Založ si blog

Tornádo v akcii 7. – Ach, čo všetko ste nevedeli o slovenskom zdravotníctve. . .

Stačí tak málo – a dozviete sa toľko pravdy, až vám zle príde – lebo stále naivne veríte, že svet by mal byť dobrým miestom, plným ľudí čestne konajúcich.

A že zdravotníctvo by malo byť postavené na etike.

Je smutné vidieť, aká je pravá tvár niektorých našich hrdinov v bielom. Ako prezrádza článok v linku, prehovoril odvolaný prednosta nitrianskej nemocnice.

spravy.rtvs.sk/2021/07/odvolany-prednosta-nitrianskej-nemocnice-prehovoril-o-praktikach-na-klinike/

Veď niektorí ľudia i sú čestní, vravím si s nádejou – aj zdravotníci medzi nimi, lebo nakoniec tajne oznámili médiám, že tie dramatické akoževýpovede boli pod nátlakom. Sú i čestní medzi nimi, len zbabelí – tak čím skôr treba oddeliť zrno od pliev…

Nemocnica v Nitre? Výpovede – a potom nie výpovede – demonštratívne divadlo? Poviem vám, okamžite by tam mala nabehnúť kriminálka a ten výpoveďový cirkus riadne prešetriť. Ak to niekto nátlakovo organizoval, mal by reálne aj výpoveď dostať.

Ach, hej, stačí odvolať jedného prednostu – a dozviete sa o slovenskom zdravotníctve veci, ktoré vám vyrazia dych.

Pravdaže, to je tá zamenenokolenová nemocnica
– a ja pripomínam, že tá istá nemocnica má na krku trestné stíhania i za 3 závažné pochybenia
  • smrť trojročného Sebinka, ktorému v tej nemocnici ktosi vypol alarm…
  • Lilianku – dievčatko, ktoré po narodení prišlo v nemocnici o prštek…
Na obrázku môže byť 3 ľudia a text, v ktorom sa píše „FOTO Slovensko Dalši škandál nitrianskej nemocnice: Lilianka (3) pre chybu sestričky prišla o prštek! Máte tip? Otvorit galériu T 1S Galéria> Zuzana (27) Peter (28) majú okrem Lilianky (vpravo, 3) ešte aj mladšieho synčeka Tea Zdroj: azk Majú na krku d'alší problém! Len pred pár dšami Novy Čas informoval o tom, že nitrianska nemocnica pochybila V prípade malého Sebastiánka (t 3), ktorému mal zdravotny personál vypnút alarm životne dôležitych funkcií.“
  • smrť Ivana, pol roka bolestne zomierajúceho po operácii ucha, ktorého už nikdy neuvidia jeho dve malé dcérky…

Na obrázku môže byť 1 osoba, kvet a text, v ktorom sa píše „Zlá liečba, maskovanie problému a nemocničné infekcie. Znalecké posudky poukazujú na vázne pochybenia nitrianskej nemocnice, kde po bežnej operácii a polročnom trápení zomrel Ivan Markovič (+ 30). Zanechal po sebe manželku s dvomi dcérkami.“

 

No nechápete – ako sa toto dá pochopiť – a kladiete si dookola otázku „čo sa to deje“? Urobil už minister azda konečne poriadok, keď prepustil prednostu, utešujete sa až kým si neprečítate vyjadrenie toho prepusteného prednostu…

Poskytujem v plnom znení prevzaté z linku

https://www.facebook.com/nekrmtenasodpadom/posts/4103846573044592

Od Vás: MAFIA V SLOVENSKOM ZDRAVOTNÍCTVE
Predstavte si, že celý život obetujete medicíne, poctivo urobíte doktorát, 4 atestácie. Jednu atestáciu z toho v Nemecku, kde absolvujete aj 2-ročnú prax na prestížnych klinikách. Urobíte docentúru, zaradíte sa medzi 2 úrazových chirurgov na Slovensku s týmto titulom a stanete sa druhým Slovákom v rámci odboru s monografiou v prestížnom vydavateľstve Českej republike.
Dostanete ponuku od riaditeľa z nemenovanej nemocnice v SR aby ste odborne viedli jednu z kliník.
Zaujímavá ponuka, ale napriek tomu rozmýšľate, či ju prijať. Daná klinika si totiž prešla v posledných rokoch kauzami, je napojená na malomeštiacku existenciu daného mesta a na ešte oveľa viac…
Niektoré z nich spomeniem.
Kauza obohacovania sa na ortopedických pomôckach, kauza nepravdivého znaleckého posudku na Hedvigu Malinovú, kauza 20 Eur úplatku od pacientky (lekára odviezla NAKA v putách), kauza výmeny opačného kolena, výmena opačnej vložky kolena, operácie opačných strán zlomeniny kľúčnej kosti a mnoho iných káuz chybných operácii, ktoré nevyšli na povrch, ale boli ututlané a zahrabané pod zemský povrch.
Motivuje vás ale niečo nové vybudovať, dať do toho skúsenosti, ktoré ste nadobudli v zahraničí a ponuke kývnete. Tesne pred Vašim nástupom sa vyskytne kauza, keď dané pracovisko pošle mladého človeka s krvácaním do mozgu domov a mladý človek sa už viac nezobudí. A znovu sa objavia pochybnosti, či nastúpiť.
Aký býva váš prvý krok v novej práci? V tomto prípade je to odstránenie ploštíc z lekárskych izieb, nainštalovaných nemenovanou firmou z predchádzajúcej garnitúry.
Pri takomto roky zabehnutom systéme idete zrazu meniť praktiky pracoviska. Chcete, aby lekári chodili do prace, nemali čierne voľna, nechodili v pracovnej dobe do súkromných firiem… O úplatkoch a zanedbávaní zdravia pacientov sa baviť snáď ani netreba.
Zrazu ste rok vo funkcii, každý jeden týždeň informujete riaditeľa o situácií a on sa tvári, že si danú situáciu nevšíma. Problémy ho nezaujímajú a otáča sa k ním chrbtom pravidelnou kadenciou. Bol upozorňovaný aj na to, že sekundárny lekár na rodičovskej dovolenke veselo pracoval v súkromnej nemocnici v susednom meste a aj na dokumentačnú chybu lekárky, za ktorú by bola v každej inej nemocnici hodinová výpoveď. Mimochodom danú lekárku spájalo viac s primárom kliniky ako len spoločná práca.
Za rok pôsobenia žiadna zmena. Áno, ten riaditeľ, ktorý vás sám oslovil, aby ste dane pracovisko po spomínaných kauzách postavili na nohy. Lekári, ktorým velil predchádzajúci systém, zahrnutí do spomínaných káuz, na ktorý ste vy boli vybratý (riaditeľom nemocnice ) aby ste ho menili, sa búria. Zrazu nemajú peniaze za súkromnú činnosť, nemajú voľno kedy si zmyslia, nemajú načierno vedľajšie príjmy… Jednoducho, musia chodiť do práce.
Títo lekári sa dohodnú, že spíšu hromadné výpovede. Chcú mať voľnosť na svoje kšefty tak, ako predtým. Nátlakom donútia zdravotné sestry a sanitárov podpísať petíciu proti vašej osobe a v médiách tvrdia, že oni nikoho do ničoho nenútili a vlastne že ani tie výpovede nepodali.
Čo urobí ako správny riaditeľ? Zbaví vás funkcie, len aby si na ministerstve zdravotníctva zachránil krk pred vlastným odvolaním.
Do médií ide to, že vy ste ten, ktorý kliniku rozbil. Riaditeľ zostáva vo funkcii, veď predsa celý problém vyriešil.
Slušní ľudia sú nútení odísť, a zdravotnícka mafia si spokojne mädlí ruky.
Ja neviem, na toto nedokážem naozaj nič dodať…
Elena

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Takže tak 9. – Kupujte im lopatky. . .

21.04.2024

Bolo to v marci pred rokom, keď sa v slovenských médiách objavila správa, že – ako potvrdzuje článok v linku https://dennikn.sk/minuta/3268597/ Rusi lopatkami bojujú, lebo nemajú dostatok munície. Tie lopatky majú od roku 1869 vraj skoro bezo zmeny. Priznávam, že som nikdy nebola vojak, možno preto som nepochopila, prečo Ukrajinci s modernou západnou výzbrojou posielanou [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,854
Celková čítanosť: 9006404x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie