Založ si blog

A JE TO 5. – Kto sa komu vyhráža. . .

„Antivaxeri“ sa vraj vyhrážajú lekárom a popredným odborníkom smrťou

https://spravy.rtvs.sk/2021/07/antivaxeri-sa-lekarom-vyhrazaju-smrtou-krcmery-vyzyva-na-odbornu-diskusiu/?fbclid=IwAR0yafA9RxV2jMYbAIiS2k3fkAQX8D3oadPFjD3bmT-lkxoCtoXfeYoO3m0

Vraj chodia pred ich domy vykrikovať. No predstavte si, ktovie kde sa tie davy inšpirovali – žeby z toho cirkusu pred Bonaparte? A to ešte ani nič neosprejovali ako majetok Slovenskej republiky zatiaľ, hoci sa hovorí kadečo o získavaní titulov a peňazí kadejako  ……

 

A poviem, že sa vyhrážajú vláda, lekári a „poprední odborníci“ antivaxerom. Pod existenčnou hrozbou sme sa museli chodiť testovať – teraz by sme mali niesť následky cudzej nezodpovednosti očkovaním núteným? Lebo nezodpovedne konali tí, ktorí sa privláčali cez hranice bez karantény. A i tí, ktorí mali z titulu svojej funkcie urobiť ochranné opatrenia a neurobili ich.

A teraz chcú svoju nezodpovednosť riešiť na úkor nás zasa raz. Nikto nemôže garantovať, aké reakcie môžu vzniknúť po „očkovaní“ v tom čudnom experimente, a môže dôjsť aj ku ťažkému poškodeniu zdravia či ku smrti.  Takže to nie sú žiadni „antivaxeri“, ale ľudia odmietajúci zdravotné riziká tohto druhu pre seba samého a pre svoje deti. Tí, ktorí nechcú nič iné, len pokojne a normálne žiť, bez ohrozovania privláčačmi nákazy a odmietajú sa zapojiť do skúšania kadejakých testovaní farmafiriem.

Nie je v poriadku, ak vláda vyvíja nátlak na neočkovaných. Lebo je naše právo neohroziť svoje zdravie a život pochybným vakcinačným pokusom. Namiesto toho, aby nás účinne chránila vhodnými opatreniami na hraniciach, nás vláda opakovane vystavuje vyhrážkam a hrozbám.

V niektorých profesiách ľudia čelia už priamej diskriminácii, ak je pravda to, čo je v uvedenom materiáli vraj.

 

Na obrázku môže byť text, v ktorom sa píše „14:16 77% Motivačné faktory negatívne: po Ra Pri udelovani koncoročnych/pravidelnych odmien prihliadat na zaočkovanie, resp. neudelovat odmeny nezaočkovanym Častejšie pridefovanies služieb pre nezaočkovanych (dozorná, stražna, poriadková služba) 3. Navyšenie frekvencie počtu zamestnaniz poradovej telesnej pripravy pre nezaočkovanych 4. Navyšenie pracovného fondu hodiny tyždenne piatok( kompetencii velitefa, nevznikaju fin. ani nároky pre OSSR) 30% zniženie platu na mesiace ych ych c,“

To vážne?

Prečo majú ľudia  odmietajúci očkovanie doplácať na to, že tu ktosi navláčil nákazu? Koľkých zo šíriteľov nákazy, ktorí ju priniesli cez hranice, ste stíhali a potrestali?

 

 

Vláda mala konať účinné protipandemické opatrenia na ochranu ľudí, ktorí tu žijú – a nevykonala ich.

Obetovala nás – 5,7 milióna občanov tu žijúcich – pre pohodlné prevláčanie sa hranicami pár desiatok tisíc ľudí cestujúcich cez hranice, ktoré odobrila nezákonnými vyhláškami. Namiesto IBA 14-dňového obmedzenia každého prichádzajúceho hranicami štátnou karanténou – ktorá btw mohla podporiť i  mnohé krachujúce zariadenia – zaviedli dlhodobé a závažné obmedzenia bežného života nás všetkých tu žijúcich.

Mohli by sme polemizovať, iste, čo z tých epidemiologicky úplne nezmyselných opatrení mala zo svojej hlavy, a čo nabefehlované „made in EÚ“, „veď prachy“  – mali by sme o tom začať otvorene hovoriť. Lebo tu zomrelo zatiaľ 13 000 ľudí a tiež vznikla škoda veľkého rozsahu, až 8 miliárd vraj, ktorú bude musieť ktosi platiť.

A nie, nemyslím si, že bude možné kývnuť rukou a tváriť sa, že „pandémia skončila, veď sme ľudia, zabudnime a neriešme vinníkov…“, lebo splatiť i tých terajších 8 miliárd (a o koľko ich ešte navýšia???!!) by si vyžadovalo obrovské obmedzenia v životnom štandarde hlavne pre pracujúcich ľudí na dlhý čas, na desiatky rokov. Možno ešte i pre našich vnukov.

