Založ si blog

Tep dňa 6. – Pán minister Krajčí, nože nás oboznámte s tými následkami a rizikami. . .

To už je tak v přirozenosti lidský, že sa člověk mejlí až do svý smrti… povedal môj veľký inšpirátor Švejk.

 

No a keďže nepochybne došlo ku omylu zo strany vlády, hlave teda zo strany v nadpise spomenutého ministra Krajčího zrejme, pokúsime sa teraz o nápravu toho omylu.

V mojom včerajšom blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/01/22/tep-dna-5-testovanie-s-podvodom/

som zverejnila tlačivo, ktoré bolo na miestach zastrešovaných MV SR nutné podpísať pred testovaním,  a ktoré teda niektorí odvážni spoluobčania zrejme aj podpísali.

Prečo odvážni? Nuž, neviem či si ho aj prečítali pred podpisom – lebo podpísali, že boli oboznámení o následkoch a rizikách toho vyšetrenia. Keďže ho údajne robili na ich vlastnú žiadosť, čo tiež je v tom dokumente v závere uvedené – tak akýkoľvek reálny následok by mohli reklamovať akurát tak doma v kúpeľni v zrkadle.

Je to ich rozhodnutie, a ich problém.

Zameriam pozornosť na všetkých tých, ktorým takéto tlačivo nepodstrčili a testovali ich zvesela. Lebo o následkoch a rizikách testovania sme poučení neboli.

T. j. ktosi porušuje naše práva. A mňa skutočne zaujíma, aké následky a riziká majú na mysli odborníci, ktorí testovanie zastrešujú – azda ho, prepánajána, zastrešujú aj nejakí odborníci a nielen ministerstvo vnútra a obrany. Lebo som hľadala nejaký zákon, ktorý by umožňoval realizoval akýkoľvek zdravotnícky výkon týmto dvom zložkám – a nič. Musí ich zastrešovať rezort zdravotníctva. To pre vysvetlenie, prečo sa obraciam na ministra Krajčího, a nie na Mikulca či Naďa. On má tú pravú zodpovednosť.

 

Pán minister Krajčí,

pýtam sa verejne, aké následky a riziká testovania antigénovým testom na COVID-19 výterom z nosohltanu máte na mysli v tom papieri, ktorý dávate ako informovaný súhlas podpisovať ľuďom pred testovaním?

Zrejme ste sa pomýlili a zabudli ste nás všetkých, každého z nás riadne a jasne informovať  pred testovaním o tejto veci. Prosím, napravte chybu.

Aké sú možné následky a riziká toho testovania?

 

Pán minister Krajčí

–  prezentovali ste sa pri nástupe do funkcie ako hlboko veriaci človek.

Ste úprimne veriaci a slušný človek? Ste v súlade so svojim svedomím tým, čo to tu stvárate vo vzťahu ku testovaniu – tým zastrašovaním ľudí, tým klamaním ľudí, tým zneužívaním ich osobných údajov? To Vy v súčasnosti vediete rezort zdravotníctva a preto nesiete priamu zodpovednosť za všetky tie špinavosti, čo sa dejú v prepojení na celoplošné testovanie.

Je pravda, že v tom nie ste sám – tak prečo neapelujem na svedomie a čestnosť ostatných  spoluzodpovedných? Neplytvám mojou energiou na veci, ktoré volám „nerentabilná investícia“.

Takže to Vám kladiem verejne otázku – pán minister Krajčí, ste v súlade so svojim svedomím tým, čo tu robíte ľuďom vo vzťahu ku celoplošnému testovaniu?

 

 

Elena

 

P.S.: Pokúšam sa o to odoslanie  od rána. Nejde z mailovky poslať ani na office, ani na minister.  Zrejme len klasická pošta je spoľahlivá.

Aááá, dnes to prešlo, takže pán minister to má v maili.

 

 

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť mali predstavitelia toho [...]

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Izrael / Hamas /

Hamas súhlasil s návrhom o prímerí, ktorý je pre Izrael neprijateľný

06.05.2024 19:11, aktualizované: 22:53

Katar a Egypt už niekoľko mesiacov pôsobia ako sprostredkovatelia mierových rokovaní.

Russia Orthodox Easter Putin

Putin po piaty raz. Slovenský diplomat bude pri jeho "pomazaní"

06.05.2024 17:29

Štafáž na inaugurácii Putina bude popri domácej "verchušky" robiť iba časť diplomatického zboru. Zastúpené bude aj Slovensko, ktoré na rozdiel od viacerých západných spojencov pozvanie neodmietlo.

Nemocnica Poprad

Vyskočil? Polícia preveruje úmrtie muža v areáli popradskej nemocnice

06.05.2024 16:56

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,861
Celková čítanosť: 9035746x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív