Založ si blog

V mene Loly 3. – Tento štát je na nich prikrátky?

Včera popoludní na fb video šteniatka s polámanou chrbticou z osady od Michaloviec. 

Predvčerom ryšavý kocúrik s rozmlátenou hlavou v jednom mestečku – bojím sa, aby neublížili potom mojim deťom, žijú naproti nás, povedala žena, ktorá zvieratko pochovala na moju otázku prečo nezavolala políciu ku prípadu brutálne ubitého zvieratka.

Aj vyšetrovanie smrti šteniatka Loly – dnes vám prezradím, že ide o prípad zo Železníka – ešte stále štátnym orgánom trvá. 

 

Legislatíva tohto štátu je na takú zberbu, ktorá týra zvieratá, zjavne prikrátka a chýba ochota tých, ktorí by mali tento štát riadiť, urobiť poriadok s „chovom zvierat“. Človek, ktorý sa nedokáže postarať sám o seba a skladáme sa na jeho život my  ostatní tým, že robíme i na neho za neho a jeho rodinu, taký veru nemá čo „chovať zvieratá“.

Stačí jediné opatrenie, aby človek musel preukázať, že má z čoho zviera správne chovať a poskytovať mu potrebnú starostlivosť – t. j. mať vlastný stabilný príjem z riadnej práce. Dávky v hmotnej núdzi nie sú určené na chov zvierat, ani detské prídavky nie. 

 

Ako empatik cítim zakaždým bolesť, keď vidím utýrané zviera. Mám skutočne výhradu svedomia, aby som  sa nútene skladala na život kadejakým zrúdam, ktoré ubližujú zvieratám. Čoraz viac sa mi preto hnusí solidárny systém – nedala by som nikomu, kto ublíži zvieraťu, dobrovoľne ani cent na jeho život.

Tak prosím Zámer sveta, z celého srdca ho prosím, aby každého, kto nejakému zvieratku ublížil, zložil z nášho krku navždy.

 

 

Elena

 

P.S.: Pol hodiny som strávila hľadaním toho videa – pozrite

https://www.facebook.com/100069141900506/videos/1590395894783100

 

Som ochotná ísť do verejnej diskusie s nejakým ekonómom zo štátnych inštitúcií v televízii. Nech spolu prerátame, koľko z mojich daní a odvodov každý mesiac dávam na ľudí, čo si to nezaslúžia. Márnosť – viac ako tri dni každý týždeň robíme na „solidárno“ a necelé dva dni na seba a svoju rodinu. Tak hovorme otvorene a verejne o tom, komu a koľko dávame..

 

 

Ariadna 10. – Ako som na umenie skoro zanevrela. . .

07.05.2024

Poviem vám, teda, plánovala som sa popri písaní aj inak umelecky rozvíjať. Maľovanie ma láka, keď budem mať chvíľu voľného času. No ale šok z umenia som zažila v tomto týždni, tak nad prínosom niektorých foriem umenia v tejto chvíli dumám. Umelecké vystúpenie pražskej umelkyne ma ohúrilo, ako píše článok v linku [...]

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

Srbsko, Čína, Si Ťin-pching, Peng Li-jüan, Aleksandar Vučič

Si Ťin-pching je v Srbsku, pripomenul zásah čínskej ambasády lietadlom NATO spred štvrťstoročia

08.05.2024 06:05

Čínsky prezident Si Ťin-pching pokračuje vo svojej ceste po Európe. Z Francúzska sa v utorok presunul do Srbska, kde ho privítal jeho náprotivok Aleksandar Vučić.

Jutta Urpilainenová

Nová studená vojna? Eurokomisárka vysvetľuje, ako vyzerá konkurenčný boj s Ruskom a Čínou

08.05.2024 06:00

Eurokomisárka pre medzinárodné partnerstvá Jutta Urpilainenová hovorí o právnom štáte a médiách na Slovensku aj konkurenčnom boju EÚ s Ruskom a Čínou.

Pláž, Reynisfjara, Island, mReportér

Zábery z pláže, pred ktorou varujú turistov aj miestne úrady. Prečo je tak nebezpečná?

08.05.2024 05:00

mReportér Jaro Karak zachytil tieto pekné zábery priamo z Islandu.

SR Bratislava polícia UK zásah vyhrážky preverovanie BAX

Riaditeľ o bombových hrozbách: budovu sme vypratali do 10 minút. Podľa bezpečnostného experta je útok “anomália ako hrom”

07.05.2024 21:31

Výpoveď riaditeľa školy v Beckove a predsedu Asociace bezpečná škola z Českej republiky.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,864
Celková čítanosť: 9042370x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív