Založ si blog

Tornádo v akcii 10. – Vojenská služba nariadená i ženám?

Pracovnú povinnosť v čase vojny pre fyzické osoby upravuje potichu Naď.

Chce ľudí oklamať  – podľa môjho názoru  – snaží sa obísť vyhlásenie povinnej vojenskej služby, lebo to by viedlo k ráznej odozve mnohých ľudí.

A tak to – pán nevojak, či pán americký vojak???!! –  premenoval na pracovnú povinnosť, ktorou vás navelí do ozbrojených síl. Predpokladám, že tú pracovnú povinnosť môže nadirigovať i ženám.

 

Ženú títo zapredanci ľudí do vojny?

Pracovnú povinnosť na obranu štátu nám „inovujú“.   No hej – videli ste Naďov paškvil?

Metodický pokyn ministra obrany Slovenskej republiky z 28. júna 2021 o plnení úloh na úseku obrany štátu okresnými úradmi a obcami  – tak sa to volá –

upravuje jednotný postup okresných úradov v sídlach krajov, ostatných okresných úradov a obcí pri
a) realizácii nariadenia na uloženie pracovnej povinnosti,
b) realizácii nariadenia na doplnenie vecnými prostriedkami,
c) realizácii požiadavky na zabezpečenie ubytovania príslušníkov ozbrojených síl Slovenskej republiky (ďalej len „ozbrojené sily“), ozbrojených zborov, Hasičského a záchranného zboru
a osôb, ktoré plnia úlohy hospodárskej mobilizácie,

d) zabezpečení doručovania povolávacích rozkazov na výkon mimoriadnej služby, povolávacích rozkazov na výkon alternatívnej služby, povolávacích rozkazov na odvod, rozhodnutí o uložení pracovnej povinnosti, rozhodnutí o povinnosti poskytnúť vecný prostriedok, rozhodnutí o uložení povinnosti  poskytnúť ubytovanie,
e) spracovaní návrhov na uloženie pracovnej povinnosti fyzickým osobám obcami,
f) spracovaní návrhov vecných prostriedkov a nehnuteľností vhodných a technicky spôsobilých na zabezpečenie obrany štátu obcami,
g) vedení dokumentácie obce na úseku obrany štátu.

Môžete si ho preštudovať v linku

https://www.mosr.sk/data/files/4405_vestnik2021_38.pdf?fbclid=IwAR3S9huB5lvqezqzbI1jUDKCoez7u4qNQDZPKZxir2Q4yP-i3dBie7xE13A. 

 

Je v ňom napríklad toto tlačivo

Opis fotky nie je k dispozícii.

Rovnako tam sú i tlačivá na povinnosť poskytnúť vecný prostriedok  či ubytovanie.

Uvádza sa v tom tlačive, že Proti tomuto rozhodnutiu podľa § 10 ods. 3 zákona nie je prípustné odvolanie a nemožno ho preskúmať súdom.

Môžu vás teda bez akejkoľvek možnosti brániť sa naveliť do ozbrojených síl.

V tom paškvile sa rozpisuje i postup, ako okresné a obecné úrady vyrobia úradnú zásielku o povinnosti – a môžu vás s ňou otravovať doma roznášaním i medzi 18-21 hodinou.

Citujem z neho: V ďalších dňoch sa činnosť opakuje podľa bodov 8. – 17. až do doplnenia ozbrojených síl.

Predpokladám, že sa to týka i žien, lebo ten paškvil píše o fyzických osobách. Podľa zákona o obrane sa táto povinnosť týka osôb do 65 roku života.

Ach, voliči tejto vlády, vôbec vás nemám rada, nie, vôbec vás nemám rada.

 

No a myslím, že je najvyšší čas, aby sme každý čo nesúhlasíme  s našim navelením kdesi do armády, poslali Naďovi  na jeho mail minister@mod.gov.sk

vyjadrenie vo veci v nasledovnom znení trebárs:

Týmto uplatňujem výhradu svedomia a odmietam mojej zaradenie do ozbrojených síl v akejkoľvek podobe, aj pod zámienkou obrany vlasti.

A pozrite  si link, ako sa nám tu premávajú naši drahí spojenci. A hlavne, ako rýchlo – kamže sa tak ponáhľajú?

https://www.facebook.com/len.iza.338/videos/148635757363022

 

No čo k tomuto slušne povedať?

Sú ľudia, ktorí bez zábran robia špinavosti. Filozofia, že všetci sme ľudia a máme svoje ľudské chyby, pre mňa končí v zámernej nečestnosti konania človeka.

Matovič ani zďaleka nie je najhorší v tej zostave – keď som to kedysi napísala v blogu, mnohí si mysleli, že som na hlavu padla. Ibaže najlepším overovateľom pravdy je čas – a ten ukáže pravú tvár ľudí.

 

Žiaľ, keďže Ústavný súd nepriznal ľuďom právo predčasnými voľbami zastaviť  to, čo sa tu teraz deje, u mňa justícia v tejto krajine stratila i posledné kvapky úcty, ktoré som ešte voči nej mala. K prezidentke sa nevyjadrujem, to čo by som napísala by bolo stíhateľné.

 

 

Elena

 

K diskusii  picham   – väčšina národa tu vojnu nechce, a treba konečne a rýchlo urobiť poriadky s tými, ktorí sa ju tu snažia rozpútať. Ja osobne verejne odmietam už teraz, že by som mala ísť bojovať za kadejakú verbež a za jej kšefty.

Nech idú bojovať tí, ktorí túto vládu volili a ich deti. Doplácame teraz na ich sprostosť.

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986318x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie