Založ si blog

Krivé chodníčky 6. – Kto je tou záhadnou osobou?

Zúfalá výzva – kedykoľvek zúfalá, v čase Vianoc dvojnásobne zúfalá.

V Bratislave zomrela pani, a jej dcéra zúfalo žiada o pomoc svedkov tej udalosti, ako píše článok v linku

https://regiony.zoznam.sk/aktualne-zabili-nasu-milovanu-maminku-zufale-slova-dcery-barbory-pomozte-nam-najst-vinnika-nenechame-jej-smrt-len-tak/?fbclid=IwAR1TDS_W530T8B_GQxNAAVpQqJPm-RnBDjvkdPrwOGnCmkWO6rgO-Oj42M

BRATISLAVA – utorok 19. decembra došlo v bratislavskej Dúbravke k tragickej udalosti, pri ktorej prišla o život chodkyňa. Jej dcéry sa teraz dožadujú pravdy a hľadajú svedkov, ktorí by im pomohli objasniť, čo sa vlastne stalo. “Krátko pred 08:00 boli bratislavskí dopravní policajti vyslaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala na Saratovskej ulici. Z doposiaľ nezistených príčin došlo k zrážke chodkyne a motorového vozidla zn. Renault. Na miesto bola privolaná rýchla zdravotná pomoc, ktorá zrazenú chodkyňu odviezla na ošetrenie do bratislavskej nemocnice,” uviedla polícia.

 

Podivné pre mňa bolo konanie polície, že nijakým spôsobom neidentifikovala páchateľa. Však poskytnúť mediálne informáciu, že podozrivý je 47-ročný B. S.  alebo A. F. predsa nie je nič zákonný postup presahujúce.

Čo komentuješ postup odborníkov – policajtov, keď nie si policajný vyšetrovateľ – povedal by si možno niekto. Heč, moji milí – ktokoľvek u nás môže komentovať čokoľvek od chvíle, ako v denníku N komentoval nie fenomenálny študent (však čo vypublikoval okrem tárania v denníku N – aspoň nejakú študentskú ŠVOČ úspešnú nejakú keby mal)  vyjadrenia profesora, dlhoročného publikanta v odbore práva.

 

Predstavila som si, aká zúfalá musí byť rodina, ktorej takto nečakane zomrela mama, v predvianočnom čase. Moc súcitím s každým, komu sa stane niečo ťažké predvianočne, Toto by mal byť čas sladko rozvoniavajúcich koláčov,  vône ihličia a nie húkania policajných majákov či záchraniek so zdravotníkmi.

A tá rýchlosť prizvania znalca z odboru dopravy – na čo vlastne? Pani zrazil neznámy vodič na chodníku, to potvrdila aj polícia – na čo im tam bol znalec? Je nejaká situácia, pri ktorej zraziť chodca na chodníku neznamená jasne vinu vodiča? 

Potom som objavila článok v linku

https://tvnoviny.sk/domace/clanok/872565-veci-sa-dali-do-pohybu-pribuzni-zrazenej-dochodkyne-z-dubravky-sa-dozvedeli-dalsie-podrobnosti-tragickej-zrazky-na-chodniku

Po naliehaní na príslušné orgány sa však rodina napokon dočkala informácie od vyšetrovateľa prípadu. Ten im mal uviesť, že osoba, ktorá sedela za volantom auta, ktoré zrazilo ich príbuznú, je vo vyšetrovacej väzbe.

 

Každopádne ma tá rýchlosť postupu bratislavských dopravákov fascinuje. To nie ako keď vyšetrovali revúcki policajti smrť môjho syna, zavinenú lekárkou – že vyšetrovať prípad dostal vyšetrovateľ, ktorý mal hneď týždennú dovolenku – a až potom začal veci riešiť. Práve včera som si vravela, kebyže čokoľvek sa stane mojim deťom, už nikdy, nikdy, nikdy by som sa so žiadosťou o pomoc pri riešení veci neobrátila na slovenskú políciu, súdy a prokuratúru. Lebo tie krivé chodníčky sú u nich hodne, hodne krivé. 

A tu, bum-bác, tá osoba už aj sedí. Teda OSOBA je páchateľ, ak ste to náhodou nepochopili.

Veru, ak niečo potrebujete prešetriť, už len bratislavským dopravákom to dajte do rúk…

 

Všimnite si, že zasa OSOBA. Iba OSOBA.

Som skutočne zvedavá, ktorý z denníkov prinesie nejakú bližšiu informáciu o vodičovi tej dodávky.

 

Elena

 

K diskusii  anyste, iste nie ste padnutá na hlavu – keby príbuzní vedeli, nemusela by som písať tento blog

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť predstavitelia toho spolku, [...]

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

China Aircraft Carrier

Obor na mori sa vydal na skúšobnú plavbu. Spoznajte najväčšiu čínsku lietadlovú loď

06.05.2024 12:30

Má dĺžku, ktorá je porovnateľná s tromi futbalovými štadiónmi. Na palubu sa zmestí 2-tisíc členov posádky. Čína testuje svoju najväčšiu lietadlovú loď.

Národný bezpečnostný úrad / NBÚ /

Aj Slovensko čelilo rozsiahlym ruským kyberútokom. Úrady odsúdili aktivity proti Česku a Nemecku

06.05.2024 12:14

Slovensko podľa bezpečnostnej správy vlani čelilo šíreniu rôznych dezinformácií a manipulácií, ktoré zvyšovali polarizáciu v slovenskej spoločnosti.

Martin Hojsík

Vláda chystá znefunkčnenie enviropolície, otvára tým dvere zločincom, tvrdí PS

06.05.2024 12:10

Podľa informácií PS hrozí to, že väčšina zo súčasných 200 policajtov môže byť preradená naspäť na kraje a okresy.

Vladimir Putin

Slovensko sa na rozdiel od Česka či Pobaltia Putinovej inaugurácie zúčastní. Rezort diplomacie je „proti vytváraniu novej železnej opony“

06.05.2024 11:47, aktualizované: 12:02

Na oslavách Dňa víťazstva 9. mája na moskovskom Červenom námestí však Slovensko svoje zastúpenie mať nebude.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,861
Celková čítanosť: 9034169x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív