Založ si blog

Ako je to naozaj 11. – Kuffa ako przniteľ kultúry?

Pohoršené táranie, aké spustili podaktorí, ma zaujalo.

A tak som po pravde zapátrala. Za uši ju ťahám sem – lebo niektorí novinári evidentné zavádzanie v tej veci spustili, ako tento článok

https://www.mediaklik.sk/viral/clanok/721043-nepacilo-sa-mu-divadelne-predstavenie-tak-ho-prerusil-statny-tajomnik-vyrobil-skandal-zachytilo-ho-video/

 

Aj keď, pravdu povedané, za tie uši treba vyťahať rodičov detí, ktoré na tom podujatí boli, a tiež jeho organizátorov, že im účasť umožnili.

Lebo pravda je taká, že ako uvádza článok v linku

https://www.facebook.com/100000981241989/videos/pcb.26864857063130305/1039340627568121

už malá ukážka toho diela stačí súdnemu človeku na to, aby pochopil, že pre deti je rozhodne nevhodné

 

Zdroj:

Na obrázku môže byť 1 osoba a text

Zdroj:

https://www.facebook.com/photo?fbid=26864796703136341&set=pcb.26864797089802969

 

Každý, kto s malým dieťaťom pracuje alebo ho riadne vychováva, dobre vie, že deti veľmi ľahko pochytia práve veci, ktoré by od ich pozornosti mali zostať bokom. Škoda, že sú ešte prázdniny, boli by nám mohli v škôlke a v škole pani učiteľky potom poreferovať, koľko detí predvádzalo dnes z tej podarenej inscenácie útržky.

 

Veľmi jasne pomenovala problém v článku v linku

https://www.topky.sk/cl/10/2833089/Kauza-Stefana-Kuffu-nabera-na-obratkach–Divadlo-vykreslilo-svoju-verziu-udalosti–Reaguje-uz-aj-Simkovicova

ministerka kultúry ak je nejaké predstavenie vhodné pre vekovú kategóriu 18 +, nie je prípustné, aby bolo voľne dostupné pre deti a mladistvých. 

 

Ja osobne si tiež myslím, že tu môže ísť o ohrozovanie mravnej výchovy mládeže

 

Mňa neprekvapuje, že podaktorí  v tom incidente nevidia patológiu dopadov na deti – však onakvejšie patológie sú pre nich v pohode. Prekvapuje ma jedine to, že namiesto rodičov detí, ktorí mali svojich potomkov sami vziať a odviesť z predstavenia, akonáhle zistili, čo sa tam predvádza, poriadok musel urobiť Kuffa – a že ešte boli agresívni voči nemu.

Natvrdo poviem, že ak by nejaký rodič čapoval svojmu nezletilému dieťaťu alkohol mohli by ho aj stíhať, prinajmenšom by sa o jeho výchovu zaujímala sociálka.

A to, že rodičia takýmto spôsobom prezentovania umenia vystavujú svoje deti nevhodným sexuálnym obsahom, by sociálku  a OCTK nemalo zaujímať? 

 

Elena

 

P.S.: Záverom otázka – Kuffu údajne napadol zamestnanec divadla so železnou tyčou, údajne nie celkom triezvy. Vážne pán pil v pracovnej dobe?

Nuž, ak šlo o zamestnanca ND a bol pod vplyvom alkoholu, tak vedenie ND malo vec riešiť bezodkladne ako závažné porušenie pracovnej disciplíny, pitie v pracovnej dobe. Aby nakoniec  – oprávnene – aj štatutár neletel, že svoju povinnosť v tomto smere zanedbal.

 

K diskusii  agresivnavojnajezlo   Tu predsa nejde o to, čo si praje Kuffa – je platná legislatíva, ktorá určuje v rámci zdravého vývinu detí, ktoré programy nie sú vhodné pre deti a mládež – nejako Vám tento fakt unikol.

A radšej Vás rovno upozorním i na druhý fakt – že ak Kuffu napadol zamestnanec divadla podnapilý v pracovnej dobe, mal ho štatutár okamžite riešiť – nie preto, lebo sa to bude páčiť Kuffovi, ale preto, lebo o takom postupe hovorí platný Zákonník práce. Ak štatutár vo veci nekoná, zanedbáva tým svoje pracovné povinnosti riadiaceho zamestnanca. Ale zákonov neznalí progresívni fans budú potom prekvapene pokrikovať, že to určite Fico nariadil…

 

Joo  Kým sa pustíte do kydania hnoja, rozhodne si naštudujte platnú legislatívu. Vhodnosť programov neurčujem ani ja, ani Kuffa, sú riadne označované v zmysle platnej legislatívy. Koniec-koncov, aj toto predstavenie bolo samotným divadlom jasne označené ako NEVHODNÉ PRE DETI DO 18 ROKOV,  Odporúčam, aby ste namiesto kydania hnoja radšej nacvičovali čítanie s porozumením textom, zjavne Vám unikajú základné fakty.

 

luna5  Nuž, každý má zrejme vlastný spôsob riešenia problémových situácií. Ja by som  – podobne ako Kuffa – nečakala na koniec predstavenia a šla by som organizátorov upozorniť ihneď.  Akurát že by som privolala ešte predtým políciu, že dochádza zrejme ku mravnému ohrozovaniu mládeže neznámym páchateľom. Podľa mňa deti by Kuffa významne neupútal, ak by nedošlo k následnému útoku na neho.

 

Viete, skutočne ma desí, nakoľko neznalí sú niektorí základných faktov – že tu ide o riziko narušenia zdravého vývinu detí, preto sú programy označované ohľadne vekovej vhodnosti. Unikajú im základné výchovné hranice, no ťažko sa potom  čudovať deťom, že majú čoraz viac problémov s duševným zdravím aj správaním pri takejto rodičovskej výchove.

 

Blýskanie na časy 6. – Ako anketa ktorý sviatok u nás chceme zrušiť dopadla. . .

18.09.2024

Ficova vláda chce zrušiť nejaký sviatok, aby Slováci vyrobili nejaké tie v štátnej kase chýbajúce peniažky. Ideálne by bolo, keby v ten deň Slováci namiesto práce prelustrovali majetky lumpov u nás aj v zahraničí, boli by sme iste prekvapení, čo všetko by sa ponachádzalo ako „výsledky dlho ročnej poctivej práce“, ku ktorým oficiálne [...]

Blýskanie na časy 5. – Ako som nápad ministra Kamenického k dokonalosti dotiahla. . .

18.09.2024

Knihy zdražíme, sú pre boháčov, len tí ich kupujú – povedal včera minister Kamenický. Akíže pobúrení Slováci zostali – ako keby ste čítali tie knihy, že? A pravdu mal, čo vám poviem, pravdu mal – do istej miery teda – lebo veď v tejto krajine je pomaly boháčom ten, kto poctivo pracuje a má výplatu. A za chudobných sú označovaní hlavne [...]

Blýskanie na časy 4. – Klub samovrahov. . .

17.09.2024

Že kde? No tu. Že prečo? No to si povieme práve teraz. Vláda ruší rodičovský príspevok – malo to byť ocenenie spoločnosti rodičom, ktorí zodpovedne vychovávali deti. No mne sa ho nepodarilo dostať ani raz – a už ho lumpi rušia. Ale veď ako sa do hory volá, tak sa z hory bude ozývať. Vláda pripravila opatrenia – na vylepšenie rozpočtu. Akoby [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,959
Celková čítanosť: 9449232x
Priemerná čítanosť článkov: 3193x

Kategórie

Archív