Založ si blog

Čas šancí 9. – Predčasní dôchodcovia, pozor – tento štát je zlodej. . .

Natvrdo a otvorene to dám verejne  –  tento štát sa nehanbí sproste okrádať predčasných dôchodcov. Vraj kým nemajú priznaný dôchodok, tak si majú platiť zdravotné odvody ako samoplatcovia.

Ibaže priznanie dôchodku sa im môže naťahovať aj štyri a viac mesiacov, takže tento štát ich chce bez hanby okradnúť mesačne o peniaze, hoci nemajú absolútne žiadny príjem.

V skutočnosti je tým, kto by im mal prispieť, práve štát, lebo ponechaním pár mesiacov bez príjmu ich vystavuje stavu núdze.

No to ho nijako netrápi – žeby ste dostali nejakú zálohovú platbu dôchodku, to v žiadnom prípade nie. A  rovnako nemáte garantované, že v akej časovej lehote Vašu žiadosť Sociálna poisťovňa vybaví.

 

Pritom ale si žiadatelia o predčasný dôchodok majú sami platiť zdravotné odvody, a to až do priznania predčasného dôchodku Sociálnou poisťovňou. Niektorí z nich teda diskriminačne by mali platiť tieto zdravotné odvody samoplatcovsky i štyri mesiace, kým niektorí mesiac.

Určite sú však predčasní dôchodcovia diskriminovaní oproti dôchodcom v riadnom termíne odchádzajúcim na dôchodok, lebo nie je dôvod aby po podaní riadnej žiadosti o predčasný starobný dôchodok neboli braní  ako rovnako postavení voči riadnym žiadateľom o starobný dôchodok.

Tento štát zadarmo zaisťuje zdravotnú starostlivosť „azylantom“, ktorí ani centom neprispeli do systému, ale od žiadateľov o predčasný dôchodok, ktorí prispievali do systému zdravotného poistenia desiatky rokov, by chcel ťahať peniaze navyše. Nedajte sa, ľudia, okrádať,  

 

 

Nie je k dispozícii žiadny popis.

 

 

 

 

Ani vraha nemožno trestať za tú istú vec dvakrát, ale predčasných dôchodcov podľa predstavy „odborníkov“ tohto štátu zjavne áno – aj značným krátením dôchodku (pol percenta krátenia penzie za každý mesiac skoršieho odchodu), aj povinnosťou samoplatovsky hradiť zdravotné odvody. 

Myslím, že predčasní dôchodcovia by sa mali spojiť a podať žalobu proti Slovenskej republike za tento dvojito diskriminačný prístup.

 

 

Elena

 

 

K diskusii  karpatic  Pozrite si ofistránku zdravotnej poisťovne. Vonkoncom nie je pravdou, že by to potom preplácali spätne – jasne píšu, že ide o samoplatcovstvo –  a akú by malo logiku platiť niečo, a spätne to preplácať potom, akurát na tom preplácaní by bola časová i finančná strata pre nich.

Vyzvala som Úrad vlády SR, nech sa v tej veci oficiálne a verejne vyjadrí vláda.  Pokladám to za diskriminovanie a bohapusté okrádanie veľkej skupiny občanov, navyše v situácii, kedy ich štát vystavil stavu núdze, dvojito a navyše  aj medzi nimi nerovnako diskriminačne. Lebo ako prídu žiadatelia o predčasný dôchodok k tomu, že SP im vybavuje žiadosť  a rozhoduje o nej niekoľko mesiacov – ich nemajú čo zaujímať a ani nemajú niesť následky za prevádzkové problémy vybavovania  dôchodkov v Sociálnej poisťovni  – správne by bolo, aby im dôchodok doriešili do jedného mesiaca. Veď predsa poskytujú všetky doklady, a na miestnej úrovni je to preverené. Ale to už je ďalší z problémov tohto vydareného systému.

 

 

Na rovinu 2. – Ako u nás zločincom cestičku zametajú. . .

26.06.2024

Nuž, na prípad Dědečka, ktorý ožratý zavinil smrť 5 mladých študentov a ani neviem koľko ľudí zranil s možnými trvalými následkami, si iste pamätáme všetci. Vrazil do nich na autobusovej zastávke. V súčasnosti si odpykáva 15 ročný trest a je otázne, kedy sa „za dobré správanie“ ťahačka na slobodu začne. To, na čo chcem teraz poukázať, je [...]

Na rovinu 1. – To, čo by malo riešiť medzinárodné spoločenstvo. . .

26.06.2024

Bezodkladne a urgentne – poukazujem rečou právnikov a zdravotníkov na nutnosť riešiť veci okamžite. A aj my Slováci – a to skôr než by sme podpísali akúkoľvek zmluvu s diablom, teda pardón, s WHO – mali by sme si ujasniť ako to bolo s tou pandémiou predchádzajúcou. Idem poukázať na tri základné veci. Prvý krok – Medzinárodný trestný [...]

Téééda 11. – Amerika a jej konšpirátori. . .

25.06.2024

Keď pozerám na ten pohon, ktorý sa rozbehol proti Kotlárovi iba preto, že pripomenul skutočnosť, že u nás situácia s kovidom nenaplnila odbornú definíciu pandémie, tak mi je smiešne. Nuž, ak budem mať v ruke pomaranč a tváriť sa, že to je dyňa, tak každý bude vidieť a chápať, že v lepšom prípade sa mýlim, a v tom horšom prípade vedome klamem. Unúvali ste sa [...]

Policajný medvedík

Polícia využila pri výjazde plyšového medvedíka. Upokojil dvojročné dievčatko

26.06.2024 15:55

Polícia prijala v utorok oznámenie, že v dome u susedov je počuť krik a plač dieťaťa. Po príchode zistili, že matka dieťaťa bola pod vplyvom alkoholu.

Exotické rastliny

Polícia vyšetruje krádež exotických rastlín aj včelích úľov

26.06.2024 15:37

V oboch prípadoch polícia začala trestné stíhanie.

Ľubomír Klištinec / Michal Sedliak /

Štátneho tajomníka Sedliaka a riaditeľa ZVJS Klištinca vymenujú za generálov

26.06.2024 15:25

Podľa ústavy vymenúva a povyšuje generálov slovenský prezident na návrh vlády.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Nemecký kabinet schválil zákon o deportáciách za podporu terorizmu na internete

26.06.2024 15:21

Kritici z opozície návrh odsúdili ako snahu potlačiť slobodu prejavu a prirovnali opatrenia k taktike autoritárskych režimov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,903
Celková čítanosť: 9213962x
Priemerná čítanosť článkov: 3174x

Kategórie

Archív