Založ si blog

Blýskanie na časy 2. – Vidieť si ďalej od nosa. . .

Takto opisne sa dá pomenovať schopnosť anticipovať, t. j. predvídať dopady terajších krokov na budúcnosť. Mnohým ľuďom táto vlastnosť nie je vlastná, a preto idú ako slepé kury za zrnom, ktoré im vysypávajú na určených cestičkách. Je to tak politicky, ako aj v bežnom živote.

Pre mňa je anticipácia niečo, čo človeku uľahčí život v prepojení s jeho svedomím. Ale zasa, mnohí ani svedomie nepokladajú za potrebné k životu, tak načo by im bola anticipácia? Však nejako bolo, nejako bude.

Anticipovať je užitočné – to vám svieti kontrolka, ak sa na nás valia horúčavy, potom zasa sa na nás valia dažde, ako médiá hlásajú. A bolo teplo, aj dažde sú, ale nie je to koniec sveta. To vyvolávanie strachu si tam výstražne bliká.

Aby sme si rozumeli – nebagatelizujem tieto dni dažďa, dokonca som v posledných dňoch ani blog nepísala, zbierala som energiu a posielam ju na miesta, kde hrozia záplavy. Oba šamanské bubny mám zvesené, občas preruším prácu a celým srdcom posielam energiu s prosbou o ochranu tých miest a všetkého živého v nich. Nech tie dôsledky sú čo najmenšie. Praha zaliata vodou, prevážanie pacientov z nemocnice do bezpečia, výpadky elektriny, vo viacerých krajinách kalamita so snehom, u nás voda zaplavuje južné okresy. Súcitím s ľuďmi, žijúcimi v týchto dňoch v strachu v domovoch s možnou nútenou evakuáciou. S hrozbou zničenia majetku, ktorý si celoživotne honobili. So zvieratami, ktoré sú bezmocne vystavené živlom. Aj s tými, ktorí vyčerpane čelia tej situácii ako záchranárske tímy, odstraňujú spadané stromy, stavajú pieskové hrádze, pomáhajú pri zaplavovaných domoch a objektoch dostať ľudí do bezpečia. Prosím o pokoj a bezpečie pre nich všetkých.

 

Kladiem si ale otázku, či je to len naozaj dôsledok teplého mora, ako nám médiá tvrdia – alebo sú za tým aj dopady konania nespratníkov, ktorí vyvolávajú umelé búrky kdekade po svete

https://www.topky.sk/cl/11/2850471/Boj-proti-vlne-horucav–VIDEO-Cina-vyvolala-UMELU-burku–s-nou-prislo-aj-TOTO–V-uliciach-lietala-spodna-bielizen

tu

https://www1.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/foto-dubaji-konecne-prsi-matka-priroda-vsak-to-nemoze-krajine-vyvolali-umely-dazd

ako článok uvádza Lyžiarske stredská v Colorade údajne používajú rovnakú metódu „na vyvolanie výdatnejšieho sneženia“, informuje Phys.org.  Rovnakú metódu vraj použili aj počas olympijských hier v Pekingu, ktoré sa konali v roku 2008.  

Ako uvádza článok v linku

https://refresher.sk/101105-V-Dubaji-dokazu-v-priebehu-niekolkych-hodin-pomocou-dronov-vyvolat-umely-dazd

medzi najpoužívanejšie látky patrí jodid strieborný, jodid draselný, suchý ľad, tekutý propán, soľ.

Rozhodne nejde o malé a jednorazové udalosti. Podľa článku v linku

https://www.voda-portal.sk/Dokument/cinania-sa-opat-zahravaju-s-prirodou-chcu-vyvolat-masivny-umely-dazd-100202.aspx roku 2016 sa sa sa objavil program Sky River vyvinutý čínskou univerzitou Čching-chua, ktorý sa spolieha realizuje techniku osievania mrakov.

A niekedy to dopadne neslávne

https://www.imeteo.sk/spravy/cina-najprv-vyvolala-umely-dazd-a-teraz-zapasi-s-extremnymi-povodnami

 

Diskusie, že kradnutie dažďa niečo robí inde, sa vedú dlhodobo. Tí, ktorí robia čachre s počasím, dopady popierajú, no podľa mňa tomu treba venovať náležitú pozornosť. Lebo ak si pritiahnete dážď, kde nezaprší? Kde by bol ten pôvodný oblak vypršal?

Ak následný silný vietor sprevádzal vyvolanie búrky v Číne, je ten následný silný vietor ženúci sa za búrkou u nás – a to nielen teraz, ale opakovane sa to stáva – skutočne prirodzený?  Alebo je to signál, že niekto robil hokusy – pokusy s počasím?

Zrejme je čas zastaviť všetkých experimentujúcich idiotov – s rádioaktívnymi materiálmi, rovnako ako s počasím. Iste, niekde sa jej používanie skrýva za dobrý úmysel, napríklad pri hasení rozsiahlych požiarov

https://svet.sme.sk/c/22706065/v-jakutsku-hasia-lesne-poziare-aj-umelym-dazdom.html

Ale nemusíme byť úžasnými anticipátormi, aby sme pochopili ako zneužiteľná je takáto technológia vojensky, a aj to, že pokusy nepochybne aj v tejto oblasti robia, A keď tak potichu, asi aj hodne úspešne.

Ak sa nás niekto snaží presvedčiť, že má dopad na atmosféru, ak kravy prdia, potom nepochybne má dopad aj to, že niekto ťahá dažďové mraky tam, kde práve nemajú byť. Ako to môže dopadať na „prirodzené búrky“?

Zrejme je čas dôsledne preveriť, aké následky majú experimenty s počasím. Lebo Zem je iba jedna, pre všetkých.

 

 

Elena

 

P.S.:

Ach, niekedy si prajem, aby sme sa vrátili ako ľudské spoločenstvo v čase a nikdy nevynašli látky znečisťujúce ovzdušie, aby neboli továrne, automobily, výrobky z plastov, šialené hromadne vraždiace zbrane a ovplyvňovanie počasia. Lebo cena, ktorú za kadejaké vynálezy platíme, je privysoká.

https://svet.sme.sk/c/23382947/pomahali-odstranit-trosky-z-11-septembra-teraz-zapasia-s-demenciou.html?ref=njctse

 

K diskusii  Milan1  Manipulátorov a manipulácie viem dnes rozlíšiť jasne, mohol si si všimnúť. Takže – máme rozdielny názor na civilizačnú úroveń, pre mňa sú civilizačne ďalej národy, ktoré podľa Teba už dávno mali vyhynúť, lebo autá, továrenské komíny a zbrane hromadného ničenia im nič nehovoria. A jediná zmena počasia, ktorú akceptujú, je privolávania dažďa šamanom…

Blýskanie na časy 6. – Ako anketa ktorý sviatok u nás chceme zrušiť dopadla. . .

18.09.2024

Ficova vláda chce zrušiť nejaký sviatok, aby Slováci vyrobili nejaké tie v štátnej kase chýbajúce peniažky. Ideálne by bolo, keby v ten deň Slováci namiesto práce prelustrovali majetky lumpov u nás aj v zahraničí, boli by sme iste prekvapení, čo všetko by sa ponachádzalo ako „výsledky dlho ročnej poctivej práce“, ku ktorým oficiálne [...]

Blýskanie na časy 5. – Ako som nápad ministra Kamenického k dokonalosti dotiahla. . .

18.09.2024

Knihy zdražíme, sú pre boháčov, len tí ich kupujú – povedal včera minister Kamenický. Akíže pobúrení Slováci zostali – ako keby ste čítali tie knihy, že? A pravdu mal, čo vám poviem, pravdu mal – do istej miery teda – lebo veď v tejto krajine je pomaly boháčom ten, kto poctivo pracuje a má výplatu. A za chudobných sú označovaní hlavne [...]

Blýskanie na časy 4. – Klub samovrahov. . .

17.09.2024

Že kde? No tu. Že prečo? No to si povieme práve teraz. Vláda ruší rodičovský príspevok – malo to byť ocenenie spoločnosti rodičom, ktorí zodpovedne vychovávali deti. No mne sa ho nepodarilo dostať ani raz – a už ho lumpi rušia. Ale veď ako sa do hory volá, tak sa z hory bude ozývať. Vláda pripravila opatrenia – na vylepšenie rozpočtu. Akoby [...]

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Streľba v centre Moskvy: Hlásia mŕtvych. Krvavú prestrelku rozpútal mocenský boj miliardárov

18.09.2024 22:28

Podnikatelia v boji o majetok rozpútali prestrelku blízko Kremľa.

covid

Šíri sa nový subvariant koronavírusu, dominantný môže byť o niekoľko týždňov

18.09.2024 22:10

Dostal označenie XEC a sa môže stať dominantným v priebehu niekoľkých týždňov.

Hacker

FBI rozložila ďalšiu veľkú čínsku hackerskú skupinu. Zameriavala sa na západné krajiny

18.09.2024 21:05

Rovnako ako iná rozložená čínska hackerská skupina Volt Typhoon sa aj Flax Typhoon zameriavala na kritickú infraštruktúru v západných krajinách.

Valerie Hayerová, europarlament, europoslankyňa, Obnovme Európu

Tvrdé slová v europarlamente: Odvolanie Šimečku rozprúdilo debaty, Metsolová chce reagovať

18.09.2024 20:45

Režim Roberta Fica opäť raz podkopal demokratické piliere Slovenskej republiky, vyhlásila francúzska europoslankyňa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,959
Celková čítanosť: 9449239x
Priemerná čítanosť článkov: 3193x

Kategórie

Archív