Kajúcnik Bohm je niektorými médiami odrazu prezentovaný ako svedok. To aby sme zabudli, že i páchateľom bol?

Prekvapivú správu o jeho údajnej smrti priniesli médiá

https://www.noviny.sk/slovensko/587716-zistenia-tv-joj-klucovy-svedok-v-dolezitych-kauzach-frantisek-b-hm-sa-zastrelil?fbclid=IwAR0Re

Böhma pre spoluprácu s políciou 11.decembra minulého roka prokurátor prepustil z väzby a stíhaný bol na slobode. Naposledy vraj  bol na NAKA vypočúvaný v stredu tuším

https://www.topky.sk/cl/2/2055197/TO-JE-ON–Exkluzivne-video-muza–ktory-usvedcoval-Lucanskeho–Na-NAKA-prisiel-bez-prehliadky-a-zadnym-vchodom.

Mal dôvod muž, ktorý tam vkráča zadným vchodom bez kontroly, báť sa? Nepripadá mi to tak.

Aký mal dôvod ku samovraždeniu sa – pravdivú výpoveď so strachom z následkov, alebo nepravdivú výpoveď s výčitkami svedomia?

Podľa jeho tvrdení skorumpovaným šéfom finančnej správy a polície za seba aj za iných podnikateľov, ktorým hrozilo vyšetrovanie polície a daniarov, odovzdával státisíce eur za krytie jeho kšeftov s pohonnými hmotami a vratkami DPH. Böhm údajne sám získal mesačne týmito podvodmi viac ako 1 milión eur. Ktovie koho namočil, aj aké kontakty svojim konaním ohrozil, aké trasy zničil. Komu pokazil pohodlné veľké kšefty.

ČI bol parťák zločincov, alebo či hral na dve strany, aby sa medzi nich dostal, ako to naznačil Forisch.

Otázne je nielen to, koho namočil. Ale i nakoľko pravdu vypovedal. Či nebol k niektorým výpovediam účelovo manipulovaný sľubmi, či donútený zastrašovaním. A to i ku výpovedi s účelovo otáznou mierou pravdivosti ohľadne generála Lučanského – ak sa ho niekto chce niekoho zbaviť, bude sa na neho pýtať troch páchateľov s tým, že môžu byť „kajúcnikmi“ – predstavte si, že môžu všetci traja mať zhodnú výpoveď, označia presne tú želanú osobu.

A na margo možných záhadných udalostí v base? Jasné, že v zápisnici z výsluchov sú prítomní kadejakí svedkovia. Lenže môžeme vedieť ako často v base vypadávajú záznamy a čo sa všetko počas nich deje?

 

Napadlo mi, či skutočne Böhm mal východisko i pri kajaní sa v živote na slobode na Slovensku.

Zrejme nie, však? Zbohatlíci sú celkovo usadení iba medzi svojimi, a je im jedno, čo si o nich myslíme – názor obyčajných ľudí ich nezaujíma. Lenže i z ich kruhu by bol tu vyčlenený, „veď spieval“ – ktovie čo na koho vytáral?  Už by na neho všetci aj v tom okruhu hľadeli cez prsty, ak by aj hneď nehľadali spôsob, ako ho bezpečne umlčať. Nebol azda na hlavu padnutý, že táraním sa vystavuje väčšiemu nebezpečenstvu ako je tá trestná sadzba 5 rokov, čo by mu naparili. S podmienkou by bol vonku rýchlo, majetky pokojne „daroval“ zrejme i  ako kajúcnik na slobode.

https://plus7dni.pluska.sk/domov/spinave-majetky-kajucnikov-vypovedaju-proti-kolegom-domy-stale-uzivajuhttps://plus7dni.pluska.sk/domov/spinave-majetky-kajucnikov-vypovedaju-proti-kolegom-domy-stale-uzivaju

Ako upozornili Hospodárske noviny, Böhm a jeho rodina vlastnia napríklad v obci Plavecký Štvrtok niekoľko nehnuteľností. Na časti z nich sa objavila plomba vyznačená na základe darovacej zmluvy. Čiže veľký víkendový dom, ktorý je oficiálne napísaný na jeho manželku a Böhm v ňom má doživotné užívacie právo, zrejme rýchlo komusi darovali.

 

A čo inde? To by bola lákavá predstava. Inde, inak, kdesi ďaleko, v bezpečí. Hm, zrejme by mal dosť peňazí financovať si nový život inde. Nepochybne by mu mohli prispieť i tí, ktorí majú dosť dôvodov na to, aby o kadečom mlčal. A vďaka pomoci tých,  na ktorých mohol kadečo vedieť, tak mohol mať pripravený aj spôsob zmiznutia z tejto situácie.

 

Nuž, o kadečom sa dá uvažovať v tejto súvislosti.

Médiá hovoria o samovražde kajúcnika. nuž, zvláštne že sa vraj samovraždil pred očami manželky  syna, ktorý súdny človek chce spôsobiť takú traumu svojim blízkych, že by priamo videli jeho smrť?  Taký zážitok má predsa človek doživotne pred očami, straumatizuje ho to. To je skutočne netypické pre nedemonštratívnych samovrahov, ktorí netúžia po zachraňovaní, že by si publikum zaobstarali. A demonštratívni by rozhodne volili iný spôsob samovraždy, pri ktorom by boli zachrániteľní.

Záverom jedna informácia, o ktorej pouvažujte. A pozornosť by jej mali venovať i v rámci Inšpekcie MV SR.

Vyšetrovateľovi Jánovi Čurilovi, ale aj ďalším policajtom z NAKA sa začínajú nebezpečne kopiť prípady obvinených či svedkov, ktorí si siahli na život.
Okrem samovraždy bývalého policajného prezidenta Milana Lučanského priamo v ústave na výkon väzby sa počas vyšetrovania obesili Igor Smolen, Vladimír Rojkovič a Martin Mikulec. Mikuláš Polóny sa zastrelil.
Z nedávnych prípadov netreba zabudnúť ani na pokus o samovraždu Moniky Jankovskej. Bývalú štátnu tajomníčku tiež vyšetruje NAKA .
Policajné prezídium už pred časom odmietlo odpovedať na otázku PLUS 7 DNÍ, koľko obvinených, ktorých prípady vyšetroval vyšetrovateľ Lučanského prípadu, sa pokúsilo či spáchalo samovraždu.
Asi je najvyšší čas, aby sa Inšpekcia ministerstva vnútra zblízka pozrela na praktiky všetkých zainteresovaných.

 

 

Elena

P.S.:
Máme tu nejako priveľa samovraždiacich sa v podaktorých prípadoch. Zaujímavý článok k tomu je v linku
A i v radoch polície sa objavujú – no vyvoláva to každopádne otázky, lebo tam by mali byť vyberaní špecificky odolní jedinci.
Tak aký obrovský nátlak na nich bol vyvíjaný, ak skutočne dochádza ku samovraždám?

 

Ako medzičasom poukázal doktor Harabín – kajúcnik musel zbraň legálne držanú odovzdať v začiatkoch trestného stíhania. Vrátili mu ju, mal nelegálnu, alebo čím sa to strieľal?

 

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9004411x
Priemerná čítanosť článkov: 3155x

Kategórie