Založ si blog

Dokedy 11. – Hodne, hodne škaredý príbeh o Lesoch Mesta Spišská Nová Ves

Poviem vám rovno, ani večerníčky nesledujte, radšej stránku týchto Lesov študujte – také rozprávky, aké oni vedia vymyslieť, to ani Andersen nemá.

 

Ja som im položila na stránke tých Lesov k prípadu zabitia psa, ktorý nižšie popíšem, slušnú otázku, či je obvyklým správaním lesníkov, ak vidia údajne ťažko agresívneho psa – ako sami popisujú – na turistickej ceste, kde môže ohroziť niekoho – že neprivolajú políciu na jeho odchyt, ale nechajú ho tam ohrozovať verejnosť a ufujazdia.

Predstavte si, Lesy urobili osudovú chybu – namiesto slušnej odpovede na moju otázku mi zablokovali možnosť ich príspevok komentovať.

No tak ho okomentujem tu. 

 

Škaredý príbeh sa ocitol na fb o zvieratách, ako psíka zrazilo. Pozrela som si preto ofistanovisko Lesov.

Oficiálne stanovisko vydali k veci – údajne podľa toho, čo sa píše v diskusii, tak až po 19 hodinách – v linku je a pre objektivitu dám celé to ich stanovisko i tu

https://www.facebook.com/lesymestasnv/posts/pfbid025dUDDrSpqkVB2fLiv2Sisj4BYh1MqTvhrdg7b6DcppLq69716EvkpHC5NYHYLNWQl?comment_id=233440912603541&notif_id=1682691425203364&notif_t=feedback_reaction_generic&ref=notif

Vážení občania, milé dámy, páni, ostatní čitatelia a priaznivci mediálnych sietí.
💬Radi by sme touto cestou reagovali na príspevok uverejnený na facebookovej stránke a stránke mapaslovenskyraj.sk. zo štvrtku 27.apríla 2023 o 18.27 hod.. Administrátor facebookovej stránky,, mapaslovenskyraj.sk“ publikoval príspevok, v ktorom obvinil lesníkov spoločnosti Lesy mesta Spišská Nová Ves s.r.o zo zabitia psa v lokalite Rybníky.
💬V mene spoločnosti Lesov mesta Spišská Nová Ves s.r.o. sa v prvom rade chceme ospravedlniť majiteľovi zrazeného psa, ale zároveň chceme uviesť niektoré informácie na pravú mieru. To čo sa píše v rôznych statusoch nie je pravda. Nie sme žiadni „zabijaci“ psov a iných zvierat a ani žiadne „potkany“ ako nás mnohí nazývate. Ak by niekto chcel toho psíka úmyselne usmrtiť autom, tak by ho musel zraziť jeho prednou časťou. Skutočnosť je taká, že zamestnanci Lesov mesta Spišská Nová Ves s.r.o. v poobedňajších hodinách išli služobným autom Ford Ranger po ceste z Vojtechovej samoty do Novoveskej Huty, kde im v časti Rybníky prekrížil cestu pes, ktorý zúrivo brechajúc skákal okolo auta , na čo vodič auta a spolujazdec (obaja lesníci) zareagovali tak, že auto zastavili. Kvôli agresívnemu psovi sa rozhodli, že zatrúbia, či sa neukáže majiteľ. Predmetná cesta je frekventovaná turistická oddychová trasa, preto agresívny pes bez majiteľa mohol spôsobiť vážny problém. Po chvíli trúbenia bez akéhokoľvek náznaku, že je majiteľ v blízkosti , sa rozhodli za neustáleho ataku psa na vozidlo pokračovať v ceste. Po chvíli si spolujazdec všimol, že popri pravom zadnom kolese beží pes , na čo šofér vozidla zvýšil rýchlosť s úmyslom sa od neho odpútať. Za chvíľku už spolujazdec v spätnom zrkadle vozidla psa neregistroval a pokračovali v ceste do Novoveskej Huty.
💬S odstupom cca pätnástich minút išlo po tej iste ceste naše druhé služobné vozidlo, ktorého posádka po príchode na ústredie Lesov mesta Spišská Nová Ves s.r.o. uviedla, že na ceste sa nachádza zrazený pes bez majiteľa. To, že chlapec žiadal o pomoc lesníkov pri zrazenom psovi nie je pravdou, napriek tvrdeniu autora článku. Posádka prvého auta po rozhovore zistila, že by mohlo ísť o dotyčného psa ktorý behal za autom.
💬Dôležitou informáciou je, že pisateľ a súčasne administrátor predmetnej stránky a taktiež majiteľ psa nebol prítomný pri danej udalosti.
Nechceme polemizovať, či dotyčný pes utiekol z dvora, či sa to stalo prvýkrát, alebo sa to opakovalo, čo by sa stalo ak, by tam išiel cyklista alebo iný turista a pes by zaútočil…..
Podstatné je to, že za psíka v plnom rozsahu zodpovedá majiteľ psa a pes má byť na vôdzke mimo obydlia , alebo vodiť ho osoba, ktorá je schopná ho ovládať v plnom rozsahu. Celý incident sa udial na lesnej ceste a na voľnom priestranstve.
💬V neposlednom rade je pravda , že z ľudského hľadiska, vodiči, zamestnanci Lesov mesta Spišská Nová Ves s.r.o. , bez ohľadu na to či by vedeli alebo nevedeli kto je majiteľom psa alebo kto ho zrazil, alebo nezrazil, prechádzajúc okolo zrazeného psa s chlapcom ( podľa tvrdenia majiteľa psa) mali zastaviť a opýtať sa ,či chlapec nepotrebuje pomoc a nenechať ho tam so zrazeným psíkom samého. V tomto prípade však skutočnosť bola iná a to taká ,že chlapec a ani žiadna iná osoba v čase prejazdu druhého auta sa pri psovi nenachádzala.
💬Celá udalosť je z nášho pohľadu poľutovania hodná, v žiadnom prípade však nemôžeme súhlasiť s útokmi na spoločnosť Lesy mesta SNV a na našich zamestnancov.
💬Vzhľadom k procesným úkonom viažúcim sa k tomuto pripradu administrátor tejto stránky v mene spoločnosti LESY MESTA Spišská Nová Ves nebude vaše príspevky spätne komentovať. Za pochopenie vopred ďakujeme.

 

 

Pán, ktorému pes patril, v diskusii píše,

Moj syn videl druhe auto zo zadu ked bolo este pred zabitym psom a krical za nim, videl ako auto obyslo okolo zabiteho nasho psa. Co sa tyka zurivosti, to ze vieme ze ste to urobili vy je vdaka pani, ktora isla tesne pred zabitim okolo toho isteho plotu a toho isteho domu a po tej istej ceste a fotila si nasho psika, povedala nam to a povedala nam aj o vasich lesnickych autach a ze ziadne ine nevidela. Vy ste sa sami nepriznali, musel som vam volat ja a tak az ste sa priznali!! Neviem preco teb zurivy pes pani nenapadol??? 8 mesacne hrave stena, inteligentne a kludne. Neviem co ste pri nasom plote robili?? ze pes ku vam preskocil. Vyska plotu bola narusena elektrikarmi ktory osadzali novy kabel na stlp na nasom pozemku a bez nasho vedomia vstupovali prekracovanim a znizenim plotu na nas pozemok. Osadzali ten kabel pre vas ? riesili ste nieco pri nasom plote? neda sa nevediet ako sofer ze som zabil takeho psa!!! jeep ktory mate ma dost velke spataky a museli ste o tom vediet a zdrhnut!! respektive ste ho umyselne zabili!! pes nema na sebe ziadne znamky od pneumatik a ma len jedno zranenie a to ze mu tiekla krv z jedneho ucha. ako je mozne takto zabit takeho psa???

 

Takže zhrňme – cestou šla pani, ktorá si psíka (8-mesačné šteňa) fotila. Ju pes preukázateľne nenapadol.

Potom šli na aute lesníci, ich agresívne ten istý pes napádal a napádal. Ako konštatujú, mohol spôsobiť vážny problém, ublížiť nejakým turistom idúcim po ceste napríklad, lebo je to turistická cesta – a tak rýchlo zmizli preč, namiesto aby privolali políciu a zaistili odchyt toho nebezpečného psa, kým niekomu neublíži. 

 

A nielen oni zmizli – pridali rýchlosť a pes zmizol. Všetci, ktorí niekoho zrazíte, toto ohromujúce vysvetlenie nabudúce použite pred súdom – len som sa tak po ceste rútil autom – a chodec zrazu zmizol.  Ktovie kam…

Tí ich kolegovia, čo šli po nich, videli psa zrazeného. Ale keby nebolo pani turistiky, tak by ani priznanie vinníkov nebolo? Tomu hovorím „láska k zvieratám“ – nie, počkajte, tomu hovorím urobili capa záhradníkom – nesvedčí o dobrom vzťahu k zvieratám tento postup, aký predviedli.

 

A že v tých Lesoch či lesoch sa deje kadečo zrejme usúdite, ak si prečítate niečo z tej bohatej diskusie pod článkom. Údajne by ste vraj celkom dobre zarobili, ak by ste šli zbierať fľaše a plechovky popod posedy, písal jeden diskutér.

 

 

Nuž, urobte si na ten príbeh sami názor.

Neverím tomu, že si vodič idúci primerane rýchlo nevšimne, že zrazil psa veľkého plemena. 

A mne nenapadá žiadny dôvod, kvôli ktorému by dospelý triezvy človek nezavolal  pri strete s agresívnym psom políciu, najmä ak predpokladá, že by mohol ohroziť niekoho ďalšieho.

 

Skutočne pokladám správanie pracovníkov Lesov za hodne zvláštne.

 

 

Elena

Takže tak 8. – Spoločná zodpovednosť – spoločná basa. . .

19.04.2024

Opakované testovanie národa sa označovalo ako Spoločná zodpovednosť. Veru, to vydarené podujatie Matoviča a jeho inšpirátora Pavelku, ktorý sa vydával za epidemiológa – skôr by sme ho mohli označiť ako Zločin storočia, veď šlo o trestný čin, realizovaný vládou na vlastnom národe s verejne prezentovaným hrubým nátlakom, ktorému boli ľudia vystavení pod [...]

Takže tak 7. – Bude Dolinková klinec do truhly vláde?

19.04.2024

Dolinková zavádza platby u lekára – vraj „len 5 eur“. Ibaže zakaždým, a u každého lekára – takže ak potrebujete u špecialistu predpísanie liekov či pravidelnú kontrolu, a máte takých špecialistov troch a raz zájdete k všeobecnému lekárovi, chronicky chorému pacientovi urve tento nápad hneď 20 eur navyše z rozpočtu mesačne. Iste, „iba [...]

Cesta duše 10. – Ťažké časy. . .

18.04.2024

Čaro rozprávok je v ich pravdivosti. Vypovedajú o živote tak veľa… Veru, spomínate si kde začína rozprávka? Za siedmymi horami a siedmymi dolami, kde sa voda sypala a piesok sa lial. Tam, hodne ďaleko, kde je všetko naopak než ako by malo byť, práve tam sa začína rozprávkový príbeh. Musíte skrátka prejsť ťažkými časmi, a všetko v živote sa vám musí prevrátiť. [...]

Andrej Babiš, Monika Babišová

Šokujúci rozchod po 30 rokoch. Babiš s manželkou Monikou oznámili koniec vzťahu

19.04.2024 18:06

Ubezpečili, že ich rodinné väzby zostanú aj kvôli deťom pevné.

kravy

Kmeň vtáčej chrípky H5N1 detegovali aj v kravskom mlieku, upozornila WHO

19.04.2024 17:46

Nateraz nie je známe, ako dlho môže vírus v mlieku prežiť.

SR Požiar Osada Stropkov Situácia Mimoriadna POX

Polícia začala v súvislosti s požiarom v Stropkove trestné stíhanie

19.04.2024 17:17

Po požiari, ktorý zničil deväť obydlí, ostalo bez strechy nad hlavou 49 tamojších obyvateľov, z nich 29 detí.

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie, podporila ju i Čaputová. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30, aktualizované: 17:35

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,851
Celková čítanosť: 8985219x
Priemerná čítanosť článkov: 3152x

Kategórie