Založ si blog

Ži a pamätaj 4. – Malý príbeh o zasamovraždení. . .

Som intuitívec, pracujem týmto spôsobom často. A keď som písala pred časom v blogu o Lučanskom, že neverím v dobrý koniec príbehu, nehovorila som do vetra, jednoducho som to vnímala. Dnes to už viete, žiaľ, aj vy

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2020/12/13/kde-bolo-tam-bolo-8-cvicit-je-nebezpecne/

 

Médiá vypisujú, vraj bojuje o život. S mozgovou smrťou? Je mŕtvy klinicky, akurát ho odpoja z prístrojov zajtra.

Som dôverčivý človek, a tak samozrejme verím príbehu o zasamovraždení sa Lučanského – prečo by aj nie, prosím vás – veď ja verím aj rozprávke o Červenej čiapočke a vlkovi. V tej rozprávke mi nešlo nikdy do hlavy ako sa vlkovi tie babičkine okuliare na hlavu zmestili, prečo tá mama nechala svoje malé dieťa samé sa prevláčať lesom ku starej mame s košíkom jedla a zopár ďalších detailov. Som skrátka detailista. V príbehu o Lučanskom si myslím, že to nie je ani zďaleka také nejasné ako v tej rozprávke, lebo tam predsa existujú kamerové záznamy určite i z toho jeho samovraždenia sa.  A rovnako bude táto mimoriadna udalosť dôkladne prešetrovaná, ako inak, lebo každá mimoriadna udalosť (akou samovražda vo väznici je nepochybne) je prešetrovaná. Kto zo strážnikov v službe zanedbal povinnosti? Určite nikto, prosím vás.

Ibaže dokelu s tým mojim detailizmom. Keď sa detailnejšie pozriem i na tento prípad, je to podivný príbeh. Hodne podivný, skoro ako ten o vlkovi a Červenej čiapočke – najskôr Lučanskému žilka v oku praskla, a koľkože času potom v nemocnici väzenskej ležal, a aj ho operovali kvôli tomu vraj? Až som si vravela, že ho to lieči totálny fušer, keď preliečenie tej žilky v oku trvá tak dlho. Ani som nepostrehla, kedy ho späť do tej väznice previezli.

A prečo mu pri prasknutej žilke v oku robili psychologické poradenstvo, ktoré médiá tak zdôrazňujú? Prepánajána, tá psychológia ale postupuje v terapeutickom umení. A keď mu ho robili z dôvodu potreby, prečo nebol dôsledne monitorovaný?

Samovražda na cele? Žiadny väzeň by nič také, čo by mohlo samovražde napomôcť, nemal mať pri sebe. Dôsledné kontroly sa preto majú robiť, aj námatkové, aj pravidelné.  No a prekvapuje ma, že ho po tom  – ako to nazvali prosím vás, nedopatrení, či nešťastí, či samoúraze? – dôkladne nemonitorovali. Lebo kebyže mne sa to stane ako riaditeľovi väznice ten samoúraz bývalého policajného riaditeľa, tak takého väzňa monitorujem mimoriadne dôsledne 24 hodín denne nepretržite.

A tento taký lukratívny a dôležitý väzeň bol ako bludná ovca ponechaný, keďže sa mohol obesiť. Zvláštne, nie?

Ach, áno, uvažujem že kto teraz už len verí tomu, že ten prvý raz pomenovaný ako nesamovražedný čin, bol vtedy skutočne taký nesamovražedný? Teda okrem mňa možno ministerka Kolíková, napadlo mi. A prečo vlastne ešte neodstúpila, keď sa stal takýto lapsus? V slušnom svete odchádzajú z funkcií i za oveľa, oveľa menej.
Budem tvrdá, rada by som videla nejaké Lučanského záznamy odvtedy, ako sa vrátil z tej nemocnice, čo mu prasknutú žilku v oku preliečili. Normálne jeho denné záznamy, kde sa pohybuje v tej cele – hádam také majú, však ho monitorovali kamerovým záznamom, nie?

Smrť človeka mi nikdy nie je ľahostajná. Tobôž ak jej okolnosti a súvislosti pokladám za príliš podivné.

 

Elena

 

 

Ešte jeden zvláštny príbeh dnes mám – nemôžeme uchrániť iných pred niektorými vecami, lebo nie my to tu riadime. No ja sa neviem len tak prizerať zlu. Konštelačný výkop nechal kolohnáta i trojpárok s následkami ich činu samých.  A ak som kedysi v prípade Kuciaka písala, že páchateľa svetská moc nikdy nepotrestá, tak v tomto mnou postavenom príbehu kolohnát veľmi rýchlo pocíti ťažkú ruku osudu.

 

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Európsky parlament / Europarlament /

Opozícia dvakrát prehrala, pred eurovoľbami však Progresívci v prieskumoch dominujú. Zamieša kartami strašenie vojnou a kritika únie?

03.05.2024 06:05

Európske voľby môžu zmeniť politickú mapu v koalícii. Ide o Andreja Danka.

vojna na Ukrajine, energetika, DTEK

ONLINE: Ukrajinci vedia, čo potrebuje ich energetika - Patrioty

03.05.2024 06:00

Ukrajinskí energetici vedia, čo potrebuje ich sektor, ktorý je terčom ruských rakiet. Protiraketové systémy ako je Patriot.

Russia Ukraine War

Utekajú Ukrajinci pred brannou povinnosťou za hranice? Ficova vláda stojí pred otázkou ich návratu do vlasti

03.05.2024 06:00

Ukrajina potrebuje viac bojových posíl v uniformách a potrebuje ich čím skôr

Macocha, tragédia

Prečo skočila žena s dcérkami v náručí do priepasti Macocha? Dôvody letnej tragédie sú známe

03.05.2024 05:50

Bol to nesmierne smutný prípad, keď vlani vybrala mladá žena z kočíka dieťa, druhé držala za ruku a skočila do priepasti.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9025053x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív