Založ si blog

Ako to je naozaj 1. – Ako soľ ich potrebujeme? . . .

Desivý útok voči deťom v Southporte popisuje článok v linku

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/718811-muz-v-anglicku-zautocil-nozom-na-ludi-zranene-su-aj-deti/

Médiá nás „korektne“ informujú, že z útoku je podozrivý 17-ročný mladík pôvodom z Cardiffu, ktorého polícia drží vo väzbe. 

Malé dievčatká, šesťročné, na fotkách s dôverčivým úsmevom. Kruté a zúfalé

https://www.independent.co.uk/news/uk/crime/southport-victims-bebe-king-elsie-stancombe-alice-aguiar-b2588611.html

Na štvrtej fotke je učiteľka, ktorá sa ich snažila ochrániť, je v kritickom stave.

Panebože, čo za zrúda dokáže útočiť na deti, povedala som si zhrozene  – a tak som zapátrala. Tu je páchateľ pred útokom a zásah polície  https://www.youtube.com/watch?v=eoqV3NsSiwo

A tu je pravda.

Niektoré zdroje uvádzajú, že  https://www.youtube.com/watch?v=K0_pTDMUYnw

z útoku je podozrivý 17-ročný mladík pôvodom z rodiny sýrskych imigrantov. Ali Al Shakati.  Polícia ale uviedla, že to je hoax.

Iné zdroje zasa popisujú, že ide o syna migrantov z Rwandy   https://www.youtube.com/watch?v=kz_m4a88024

Vyzerá to, že skôr ten africký pôvod má, lebo podľa článku v .linku

https://www.hlavnespravy.sk/krvavy-utok-na-deti-v-anglickom-meste-to-vrie-do-ulic-vysli-demonstranti-prepiera-sa-povod-utocnika/3587170

polícia uviedla, že vraj páchateľ  do oblasti Southportu sa presťahoval so svojimi rwandskými rodičmi, keď mal šesť rokov.

Na policajné informácie sa spoľahnúť nedá, lebo v inom článku tvrdia, vraj sa vrah narodil v Cardiffe.

Zrejme sa dá ale spoľahnúť na zdroj, podľa ktorého je meno páchateľa Axel Muganwa Rudakubana (či Redakubana, zdroje sa líšia). Nie je moslim,takže zbytočne nahnevaní ľudia vybehli pred mešitu.

Nuž, zjavne ale na políciu sa nedá spoľahnúť ani vo vzťahu ku nastoľovaniu spravodlivosti, lebo namiesto označenia páchateľa a jeho vraždenie ako zdroj hnevu a následných protestov, polícia vykladá, že

Okolo statusu 17-ročného muža, ktorý je v súčasnosti v policajnej väzbe, sa objavilo veľa špekulácií a hypotéz a niektorí jednotlivci to využívajú na to, aby do našich ulíc vniesli násilie a výtržnosti,“ povedal zástupca hlavného policajného inšpektora v Merseyside Alex Goss.

Nie, nie je to tak, že ak myš vlezie do autodielne, vyhlásime ju za automechanika. A ani keď vlezie myš do kostola, nebudeme vykladať, že je veriaca. Nehovorte mi, médiá, že je korektné uvádzať, že vrah pochádza z Cardiffu  a nepriznať, že ide o rodinu imigranta. 

A je hanbou polície aj otvorene nepriznať, že za nepokoje nesie vinu ten prekliaty lump, ktorý zavraždil brutálne tri malé dievčatká, ďalšie sú v kritickom stave.

Polícia tiež okamžite vedela, že nejde o teroristický útok. A ako sa dalo čakať, už sa objavili správy, že vrah má problémy s duševným zdravím. Nuž, ak niekomu takto preskakuje v hlave, že môže vraždiť deti, tak je nebezpečný pre spoločnosť a mal by doživotne skončiť v liečebni pre nebezpečných pacientov a nie sa motať ulicami.

Podľa mňa je to strašné, že človek, ktorý nikdy nepracoval a nebol na osoh spoločnosti, v ktorej žije, ešte vystrojí takéto niečo. Skutočne by som chcela vedieť, či aspoň jeho rodičia pracovali. Anglická spoločnosť ich prijala a poskytla im možnosť tam žiť, vďakou je, že ich nevydarený potomok zavraždil tri deti – a otázne je, koľko z tých v kritickom stave sa nachádzajúcich ešte zomrie.

Krv tých detí majú na rukách s tým špinavým vrahom všetci, ktorí podporujú migráciu z krajín, kde žijú kulturálne úplne odlišne. Lebo zjavne majú problém prispôsobiť sa súčasnej európskej spoločnosti. Vyzerá  to ako keby psychiatrie sťahovali k nám, každý a jeden z nich, ktorý spácha trestný čin, má psychické problémy a vykrúcajú ho z trestu za darebáčinu.

A európska spoločnosť má aj problém nastaviť hranice, aby takéto výčiny páchatelia nerobili. Kým s Vietnamcami a Číňanmi ľudia nemajú u nás problémy, nevyzerá to, že by to tak bolo aj v prípade komunít zo Sýrie či afrických krajín.

Neverím, že ten lump by si dovolil spáchať takýto útok na deti v Sýrii, tam by sa s ním porátali veľmi rýchlo a tvrdo – možno na druhý deň by ho už popravili na námestí. Rwanda má bohužiaľ kopu magorov, ktorí vraždili hlava-nehlava, a ja osobne som presvedčená, že im netreba dať ako pomoc ani suchý chlieb a vodu. Tu sa bude  vrah prevlačovať pár rokov po súdoch, budú tárať o jeho duševných problémoch a ľudských právach, a neponesie v plnom rozsahu dôsledky za svoj čin.

 

Dnes u nás prebehla správa, že Nigérijčan u nás údajne znásilnil dve dievčatá.

https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/719005-nigerijcan-mal-v-centre-bratislavy-znasilnit-dve-dievcata-skoncil-vo-vazbe/

Trvalý pobyt tu má a nezamestnaný  je. To ktorý úradník mu odobril trvalý pobyt ako nezamestnanému?

A ešte k nám chcú navláčiť údajne až státisíce migrantov – vraj tu budú zachraňovať našu ekonomiku, ako uvádza článok

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/718803-bez-migrantov-si-neporadime-pripravme-sa-na-dramaticke-zmeny/

Vážne? Čo nám tu zachraňoval ten povaľač z Nigérie? Nemáme dosť vlastných nezamestnaných?

Nuž, pozrime sa na informáciu z článku  v linku

https://www1.pluska.sk/krimi/obvineny-nigerijcan-chce-tlmocnika

podľa ktorého sú u nás Nigérijčania významným ekonomickým aj kultúrnym obohatením

Obvinený 47-ročný John Castro O. podľa obžaloby prepašoval na Slovensko vo svojich telesných dutinách päť kapsúl s kokaínom. Nigérijčana zadržali vlani na Silvestra po prílete na bratislavské letisko. Kriminalisti zistili, že kapsule obsahujú takmer 290 gramov kokaínu, ktorého cena na čiernom trhu by bola podľa odhadu 62 835 eur. Ide už o štvrtého Nigérijčana, ktorého od vlaňajšieho roka stíhajú za pašovanie drog.

Koľkí z nich tu budú pracovať a koľkí iba príživníčiť?

Obohatia nás podobne ako  v článku v linku Nigérijčan obohacuje Nemecko?

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/703338-ako-vyzmykat-socialny-system-nigerijcan-zaraba-statisice-na-falosnych-detoch/

Aj keď nepracuje, od nemeckých úradov dostáva sociálne dávky vo výške 22-tisíc eur mesačne. A jeho široká „rodina“ dokonca až 1,5 milióna ročne. Ako je to možné? Nigérijčan, ktorého prezývajú Mr. Cash Money (Pán hotovosť), iba zneužíva „dieru“ v štedrom sociálnom systéme. Zarába na tom, že priznal otcovstvo 24 detí. A hoci sa vie, že je podvodník, formálne je všetko v súlade so zákonom.

Každé z týchto detí má právo na nemecké občianstvo, no v prípade Nigérijčana sa „rodina“ rozvetvila i vďaka ďalšej legislatívnej medzere. Ženy, ktoré s ním majú potomka, nenadobúdajú výhody len pre seba (výživné), ale aj pre svoje ďalšie deti, manželov a iné príbuzenstvo. Na základe spájania rodín totiž v Nemecku získavajú povolenie na pobyt, a tým aj nárok na sociálnu pomoc.

V byte, ktorý má v Dortmunde, ho už takmer nevidno. Radšej sa zdržuje v rodnej krajine. Má tam honosnú vilu a luxusné autá – SUV Mercedes, limuzínu a kabriolet značky Audi aj športové BMW.

A to celé roky nepracuje. Všetko mu hradia nemeckí daňoví poplatníci. Mr. Cash Money nie je jediný, kto takto zneužíva sociálny systém. Podľa údajov z roku 2017 je v Nemecku podobných špekulantov asi 5 000 a celkové škody, ktoré za rok spôsobia, odhadli na viac ako 150 miliónov eur. 

Vďaka 24 deťom Jonathana A. sa tak napokon nemecký štát musí postarať až o 94 ľudí z jeho „klanu“. Všetci majú právo zostať v Nemecku a celková výška sociálnych dávok, ktoré tam poberajú, sa podľa vyšetrovateľov vyšplhala na 1,5 milióna eur ročne. V prípade Jonathana A. len vrchol ľadovca, pretože z dôvodu ochrany osobných údajov a daňového tajomstva sme nemohli ďalej skúmať niektoré prepojenia,“ odhadol Keppke pre Bild.

 

Zrejme sa o nich postaráme aj my dobre i bez práce, však chudáčik páchateľ z Nigérie nezamestnaný u nás sa povaľujúci mal na to, aby v baroch lumpačil. Sprostí Slováci ho predsa budú živiť, a ešte nech privlečie rozvetvenú rodinu, aby sa pekne pozlučovali a spokojne sa nám dali kŕmiť.

Vraj EÚ potrebuje týchto pracovníkov – a tak, prosím pekne, prečo tam nepracujú, ale žijú s natiahnutou rukou väčšina, a k tomu ešte vystrájajú darebáčiny? Ešte v roku 2015 Nemci písali o problémoch s nimi, teraz to už nie je politicky korektné uvádzať – ale to nič nemení na skutočnosti, že sú obohatením skôr pre úrady práce a kriminály, ako pre ekonomiku

https://www.noviny.sk/zahranicie/153257-v-nemecku-pribudaju-azylanti-bez-prace-nevedia-jazyk-a-dusi-ich-minimalna-mzda

 

Poučme sa z nich a stanovme tri podmienky –

najskôr zamestnáme do nohy našich nezamestnaných, až tak nech sem príde ktokoľvek zo zahraničia pracovať

  • nech sem prídu len tí, ktorí budú pracovať – t. j. so zaistenou prácou, pobyt nech majú u nás povolený len počas doby zamestnania  a nech sem neťahajú početné rodiny, ktoré by sme museli živiť.
  • v prípade spáchania trestného činu okamžite trvalo páchateľa vyhostiť
  • miesta pre zahraničných robotníkov nebudeme zamestnávateľom dotovať z nášho štátneho rozpočtu, dotovať štát bude len miesta pre slovenských zamestnancov.

 

Ach, je mi veľmi ľúto tých zavraždených detí a ich rodín.

A mrzí ma, že páchateľa polícia rovno nezastrelila, lebo veľmi dobre viem, aké to bude bolestné ťahať sa pre tie rodiny po súdoch. Veru, jatrí to tým pozostalým rany dookola a retraumatizuje ich to.

Páchateľa mali policajti rovno zastreliť.

 

 

Elena

 

 

 

 

Blýskanie na časy 3. – Dôchodcovia by mali zaplatiť nový raketový systém namiesto Naďa? ? ?

15.09.2024

Ako vidno z nadpisu blogu – stačí si dať otázku správnym spôsobom, aby sme pochopili fakty. Lebo podaktorí vládni experti sa snažia ryžovať na úkor dôchodcov https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/723706-staci-jedno-opatrenie-a-fico-moze-na-konsolidaciu-ziskat-pol-miliardy-eur-doplatili-by-na-to-dochodcovia/ Pol miliardy? No to je akurát na protiraketový systém, čo Naď [...]

Blýskanie na časy 2. – Vidieť si ďalej od nosa. . .

14.09.2024

Takto opisne sa dá pomenovať schopnosť anticipovať, t. j. predvídať dopady terajších krokov na budúcnosť. Mnohým ľuďom táto vlastnosť nie je vlastná, a preto idú ako slepé kury za zrnom, ktoré im vysypávajú na určených cestičkách. Je to tak politicky, ako aj v bežnom živote. Pre mňa je anticipácia niečo, čo človeku uľahčí život v prepojení s jeho svedomím. [...]

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

Portugalsko, lesný požiar, hasičské lietadlo, požiar

V Portugalsku zúria rozsiahle požiare, vyžiadali si už najmenej dve obete

16.09.2024 22:00

Úrady informovali, že v dištrikte Aveiro nasadili 12 hasiacich lietadiel a v celej krajine bojujú najmenej s 20 požiarmi.

Rakúsky kancelár Karl Nehammer

Záplavy odplavili aj morálku? Rakúsky kancelár vyzval pre povodne na pauzu v kampani, ale sám v nej pokračoval

16.09.2024 21:21

Nehammer argumentoval, že treba všetku energiu a pozornosť sústrediť na zvládnutie prírodnej katastrofy a pomoc tým, ktorých zasiahla.

most, Čadca

Nebezpečná voda sa valila aj Čadcou. Živel tam ohrozoval mosty, firmy aj rodinné domy

16.09.2024 21:00

Podobné povodne boli v metropole Kysúc zaznamenané v roku 1997, no viacerí miestni tvrdia, že ani vtedy živel nespôsobil také škody, ako teraz.

Devínska Nová Ves, Povodeň, Bratislava

Zničené budovy, cesty aj polia. Koľko budú stáť opravy? Slovensko čaká, kým odznie povodňová vlna

16.09.2024 20:00

Najhoršie sú na tom okresy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK), ktorý bude zatiaľ potrebovať na opravy takmer tri milióny eur. Trnavský kraj odhaduje škody na niekoľko desiatok tisíc eur.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,956
Celková čítanosť: 9442777x
Priemerná čítanosť článkov: 3194x

Kategórie

Archív