To, že si vláda teraz garantovala beztrestnosť za škody spôsobené občanom vonkoncom neznamená, že každý z nich ako verejný činiteľ raz nebude musieť niesť zodpovednosť a nebude potrestaný.

A to sa týka aj tých lekárov a odborníkov, ktorým sa ľudia údajne chodia vyhrážať. Lebo ak sa podieľali na riadení opatrení proti pandémii a boli natoľko úspešní svoji mi odbornými radami, že sme skončili medzi krajinami s najvyššou úmrtnosťou, potom je potrebné aby sme otvorene hovorili o ich chybných rozhodnutiach a aby za ne aj prevzali zodpovednosť a boli za to postihnuteľní.

Výsledok ich „odborného pôsobenia“ v pandemickej situácii doteraz je – opäť si pripomeňme – 13 000 mŕtvych a škoda veľkého rozsahu pre štát.

Aké morálne právo majú títo odborníci nám radiť v ďalšej vlne pandémie? 

 

Ak sa vám nepáči, drahá vláda, že ľudia v zúfalstve už reagujú vyhrotene, potom by ste nemali nechať tárať provokačne niektoré indivíduá mediálne – ako tá maďarská bioetička – nech sa vyjadruje o tom, čo majú robiť občania Maďarska,  veď žije a pracuje tam, hovoríme azda my Maďarom, čo majú robiť? Alebo pán expert Pavelka – vysvetlite nám verejne, drahá vláda, prečo tají svoj osobný i profesný životopis, azda sa zaň hanbí? Keby bol skutočným expertom, tak by si uvedomoval, ako sa má expert správať v takej situácii, a neprovokoval by ľudí preexponovanými vyhláseniami. Podľa mňa expert musí mať i nejaký morálny profil, a podľa toho, čo sa o podaktorých členoch tej expertnej skupiny píše, no spánombohom…

V tej komisii by mali byť ľudia požívajúci dôveru ľudí a hodní ich úcty.

 

Vakcinovanie spájate s možnosťou ísť na kúpalisko či do reštaurácie.

Prekristapána, koľko ľudí sa nakazilo covidom v reštaurácii? Na koľkých kúpaliskách vznikla vlna covidu? Prečo sa nezameriate svojim pôsobením na rizikové lokality, kde sa nákaza dramaticky šírila? Veď v osadách, ktoré bolo nutné uzavierať a strážiť vojakmi, máte zaočkovaných 2000 ľudí z odhadovaných 440 000 ľudí. Tam ste v prvom rade mali pôsobiť – nie nasilu očkovať, ale s ponukou – ak sa niekto z nich chce zaočkovať, nech mu je pomoc zdostupnená.

 

A ak ste teraz už niektorých ľudí dohnali do situácie, že chodia pokrikovať pred domy podaktorých „lekárov a odborníkov“, potom je namieste namiesto monitorovania a vyhrážania zmeniť prístup k ľuďom, drahá vláda.

Lebo s takým prístupom, aký tu predvádzate voči občanom, by ste nemali ani len kravy pásť na žiadnom družstve. 

 

 

Elena

 

K diskusii   liečiteľ duší  – veď práve, je to problém zdravotnícky – tak prečo konali v rozpore s epidemiologickými opatreniami a nechali privláčať sa cez hranice ľudí bez kontroly „na výnimky“? Azda vírus číta Mikasove povolenky a študuje jeho výnimky?

Prečo nestíhali za šírenie nákazlivej choroby nikoho z tých, čo nákazu prinášali a spôsobili uzavieranie prevádzok či karanténu a zníženie príjmu ľuďom vo svojom okolí?

Prečo nás vystavovali riziku nákazy núteným vláčením  sa na miesta „testovania“ ATG testami, keď validita ich výsledku bola nižšia, ako keby ste si hodili korunou?

A prečo nemáme voľne na predaj pre ľudí dostupné lieky na prevenciu a liečbu covidu – ivermectin a groprinosin napríklad?

A hej, zdá sa vám normálne, aby neočkovaných trestali v práci  prácou 3 hodiny navyše, nedostaním prémií,  btw ten papier má aj druhý diel, plný pozitív pre očkovancov – napríklad v hodnostnom postupe a pod. – je to podľa Vás v poriadku?

 

MrFígeľ  – s tým prevzatím zodpovednosti vlády a odborníkov plne súhlasím, veď presne o to žiadam – aby prevzali zodpovednosť za svoje činy v druhej vlne, pretože výsledok 13 000 mŕtvych a spoločenská škoda veľkého rozsahu nie sú podľa mňa výsledky svedčiace o úspešnom zvládaní situácie. SOM presvedčená, že keby nebolo prevláčanie hranicami „s výnimkami“ a zavádzanie ľudí antigénovými testami, ale bola by zavedená systematická štátna karanténa, boli by výsledky lepšie.

 

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8937387x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie