Založ si blog

Dalasair 10. – Slová cez hranicu času. . .

Mačky, kto to spravil – povedala som prísne v jednom minulotýždňovom podvečere.

Zapadajúce lúče slnka vrhali zlatistý tieň na obrazovku notebooku – a v rozpísanom súbore sa tiahli slová navyše. Odbehla som si len spraviť čaj. Pred časom ma tak mačky prihlásili do jednej fb skupiny poskákaním obrazovky. Teraz ale pozerali skúmavo, či mi ten čaj neuškodil. A veru ich pohľady boli namieste.  Napísať poskákaním klávesnice tri razy slovo medveď by bol zázrak.

Čo to je, čo to znamená – hodila som otázku Zámeru sveta.

Nie môj hlas – zašepkal tíško.

 

Jediného človeka by som si so slovom medveď spojila. Môjho šamanského učiteľa. A tak som sa pozrela na jediné miesto, kde jeho hlas ešte môžem nájsť. Zvláštne, že som nemala potrebu tam zájsť doteraz, uvedomila som si. Ktorú nahrávku? No poslednú, vedela som jasne.

Koincidencie nám ukazujú cestu. Idem správnym smerom, vedela som náhle, keď povedal, že jeho obľúbená skupina je Nightwish. Zasmiala som sa, lebo The heart asks pleasure first patrí k mojim srdcovkám. A tak som pozorne načúvala jeho slovám. Posolstvo vrany, sovy a holubice – počúvala som a plakala.

Lebo málokto rozumie tomu, čo potrebujeme naozaj, niekedy ani my sami nie.

Áno, odpovedala som jeho hlasu, to je presne to, čo potrebujem.

 

Ach, čo tomu predchádzalo?

Musíš vykročiť k dôvere, šepkal Zámer sveta trpezlivo mesiac či dva dozadu.

Nepotrebujem k šťastiu iných ľudí, cítim sa dobre sama so sebou, vlastne mi je bez väčšiny z nich oveľa lepšie – protirečila som.

Musíš vykročiť k dôvere, povedal Zámer sveta prísne.

Urob si poriadok so šlápotami, aby neubližovali iným svojou nečestnosťou, odvrkla som.

Máš na mysli novú potopu? pýtal sa medovo.

Zlo sa ničí ohňom, aby sa nevrátilo, to predsa vieš, dodala som zotrvačnosťou, ale hnev ustúpil a došla mi chyba, ktorú robím.

Každý má svoju cestu učenia, niektorí v 1. triede, iní možno aj v špeciálnej škole, ale je to ich cesta. To moja nepokora zasa raz skúšala na mne svoje triky, ťahajúc za uši môj hnev zo zranenia.

Díval sa s porozumením. Aerien, naozaj nemôžeš zničiť zlo.

Prikývla som. Nevládzem chcieť veriť, nikomu, dodala som po chvíli.

Dôvera je zásadná – že niečomu alebo niekomu veríme. Ach, to nie je vaša lekcia, ale moja. Lebo v niektorých situáciách nielenže stratíme dôveru voči ľuďom, ale i stratíme ochotu komukoľvek skúsiť veriť.

Čo k tomu potrebuješ? pýtal sa Zámer sveta tíško.

Nevedela som odpovedať.

 

Ja viem – prikývol Zámer sveta, keď som nevedela nájsť slová k tomu posolstvu môjho šamanského učiteľa.

Chcela by som vrátiť ten čas nevinnej dôvery, ktorá je hlboká a bezpodmienečná a nečaká, že ľudia konajú zákerne a bezohľadne.

Čistú dušu, hľadám čistú dušu, povedala som zrazu.

Rovnakí hľadajú rovnaké, rozosmial sa. Dôverovať môžeš tomu, kto hľadá to isté čo ty.

 

Elena

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986358x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie