Založ si blog

Hm 1. – Ranč pri Žiline – čo to tam tak smrdí?

Nie, tie zabité levy to rozhodne neboli.

A ani tie ešte nezabité.

To, čo tak smrdí, je postup štátnej veterinárnej správy. Lepšie povedané nepostup. 

 

Ako uvádza samotná stránka „ranča“

V areáli ranča sa nachádza zverinec, v ktorom nájdete množstvo zvierat. Nečakajte len klasické domáce zvieratá ako kone, poníky, somáriky, kozičky, ovečky, zajačiky, prasiatka, morské prasiatka, kravičky, teliatka, býky, ale vo výbehoch môžete natrafiť aj na výra skalného, krkavca čierneho, papagáje, bažanty, holuby, pávy, sliepky, kačky, ryby a dokonca aj na exotické zvieratá ako levy, tigre a ich mláďatá, opice a lamu. Po obhliadke zverinca sa môžu deti vyšantiť na trampolíne, rôznych hojdačkách, domčeku na stračej nôžke, točitých manéžach, autíčkach, zahrať sa na pieskovisku.

 

Už v roku 2018 vznikla petícia, poukazujúca na bordel, ktorý na tom „ranči“ je.

Pozrite tu

https://www.peticie.com/pre_s_ranom_pri_iline

Písalo sa v nej toto Dobrý deň, kto navštívil alebo nemusel ju navštíviť ranč pri Žiline, ale počul zlé recenzie na túto zoo, ľudia bohužiaľ mali pravdu… Zvieratá tam žijú v hrozných podmienkach! V týchto teplých dňoch, nemajú dostatok čistej vody, jedla. Majú nedostatok výbehu, ležia na tvrdom betóne, v malých klietkach, niektoré zvieratá sú agresívne.. To ani nehovorím ako sa zlé správajú k zvieratám.. Vážne chcete toto svinstvo podporovať? Páči sa vám utrpenie zvierat? Je vám to vážne jedno? Zvieratá nevedia hovoriť našim jazykom, nevedia nám povedať že ich to bolí, že im to není príjemné. Mne teda nie je to jedno! Nevzdám to, posnažím sa o to aby tie zvieratá odobrali tomu ranču nadobro! Spoločnými silami to dokážeme! Nebojte sa vyjadriť svoj názor a bojujme za slobodu zvierat! 

 

A tu ďalšia petícia

https://www.peticie.com/peticia_za_zlepenie_podmienok_zvierat_na_rani_okerda_pri_iline

Na tomto ranči žije mnoho zvierat s minimálnym výbehom, a vo vlastných výkaloch. Pomôžte prosím svojim podpisom! Zvieratká sa nachádzajú v nevyhovujúcich podmienkach. 

Podpísanú petíciu odošleme kompetentným. Čím viac podpisov, tým je väčšia nádej, že úrady začnú konať.

 

No a tak sa otvorene a verejne pýtam – bola tam prevádzkovaná nejaká ZOO?

Platili z vyberaných poplatkov od návštevníkov ZOO dane a odvody? A ako sa označili pri ich platení – aké IČO a DIČ tam dali na údaje zo ZOO, ak nemali schválenú jej prevádzku?

Vychádzajme z verzie, že prevádzkovateľ ranča odviedol dane a odvody z tej činnosti nepovolenej ZOO. To v tomto štáte sme už došli tak ďaleko, že pokojne môžeme odviesť dane a odvody z nelegálnej činnosti –  pomaly aj z predaja drog hádam -. a tváriť sa, že je to OK?

Ďalšia verzia príbehu je, ak by tie príjmy ani zdanené neboli, pravdaže…

 

Myslím si, že postup kompetentných inštitúcií v tomto prípade a aj celé prevádzkovanie tej  „ZOO“ v rámci „ranča“ by mala preveriť Generálna prokuratúra – napríklad postup Štátnej veterinárnej správy  – čím bola spôsobená tá jej podivná dlhodobá nevšímavosť a neriešenie situácie???!!!!!! 

 

Elena

Cesta duše 9. – Desať. . .

29.03.2024

Slnečné lúče prichádzajúce po temnote noci. Zlátia svet a dávajú mu hrejivé objatie, prijímam ho s vďakou. Mimoriadne temná bola dnešná noc. Vietor za oknom v nej hučal šialene, akoby sa ňou hnalo tisíc čertov. Rev vetra kontrastoval podivne s tichom v mojom vnútri. Žiadne slzy ani slová, len obrazy mihajúce sa pred vnútorným zrakom – spomienky na cestu, ktorou som [...]

Pravdu na stôl 11. – Nedos. . . e náš život znovu. . .

27.03.2024

Na rovinu – niektorí ste svojim sprostým a nepremysleným hlasovaním ovesili na náš krk bývalú vládu. Obrala nás o čo mohla, zadlžila aj budúce generácie, naše deti a vnukov. Narobila tu kopec špinavostí – počnúc opakovaným núteným testovaním národa pod existenčným nátlakom, cez nútené vakcinovanie sa mnohých podmienené finančným vydieraním, až po [...]

Pravdu na stôl 10. – Urobme si s voľbami poriadok. . .

26.03.2024

Voliť má každý volič raz – ak niekto volí opakovane, ide podľa mňa o zámerne podvodné konanie. Nie, nie je to sci-fi – zjavne takto niektorí občania u nás volebne konajú, potvrdzuje to aj článok v linku [...]

Maďarsko polícia pobodanie péter baumann

Obeť a dvoch zranených si vyžiadal výbuchu v bytovke v Budapešti

29.03.2024 13:10

Evakuovať museli 50 ľudí.

Putin

Rutte: Vyšetrovanie ruskej propagandistickej siete je veľmi znepokojujúce

29.03.2024 12:54

Činnosť proruskej špionážnej siete vyšetruje poľská kontrarozviedka a tiež belgické či české spravodajské služby.

forró, fico, galanta

Tlačila na Forróa vláda? Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len predseda, stretnutie s Korčokom zrušil svojvoľne

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,842
Celková čítanosť: 8939324x
Priemerná čítanosť článkov: 3145x

Kategórie