Založ si blog

V mlčaní 9. – Čo má spoločné Ukrajinec a Slovenka?

Potrebovali by psychiatra obaja – aby sme nechodili okolo horúcej kaše.

Skutočne nerozumiem, prečo niektorí ľudia, ktorí zvieratá radi nemajú a nesprávajú sa voči nim zodpovedne, skade-tade ťahajú zvieratá a iba im ubližujú.

 

Začnime Ukrajincom. Naozaj sa premáham, aby som nedodala oveľa viac a oveľa tvrdších slov na adresu chlapa, ktorý vzal kocúrika z útulku a potom ho vyšmaril v ústrety zlému osudu.

Celý príbeh popisuje príspevok v linku

https://www.facebook.com/lucia.gregusova.

Je to zdroj oboch príspevkov o ňom a aj oboch fotiek.

Nezverejnila by som jeho údaje, keby sa bol tomu útulku ozval, ale zatajuje sa – ako uvádza príspevok. A je riziko, že takto ublíži aj ďalšiemu bezbrannému zvieraťu, ak mu ešte niekto dá mačku či psíka do rúk

Náš kocúrik Fufo ktorý bol adoptovaný vo Februári 2024 jednému chalanovi z Ukrajiny sa našiel vo Vlčom Hrdle 55, vyhodený na ulici.
Ten chlapec vyzeral byt normalny, boli sme ho odovzdať s Laurou spolu, keby sme mali pochybnosti nenechali by sme ho tam…😔 všetko vyzeralo byť super!!!
Dnes mi volal doktor Kocúr z Bratislavy že pani doniesla kocúra na veterinu A kocúrik je evidovaný na moje meno!!!! Fufo náš. Celý čas sa divil že ako sa dostal z Levar do Vlčieho Hrdla. 🙈 nerozumel že bol adoptovaný…
chvalabohu že ho pani vzali na veterinu a zistili čip. Veľká vďaka pani Barkolovej že ho vzala na veterinu!!!!
Pohyboval sa tam niekoľko dní a zrejme ho súčasný majiteľ vyhodil na ulicu ako prašivého psa alebo usiel ale keby usiel zo 6 poschodia by skok neprežil! Keby ušiel snaď by mi to dal vedieť?!
Prikladám profil toho pána aby ste mu nikdy žiadnu mačku nedali. Som tak naštvaná a nielen preto že to urobil ale preto že nás nekontakoval!!! Vždy sa dá všetko vyriešiť
Prečo nepostupoval podľa zmluvy nerozumiem, kocúrik je vystresovaný, tulal sa chudak a zdržoval sa len pri vchode a snažil sa dostať domov…..samozrejme že týpek sa neozýva…nereaguje.
Vďaka skvelým ľuďom sa nsšiel.
Zdieľajte prosím aby sa k nemu nedostalo už žiadne zviera.
A opať pripomínam aj doležitosť čipovania zachraňuje životy ako vidite….

 

 

 

 

 

Nedávajte tomu človeku do rúk nijaké mačky. Má k nim nezodpovedný vzťah. 

 

Správny postoj je výsledkom dostatku informácií. 

Zalistujete  internetom a nájdete kopu prípadov, ako niektorí bezohľadní primitívi ublížili zvieraťu, či ho brutálne zabili. Niekedy uvažujem o tom, či sa tí lumpi, ktorí ublížili zvieratám skutočne napravili.

Potrebovali by sme takú spätnú väzbu priebežnú, aby sme vedeli, či sa zhovievavý postoj voči nim vypláca, alebo by mal byť trest taký rázny, že by ich výčiny prinajmenšom na dlhý čas zablokoval, ak nie úplne odstránil. Chýba podľa mňa databáza, v ktorej by bol každý páchateľ ublíženia zvieraťu alebo dieťaťu aj so svojou fotografiou a menom zverejnený, a priebežne by sa doplnilo do jeho príbehu  buď  „žije usporiadane“  alebo „súdne trestaný vtedy a vtedy za to a to“.

Pravdou je, že sa panie z útulku snažia byť maximálne objektívne a na druhý deň dopísali, že

Kocúrik Fufo je už v bezpeči. Vrátil sa k našej Laure ktorá ho dočaskovala a teraz ho podrží u seba kým sa nájde nový domov.
Bohužiaľ mladý muž neodpovedal a keď sa potom ozval, tak mi tvrdil že kocúr je doma.
Zatlkal až kým som nechcela facetime aby som ho načapala pri klamstve.
Prečo to urobil nikto nevie. Teraz to ľutuje a tvrdí že to tak nemyslel, že sa stratil, potom že ušiel a potom že vybehol z dverí, podľa mňa ho vyhodil pretože niekoľko dní pretrvával vo vchode a susedia ho ratovali a hľadali pomoc. Že kocúrika by rád naspať.
Jasne hneď mu ho doveziem.
Pýtali sa ho aj jeho priateľky že či im nechýba kocúr lebo vedeli že ma mačku a tváril sa že ho má doma.
Keď ho nejakal dobrá suseda vypustila z vchodu, tak tieto 3 dámy ho hľadali po sidlisku 3dni.
Viete keby ušiel tak ho hľadá…..nehľadal a klamal. Dal by nám vedieť.
Nerozumiem prečo to došlo do takého extrému ale je to smutné. Neviem prečo mu to urobil.
Faktom je že ten mladý muž vyzeral veľmi seriozne, bol slušný, pracujúci muž, aj sieťky na oknách mal, pekný byt len mu asi švihlo. Nedostala som odpoveď na tento hnusný čin. Boli sme ho odovzdať vtedy s Laurou, Laura rada vidí že kde idú jej dočaskári a záleží jej na osude zvieraťa.
Je jedno že je Ukrajinec, táto Slovač je oveľa dementejšia a vedzte že pri takýchto skutkoch nezaleži na národnosti.
Keď si raz chrapúň, chrapúňom ostaneš.
Len škoda že nenapísal že zoberte ho.
Ďakujem obyvateľom domu Vlčie Hrdlo55, pani domovníčke, pani Baniarovej, pani Barkolovej že to nevzdali a hľadali ho 3 dni po sídlisku a nakoniec vzali na veterinu. Len vďaka ich reakcii sa to dobre skončilo. Je doležité, že konali ako konali.
Ďakujem ešte raz
A niekoľko zablúdilých premudrelých hláv tu komentovalo že si máme dávať lepší pozor! Ešte do minulého mesiaca bolo všetko v poriadku, kto má mať čarovnú guľu že vyhodí niekto mačku na ulicu? Ako možeme predpokladať že niekomu praskne v palici?
Na margo Ukrajincov, mám aj skvelé skúsenosti, len toto nevyšlo a tento mladý muž tu žije už 7 rokov….nie je to o vojne, je to o človeku a keď si chrapúň možeš byť aj mimozemšťaň

 

Ony sa snažia byť objektívne, ja nemusím. Výčin tohto magora dopadol šťastne vďaka obetavým ženám, ktoré kocúrika zachránili. Bola by som radšej, keby sa spakoval a šiel brániť domov drahú vlasť – ľudí ako on tu naozaj nepotrebujeme.

 

Druhý prípad je smutnejší, lebo psíka nieto.

Banská Bystrica – Psí hotel u Elišky. Ako sa verejne prístupne uvádza na stránke toho zariadenia, prevádzkuje ho Eliška Štellerová

https://uelisky.estranky.sk/clanky/kontakt.html

 

Smutný príbeh v dvoch príspevkoch popisuje a aj fotky k nim sprievodné uvádza

Zdroj: https://www.facebook.com/groups/2132934596808727/user/100005641720343

HOTEL U ELIŠKY ŠTELLEROVEJ – zastavme peklo v podobe týrania psov❗️❗️
Do teraz sme hladali po celej BB a okolí, po lesoch a lúkach nad Podlavicami a Foncordu našeho Nickyho.
Ešte o polnoci sme boli u nich prehľadávať dom s policajtmi a nič, ani na dvore, ani stopy ani v kontajneroch v odpadkoch aj tie som im prehľadávala, či tam nie je náš Nicky a nič (kto vie čo už je s ním… 😭) a to tam mali mať psíci celý byt na prízemí s manželskou posteľou, no žiaľ realita je – klietky, špina a smrad všade 🤮 len žiadna posteľ ako na fotkách na stránke 😭 Ani jeden pes tam nebol už teraz večer, iba ich dva vlastné obr psiská. Kto vie kde ich zatvárajú 🙏
a čo spravili s Nickym?!!! 🤷‍♀️😭
Údajne tam bol veľký krik ako bitka psov čo nám susedia povedali … hrôza pomyslieť čo možno prežíval Nicky…😭😭😭no nám tvrdia, že im pri venčení ušiel.
Prosím, tí čo ste sa nám ozvali tiež s hororovymi skúsenosťami s hotelom u Elišky Štellerovej v Skubine, dajme sa dokopy a rovnako ako sme my podali trestne oznámenie, urobte to aj vy🙏🙏🙏, aby ďalším psikom tí neľudia viac neubližovali 🙏🙏🙏😭
Policajti nám odporučili spojiť sa a čím viac oznámení na polícii spoločne podáme, tým väčšia šanca bude uspieť v tomto nami rozbehnutom procese.

 

Ako vidíte, vy by ste tam so svojimi zvieracími miláčikmi určite chodiť nemali, zato by tam mala nabehnúť enviropolícia a aj sociálka.

V diskusii pod príspevkom jedna z diskutérok, ktorá žije priamo tam kde aj dotyčná majiteľka hotela, píše, že vraj pani kope do psov, a dokonca aj do cudzích. Podľa toho čo píše, asi musia v Harmanci od radosti spievať nahlas, že sa od nich tá pani odsťahovala. Mala by tam nabehnúť aj sociálka, lebo pani vraj doma učí svojho syna, ktorý má osem či deväť rokov vraj – no netuším že čo ho učí, mal by to podľa mňa posúdiť aj odborník – znalec. Už len to, že dva príbehy o jej vzdelaní sú – má vysokú školu veterinárnu, alebo je učiteľka? Lebo hádam ani na Slovensku nemôžete sami dieťa doma vzdelávať, ak ste veterinár. 

 

Prezývku Tornádo nemám omylom – budem to tu čistiť dovtedy, kým to nevyčistím úplne – toto ryžovisko a chliev, ktoré tu podaktoré urobili „z ochrany zvierat“.

Poslala som pred týždňom podnet jednému ministerstvu, aby kadejaké vyšinuté rajdy nemohli zneužívať zvieratá na bezdôvodné obohacovanie sa. Je potrebné už konečne na Slovensku urobiť poriadok pre ochranu zvierat. Preveriť a dôsledne evidovať ich „príjmy zo zvierat“.

Upozornila som teraz v tomto prípade aj sociálku, lebo mám vážnu pochybnosť o tom, ako sa pani stará o svoje dieťa.

Otvorene a verejne vyzývam štátne inštitúcie, ktoré sú kompetentné vo veci konať – zobuďte sa už konečne.

Nemali by sme mlčať pri ubližovaní zvieratám a deťom.

 

Elena

 

K diskusii  karpatic   Nuž, mnoho národov by sme museli prefackať. Nevidela som ani Volyň, okrem pár fotiek, lebo mám silne vizuálnu pamäť a ako empatika by ma tie obrazy mátali. Som sebakritická, takže by som nešla robiť vyjednávača, kopem za obete tvrdo. Zvieratám na pomoc sa vrhám bez zaváhania – som si istá, že ak by niekto ubližovať zvieraťu, určite by si neprial stretnúť tam mňa…

 

Blýskanie na časy 3. – Dôchodcovia by mali zaplatiť nový raketový systém namiesto Naďa? ? ?

15.09.2024

Ako vidno z nadpisu blogu – stačí si dať otázku správnym spôsobom, aby sme pochopili fakty. Lebo podaktorí vládni experti sa snažia ryžovať na úkor dôchodcov https://ekonomika.pravda.sk/ludia/clanok/723706-staci-jedno-opatrenie-a-fico-moze-na-konsolidaciu-ziskat-pol-miliardy-eur-doplatili-by-na-to-dochodcovia/ Pol miliardy? No to je akurát na protiraketový systém, čo Naď [...]

Blýskanie na časy 2. – Vidieť si ďalej od nosa. . .

14.09.2024

Takto opisne sa dá pomenovať schopnosť anticipovať, t. j. predvídať dopady terajších krokov na budúcnosť. Mnohým ľuďom táto vlastnosť nie je vlastná, a preto idú ako slepé kury za zrnom, ktoré im vysypávajú na určených cestičkách. Je to tak politicky, ako aj v bežnom živote. Pre mňa je anticipácia niečo, čo človeku uľahčí život v prepojení s jeho svedomím. [...]

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

mokraď, Čičmany

„Vzkriesená“ mokraď v Čičmanoch začína opäť fungovať. Nadšenci ju oživili v čase dlhotrvajúceho sucha

16.09.2024 08:00

Podmáčané lúky a slatiny sa v minulosti pravidelne kosili, no v súčasnosti sú často opustené. Takúto zanedbanú mokraď si všimli v Čičmanoch, kde si dobrovoľníci „vyhrnuli rukávy“ a pomohli jej.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj naliehavo žiada západné zbrane: Potrebujeme 14 brigád, nevyzbrojili sme ani štyri

16.09.2024 06:20

Potrebujeme 14 brigád, aby sme boli pripravení. Ale až doteraz sme z balíčkov západnej pomoci nemali výbavu ani pre štyri, uviedol Zelenskyj.

Poľsko, počasie, záplavy

ONLINE: Stredná Európa ešte nie je za vodou, búrka Boris ďalej vyčíňa. Obetí je už osem, v Česku štyria nezvestní

16.09.2024 06:00, aktualizované: 07:51

Najsilnejšie zrážky síce boli v strednej Európe zrejme počas víkendu, ale v postihnutých štátoch stále hrozia povodne.

Dunaj / Bratislavský hrad / Počasie / Ďážď /

Vrchol povodní ešte príde, Dunaj do stredy stúpne nad deväť metrov. Vláda avizuje, že preplatí škody za zaplavený majetok

16.09.2024 06:00

Krízový štáb zároveň vyzýva občanov, aby aj napriek zlepšeniu počasia boli opatrní

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,956
Celková čítanosť: 9441817x
Priemerná čítanosť článkov: 3194x

Kategórie

Archív