Založ si blog

A je to 9. – V akom svete budete žiť po korone. . .

Nevieme si ani predstaviť tie časy, kedy konečne bude po pandémii. Hovoria nám, že vraj nové mutácie sa môžu šíriť znovu a znovu – a aj konšpiračné zdroje hovoria o plánoch do roku 2023 či 2025. no raz skončí – a čo bude potom, ľudia?

Uvažujem o tom, pretože táto čudná nenávisť, triedenie sa na dobrých a zlých vo vzťahu ku zaočkovanosti a patologická neschopnosť nechať iných prezentovať svoj názor, je podľa mňa úplne mimo. Napísala som môj názor na socsieti, že sa mi nepáči nápad chodiť vykrikovať pred dom kohokoľvek – trebárs i tých odborníkov, ktorí rozhodujú v tej protipandemickej – či podľa nezmyselnosti realizovaných opatrení skôr pandemickej – komisii. 

 

Faktom je, že túto trápnosť zaviedli práve ľudia z koaličnej zostavy zrejme, Matovič ako prvý tuším pokrikoval pred Bonaparte Ficovi s davmi, či na bránu Počiatkovej vily písal o majetku Slovenskej republiky – a netuším, ako to story dopadlo, lebo kadečo sa šírilo, ako napríklad písal článok v linku

https://precitaj.si/bol-matovic-u-macrona-len-zehlit-faux-pas-s-pociatkovou-vilou-toto-je-vraj-pravy-dovod-cesty-do-francuzska/

Ale skutočne je on vašim vzorom v správaní? 

 

Nie, nie je v poriadku, ako sa správajú ľudia z tej „odbornej“ komisie  – lebo nútiť a diskriminovať kohokoľvek za to, že sa  odmieta podieľať na pochybnej experimentálnej štúdii a nepostaviť sa otvorene za to, aby ľudia dostali k dispozícii Ivermectin a Groprinosin pokladám z ich strany za konanie nečestné a od pravého odborníka na míle vzdialené.

Ale vyvažovať špinavosť niekoho iného vlastným nečestným konaním nie je bohviečo a argumentovať, že keď môžu oni, môžeme i my, je podľa mňa iba znakom nezrelosti. Ja som si toto urovnala v hlave  jednak po smrti syna a jednak po tom, ako ma manžel po 26 rokoch manželstva podviedol. Myslíte si, že mám môjho syna menej rada ako keby som chodila tej lekárke vykrikovať pod okná bytu (právoplatne je odsúdená na úrovni Najvyššieho súdu, takže PREUKÁZANE zavinila smrť môjho dieťaťa), že je vrahyňa a podobné veci?  Alebo že ak ten druhý koná nečestne, tak mu to mám vracať a oplácať mojou nečestnosťou? Prekristapána, ľudia, však dospelý človek sa nemôže riadiť vo svojom konaní činmi iných, ale svojim vlastným svedomím.

Skutočne vám vaše svedomie šepká, aby ste chodili vykrikovať pred domy tých ľudí?

Veď koľkí z nich tam majú malé deti či vnúčatá, to vážne by ste chceli, aby niekto toto robil im?  

 

Sú patologickí, tá naša vláda i jej komisia odborná, aj podľa mňa – to hovorím otvorene. Lebo porušujú

  • nielen základné epidemiologické pravidlá, nezaistili riadne a včas prechod hranicami, nepripravili štátnu karanténu na príchod tretej vlny a i očkovanci nákazu šíria, takže ich zvýhodňovanie je neopodstatnené a ohrozujúce verejné zdravie,
  • ale  porušujú i základné všeľudské hodnoty, i Norimberský protokol, páchajú zločiny voči ľudskosti a majú na svojom konte tých 13 000 mŕtvych i škodu veľkého rozsahu.

Neoprávnene diskriminujú neočkovaných ľudí, lebo nie neočkovaní, ale nákazu prinášajúci ľudia sú hrozbou pre verejné zdravie. A to sú všetci, ktorí prichádzajú cez hranice. Je hanbou, že sa na dovolenku v zahraničí vybrala i prezidentka a Mikas – namiesto toho, aby ľuďom šli príkladom v odrieknutí si zahraničnej dovolenky v týchto časoch. Podľa mňa ľudia takto nezrelí nikdy nemali riadiť nič, a už vôbec nie stáť vo vrcholových funkciách štátu – ale je to i o vás, ktorí ste ich zvolili. Bez vašich hlasov by sa tam nedostali – lebo naše voľby by sa mali riadiť zdravým rozumom, a nie nenávisťou.

 

Hej, volili ste, ako ste volili.

Ľudia robia chyby, pravdaže, ibaže na niektoré z nich doplácajú len oni sami, prípadne ich najbližší, na iné doplácame my všetci. A to sa týka nielen voľby ľudí, ktorí nemajú ľudskú a morálnu zrelosť, aby nás viedli. Ale i toho, že si niektorí nedokážu odoprieť cestovanie do zahraničia i napriek riziku privlečenia nákazy a závažného obmedzenia života celého národa. Uvedomujete si vôbec, keď sa rozhodujete pre cestu do zahraničia, že prinesenie nákazy vami sem môže niekoho zabiť, trvale invalidizovať, zaviniť jeho karanténu a tým pokles príjmu? Myslíte na to, že koľkí ľudia platia pôžičky a hypotéky, a pokles príjmu im spôsobí ťažkosti? Že privlečenie nákazy vašim dieťaťom do školy či škôlky spôsobí ťažkosti ďalším rodinám, ktoré si dovolenku nemôžu dovoliť niekedy ani na Slovensku a majú príjem z celomesačnej práce rozrátaný, aby rodina prežila?

Je vám to jedno, čo iným ľuďom zaviníte – hlavne že sa vám poskladáme na liečenie a vy nemusíte niesť za svoje konanie zodpovednosť – žiadny test, žiadna karanténa, žiadny postih za šírenie nákazlivej choroby a spôsobené škody? Ste skutočne takí sebeckí, alebo čím to je, že možné ohrozenie iných neberiete do úvahy pri svojom rozhodovaní sa ísť za hranice – na výlet, dovolenku, nákup do Viedne, služobnú cestu do Afriky?

 

Každý má právo na návrat do vlasti, a má právo neísť do karantény. Máme  právo chodiť bez rúška. Máme právo žiadať, aby sa všetci očkovali… Skutočne? Samé práva? Iba vy? A tí, ktorí tu žijú práva nemajú žiadne? Nemajú právo byť chránení pred dovlečením nákazy, môcť žiť bez obmedzení ich každodenného bežného života? Nemusieť podstupovať „očkovací experiment“? Očkovanie je experiment – môže zabiť niekoho, spôsobiť mu trvalú ujmu na zdraví.  Máme právo nedať sa „očkovať“ a žiadať zdostupniť lieky na prevenciu i liečbu.

 

Neviem si predstaviť, aký bude svet PO korone.

Koľko dôvery medzi ľuďmi v ňom prežije pri toľkom sebectve a bezohľadnosti podaktorých. Pri toľkej nenávisti voči neočkovaným. A čo by sa dialo v prípade, ak by niektorý z údajných hoaxov bol pravdivý – ak by očkovaní predstavovali zdravotnú hrozbu, šírili nové mutácie, či trpeli následkami očkovania, ktoré by sa objavili po dvoch či troch rokoch? Ani nehovorím o tom, kto bude splácať škodu veľkého rozsahu v tomto štáte – vyše 8 miliardovú zatiaľ – ktorá vôbec nemusela vzniknúť v takom rozsahu, keby sa ľudia prichádzajúci cez hranice správali všetci čestne a zodpovedne? Keby každý z nich bol dodržal dva týždne karantény? Kto to bude platiť – tí tu žijúci a pracujúcich deti a vnuci –  budú doplácať desiatky rokov života na to, že niekomu sa chcelo premávať v časoch pandémie hranicami pohodlne bez karantény?

Neviem v akom svete budete žiť po korone – zrejme v takom, aký si budujete teraz. 

Svete, kde svedomie, čestnosť a úcta akosi pokrivkávajú.

 

Elena

 

 

K diskusii  comm     vnímam to podobne…

 

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

North Korea tensions balistické strely test

Severná Kórea uskutočnila test 'superveľkej' hlavice pre riadenú strelu

20.04.2024 09:47

KĽDR tiež vykonala skúšobný štart protilietadlovej rakety nového typu "Pyoljji-1-2" v Západnom mori.

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986851x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie