Založ si blog

Čooo 6. – Ako nám hlavu vymývajú legalizáciou drog

Už v Jedenástke 11. som vás upozornila na podivné inkluzívne štandardy OSN z marca 2023

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2023/05/08/jedenastka-11-inkluzivne-standardy/

ktorých súčasťou bolo aj

Trestní právo nesmí zakazovat:
a) užívání drog nebo držení, nákup či pěstování drog pro vlastní potřebu, včetně osob mladších 18 let nebo těhotných

 

No a už tu máme vymývačov mozgov –

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/668040-pristup-k-drogam-nas-radi-k-putinovmu-vychodu-je-na-case-to-zmenit-tvrdi-odbornik/

Zaujali ma tie jeho reči – a tak som sa pozrela, kde odborník pracuje. Podľa článku v linku je právnik, je aj doktorand sociológie a tiež pracuje v SAV. Nenašla som síce nijaké jeho publikované práce, ale prečítala som si jeho fb prezentácie o drogách. V podkaste v linku dokonca prepája branie drog s ľudským právom.

 

Nejdem tu polemizovať o tom, či je potrebné prestať trestať užívateľov drog. Pre mňa za mňa ich netrestajme – okrem tehotných, tam podľa mňa niet o čom diskutovať, lebo svojim konaním ohrozujú zdravie dieťaťa.

Ak niekto chce drogy brať, nech ich berie – ale berme branie drogy ako priťažujúcu okolnosť v prípade, ak pod vplyvom drogy niekto spácha akýkoľvek trestný čin alebo priestupok.

A samozrejme tiež podľa mňa, ak si niekto užívaním drog spôsobí závislosť, mal by si potom hradiť svoju liečbu závislosti v plnom rozsahu. Je to jeho slobodná voľba brať drogy, a v rámci nej by mal aj niesť dôsledky a riziká s takouto voľbou spojené. Je to nemalý balík peňazí, ktorý ide na liečenie závislého človeka, v mnohých prípadoch pritom ide o ľudí, ktorí nepracujú a teda ani na tieto zdravotné náklady nijako neprispievajú.

Aby to nebolo o tom, že takýto človek žije nezodpovedne, berie drogy a my ostatní ako mulice budeme na neho pracovať a skladať sa mu na jeho životné výdavky a opakované liečenia. Lebo je príliš pohodlné, mať v spoločnosti niektorých, ktorí majú iba práva a nie aj k nim zodpovedajúce povinnosti, a tie povinnosti radšej hodiť na krk ostatným.

 

Takže  – pokojne prestaňme trestať užívateľov drog (okrem tehotných žien, tam ide o zdravie a život dieťaťa). Ale potom nech sami prevezmú zodpovednosť za prípadné problémy, ktoré im užívanie drog spôsobí a znášajú ich v plnom rozsahu oni.

 

Elena

 

K diskusii: Nuž, podľa mňa tento systém – a to nielen v oblasti zdravotníctva  – v poriadku nie je – jedni sa správajú nezodpovedne a iba ťažia zo systému solidarity, a druhí vkladajú a vkladajú. Nemyslím si, že je to správne.

Faktom je, že nemáme nekonečné zdroje. Ak nemajú napríklad niektoré onkologickí pacienti prístup k modernej liečbe po desiatkach rokoch platenia daní a odvodov, lebo je pridrahá, je správne niekomu platiť x liečieb, hoci na ne ničím neprispel, a iba ryžuje a ryžuje?

 

anysta      Nie, podľa mňa nie je v poriadku tolerovať branie drog tehotným a mladším ako 18 rokov. Nepokladám to za otázku ich ľudských práv.

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8938991x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie