Založ si blog

Kvapky krvi 4. – Čas vrán. . .

Včerajšok bol pre mňa časom vrán.

Autobus sa blížil k mestu a pri vstupe doň sa v rannných lúčoch slnka špacírovali na briežku popri ceste vrany. Horizont snehobielo žiaril Tatrami.

Poprad, ako inak.

V podvečerných slnečných lúčoch vraní park pôsobil rozprávkovo, vrany lietali a krákali. Vždy sa naň dívam srdcom, tak ako na vrany. Fotky sú moje, pravdaže.

 

 

Že sú vrany v mojom srdci som písala už viackrát. Sprevádzajú ma v rôznych zvláštnych situáciách, A od čias, kedy som prešla pod vedením šamana rituálom zomierania a znovuzrodenia, ich milujem ešte viac. Pripomínajú mi, že každý máme svoju vlastnú smrť, ktorá chodí s nami a nabáda nás v istých situáciách života, aby sme skutočne žili, kým zomrieme.

Dielik poznania mi prináša občas, keď sa s vami delím o nejakú myšlienku – a neinak je tomu i teraz. Do mojich „vraních blogov“ som spomienkovo dnes nazrela, a našla som odpoveď na otázku. Prekvapuje ma vždy znovu a znovu, ako nás koincidencie vedú. Kedysi som náhodne prihodila k nákupu z antikvariátu knihu Byl jednou jeden hrad. Kedysi som ju v blogu náhodne otvorila v rámci mojej koincidenčnej hry. A keď som vrátila k tomu blogu náhodne dnes, odpoveď sa mi ujasnila. Iba srdce, ktoré sa nezmenilo za tisíc rokov, je to pravé.

Je zvláštne, ako Zámer sveta krôčik za krôčikom tká príbehy,..

 

Elena

 

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8986703x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie