Založ si blog

Ale čo 2. – Sociálna poisťovňa upokojuje a generálny prokurátor by mal zasiahnuť. . .

Nie, tento štát veru nevie robiť poriadok tým správnym spôsobom.

Médiami u nás víria články, ako údajne nebude na dôchodky, lebo je veľa dôchodcov a štát nemá peniaze.

Nečudo, že sa ľudia vyplašili a pýtajú sa, čo štát spravil s ich peniazmi, ktoré ako platiaci poistenci Sociálnej poisťovni posielali po desaťročia na svoje dôchodky. 

 

Ako píše článok v linku

https://www1.pluska.sk/rady-a-tipy/socialna-poistovna-upokojuje-dochodcovia-nemusia-bat-penzie-dostanu-com-je-problem

Poistenci Sociálnej poisťovne sa napriek jej vysokým výdavkom nemusia obávať, že by nemali vyplatený dôchodok. Sociálna poisťovňa ubezpečuje svojich poistencov, že o svoje nároky na dôchodkové a ostatné dávky sa nemusia obávať. Podľa zákona o sociálnom poistení je zabezpečené, že poisťovňa vždy disponuje dostatkom finančných prostriedkov na výplatu týchto dávok. Ako uvádza hovorca Sociálnej poisťovne Martin Kontúr transfer finančných prostriedkov zo Všeobecnej pokladničnej správy sa realizuje podľa zákona, čo garantuje platobnú schopnosť Sociálnej poisťovne. Transfer závisí od výšky príjmov z odvodov a výdavkov poisťovne v danom období a o potrebe dodatočných prostriedkov sa priebežne konzultuje s rezortom financií.

 

Takže niektorí novinári tu verejne klamú  a zavádzajú verejnosť. Podľa toho, čo čítame v tomto článku, ide o šírenie poplašnej správy v tých ich novinárskych zlátaninách, ktoré uverejňujú.

No, novinár si musí preveriť, čo zverejňuje za údaje. Konať nevedomky a neinformovane v prípade novinárov dosť dobre nemožno. Za informácie šírené v médiách nielenže berú financie, ale aj nesú plnú zodpovednosť.

Šíria nepravdivé informácie o dôchodkoch. Robia to účelovo, úmyselne, aby vytvárali negatívny obraz o dôchodcoch u verejnosti a narušovali generačnú súdržnosť? No to by ale bolo už na inú pálku, ako je len šírenie poplašnej správy, že? 

 

Mám láskavé srdce, a tak nedávam linky niektorých časopisov ako príklad. Verím, že Generálna prokuratúra si ich dohľadá sama.

Otvorene a verejne preto týmto vyzývam generálneho prokurátora, aby preveril, či šírením článkov o tom, že nebudú peniaze na dôchodky, zo strany niektorých médií na Slovensku nedochádza ku šíreniu nepravdivej a poplašnej správy. 

 

Elena

 

K diskusii  mirius   Veru nie, trináste dôchodky sú tu krátko. Zato dlhodobo čerpajú z odvodov neoprávnene vysoké sumy výsluhoví dôchodcovia, živnostníci a podnikatelia, ktorí platili minimálne odvody,  a samozrejme doplácame na neplatičov – zamestnávateľov, ktorí odvody za zamestnancov neodvádzali, ale ich zamestnanci poberajú dôchodky – a napríklad v prípade dlžníkov nemocníc  ich bývalí zamestnanci majú dôchodky vysoké.

 

Ale čo 1. – Náš „Semafor“. . .

01.10.2024

Kupčí táto vláda s kadejakými lobistami a má problémy s Dankom – to je jej veľký problém, povedala som si pri pohľade na septembrový prieskum voličov politických strán. Podľa neho sa Progresívne Slovensko doťahuje na Smer, nahnevaní a sklamaní ľudia začínajú na vládu pozerať inými očami. Lebo je pravdou, že mnohí sme im dali hlas podmienečne – a kroky [...]

Blýskanie na časy 11. – Výzva prijatá

30.09.2024

Niekedy uvažujem, čo spúšťa tornáda. Tá obrovská prírodná sila, ktorá zanecháva za sebou spúšť – či by sa niekde na začiatku nedal zastaviť nejako ten vír vo chvíli, keď sa ešte nedotkne zeme. Ale zrejme nedal – tornáda sú nezastaviteľné. Sila, ktorá sa nakopila, je obrovská. Možno niekde na začiatku, keď vznikajú prvé vlákenká víru, by to šlo [...]

Vetrom neodviate 2. – Ako sa plnia horoskopy. . .

29.09.2024

Kedysi dávno – fakt dávno, mala som šesť rokov – som si horoskop na jarmoku vytiahla. Pamätám si, ako som ten zelenkastý lístok zvierala v ruke. Keďže som sa naučila akosi čítať samospádom v prvom týždni v prvej triede pomocou knihy Tajomstvo dračej steny, vedela som si horoskopové posolstvo aj prelúskať. Písalo sa tam popri inom, že mám veľký potenciál, a [...]

koláž, fotky, mReportér

Zábery na „valiace sa cunami“, ktoré sa prehnalo Horehroním. Pozrite si, ako to vyzeralo

05.10.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Edmundo González, Venezuela

González sa chce vrátiť ako prezident do Venezuely v deň inaugurácie Madura

04.10.2024 23:02

Bývalý opozičný prezidentský kandidát utiekol do Španielska týždeň po tom, čo naňho venezuelské úrady vydali zatykač.

Švédsko Nórsko Rusko bieluha špionážna

Ruská "špionážna veľryba“ nebola v Nórsku zastrelená, podľahla zrejme infekcii

04.10.2024 22:24

Hvaldimir nebol zastrelený - ako tvrdili aktivisti za práva zvierat -, ale podľahol bakteriálnej infekcii.

USA Helene hurikán obete zvýšenie

Hurikán Helene sa stal najničivejším od čias Katriny

04.10.2024 22:01

Podľa najnovších údajov si vyžiadal najmenej 213 obetí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,968
Celková čítanosť: 9494195x
Priemerná čítanosť článkov: 3199x

Kategórie

Archív