Založ si blog

Keďže 5. – Padni komu padni na slovenský spôsob? ? ? ! !

O dvoch súdne stíhaných vám teraz porozprávam. A o tom, že ešte nikdy som sa za slovenskú justíciu nehanbila tak, ako teraz.

Viem a zažila som na vlastnej koži, ako obludne funguje a napriek tomu stále verím, že ak nebudeme mlčať, môžeme svet spraviť aspoň o kvapku dobra a spravodlivosti lepším…

 

Vyzerá to zdanlivo jasne – dvaja muži prenikli na cudzí pozemok. A bác, slovenská spravodlivosť načiahla ruky a stíhajú ich. Dobre im tak, lumpom.

Ibaže zlodej oblečený v červenom, ktorý vám klope cez deň na dvere doma a chce s vami hovoriť je rozhodne netypickým fenoménom. Presnejšie to boli dvaja takíto muži – preliezli na pozemok bývalého ministra, zazvonli a zaklopali. Keďže neotváral, tak po 13 sekundách odišli.

Nedávali mu tam žiadne výbušniny, ani neboli ozbrojení. Chceli s Mikulcom hovoriť, pretože ich odmietol prijať na Ministerstve vnútra tohto vydareného štátu.

Krucinál, a pre koho je to ministerstvo tam, ak nie pre občanov?

To za Sakovej čias nás – matky detí, ktoré zomreli pre závažné pochybenie lekárov, na tom ministerstve prijali a slušne s nami komunikovali. Dokonca aj reálne efektívne kroky po tom stretnutí vykonali. A aby som nezabudla – aj vtedajší premiér Pellegrini nás prijal – a neťažilo sa mu s nami hovoriť.

Mikulec bol zrejme zaneprázdnený natoľko, že tým dvom mužom nemohol venovať ani minútu času. Nejdem radšej uvažovať čím bol zaneprázdnený, aby mi ako tretej v tomto prípade neklopali policajti na dvere – zostaňme pri tom, že bol zrejme zaneprázdnený. No presne ako nám prezidentka – keď sme za ňou my rodičia prišli – a tam pritom niektorí z nás cestovali z celého Slovenska celú noc. Je to asi také liberálne, kašľať na komunikáciu s obyčajnými občanmi, že?

 

Jedným z tých dvoch mužov bol brat dievčaťa, ktoré bolo policajnou kadetkou tak krátko. Miška bola postrelené inštruktorom 1.3.2023 a zostala ochrnutá, s celoživotnými následkami. Táto udalosť sa stala dva či tri dni po streľbe. – našla osm v médiách rôzne verzie. Ale veď nie v tom je problém. Problém spočíva v tom, že za tento čin hrozí Miškinmu bratovi väčšia sadzba ako samotnému inštruktorovi, ktorý ju postrelil.

Krucinál, počúvala som vyjadrenie Kurilovskej k prípadu – ten inštruktor porušil všetko, čo sa dalo. Isteže, Mišku nechcel zraniť, ale postrelil ju, lebo sa zrejme hral na frajera. špecialista je podľa mňa špecialistom preto, že časy frajerín má už za sebou. Dokonca vlastný kľúč vraj mal spravený – no mali to tam riadny bordel v tom fungovaní, poviem vám úprimne – čudujem sa, že sa tam ešte viacerí nepostrieľali, keď to tam tak fungovalo. Nuž, ale nie som policajná inšpekcia, tak sa zamerajme na to, čo pokladám v tejto chvíli v prípade za podstatné.

A tým je, že on už odsúdený je – dostal podmienku na štyri roky za to, že spôsobil celoživotnú ťažkú ujmu na zdraví mladého dievčaťa. K tomu rozsudku sa radšej zoširoka nevyjadrím, iba toľko, že je to exemplárne potvrdenie môjho názoru, ako na Slovensku majú páchatelia viac práv a ohľadov ako obete – a že na Slovensku je dnes skrátka možné kadečo.

Zato Miškin brat za to vniknutie na pozemok dnes už našťastie bývalého ministra Mikulca má dostať vyššiu sadzbu ako ten inštruktor.

https://news.refresher.sk/148220-Brat-postrelenej-kadetky-Misky-vnikol-k-Mikulcovi-Teraz-mu-hrozia-dlhe-roky-vo-vazeni-moze-dostat-prisnejsi-trest-ako-instruktor

Mikulec sa vyjadril, že on údajne políciu nevolal a ani trestné oznámenie nepodával. Tak kto to urobil? Podľa článku v linku to bola prokuratúra, ako tvrdí Mikulec.

No tak prosím, vážení občania, konečne vieme kto podáva pri preniknutí na cudzí pozemok trestné oznámenia – vo veci pozemkov, na ktoré vám neoprávnene prenikli migranti okúpať sa a pooberať úrodu, či v prípade nelegálnej stavby na vašom pozemku, obracajte sa na najbližšiu prokuratúru – poukážte na tento prípad a môžete citovať Mikulca z toho článku, však keď podávali, tak i pre vás musia urobiť to isté, platí predsa rovnosť pred zákonom.

 

Jedinú šancu na rýchle a ako-tak spravodlivé riešenie veci vidím v tom, aby Miškinho brata odsúdili slovenské spravodlivé súdy tak rýchlo ako toho inštruktora  – a potom aby mu prezidentka ihneď dala amnestiu.

No čo poviete, ako dopadne táto smutná vizitka spravodlivosti na slovenský spôsob? Bude Miška na Vianoce nielen bez zdravia, ale aj bez brata?

 

 

Elena

 

K diskusii  palenque  Toto azda ani nemôžete myslieť vážne. Sestra toho „stíhaného brata“ jbola postrelená inštruktorom v škole, jej brat chcel pre ňu liečbu v policajnej nemocnici. Koho by mal prijímať na ministerstve Mikulec, ak nie sa zaujímať bezodkladne o takúto situáciu?

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Sheffield

Britská polícia zadržala tínedžera, ktorý útočil v škole v Sheffielde

01.05.2024 21:49

Polícia uviedla, že chlapec útočil ostrým predmetom - predpokladá sa, že šlo o sklenený črep.

Tank / Gaza /

V Gaze je viac vojnového odpadu než na Ukrajine, tvrdí OSN

01.05.2024 21:31

Pre porovnanie, frontová línia na Ukrajine má dĺžku takmer tisíc kilometrov, Pásmo Gazy 40 kilometrov.

Gruzínsko / Tbilisi /

Gruzínska polícia počas protestov v Tbilisi zadržala desiatky osôb. V putách skončil aj líder opozície

01.05.2024 21:19

Na rozohnanie davu ľudí, ktorí sa zišli na zhromaždení proti prijatiu zákona o transparentnosti zahraničného vplyvu, použila gruzínska polícia slzotvorný plyn, vodné delá a obušky.

Zuzana Čaputová

Prezidentka Čaputová: Hlas Slovenska po vstupe do EÚ zosilnel

01.05.2024 20:46

Hlava štátu to uviedla pri príležitosti stredajšieho 20. výročia vstupu SR do EÚ.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9021401x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie