Založ si blog

Taká je pravda 6. – Varovanie osudu pre Borisa Kollára. . .

Už druhú autonehodu Boris Kollár mal, ako uvádza článok v linku

https://hitky.sk/boris-kollar-mal-dalsiu-autonehodu-opat-vo-vladnej-limuzine-a-opat/

– učia nás takéto situácie pozorne načúvať Zámeru sveta.

Borisovi Kollárovi neprajem nič zlé. Naopak, som mu vďačná za pomoc pre matky, ktorých deti zomreli vinou lekárov – lebo podporu poslanci a poslankyne jeho strany tým matkám poskytli, vypočuli ich a pomáhali pri pomenovaní problému na pôde NR SR.

Preto teraz uvažujem o varovaní osudu, ktoré vnímam v tých jeho autonehodách.

 

Prichádzajú nám občas do života také situácie, varovné.

Majú nás zastaviť a poučiť, že smer a cesta nie sú tie pravé.

Každý z nás ich zažíva. Zámer sveta nás poťuká po pleci, dá nám buchnát na chrbát a – ak to upozornenie prehliadame a ďalej vykračujeme tou istou cestou – nakoniec rázne zasiahne.

Aj odborne som to kdesi zachytila, o predzvestných signáloch. Bolo to o tom, že v období pred závažnou nehodou či kriminálnou udalosťou ľudia zažili krátko predtým menšiu autonehodu, akoby ich osud nabádal ku opatrnosti.  Lovila som nadránom v pamäti, kde a u koho  som to ako zaujímavú profesijnú skúsenosť psychológa zo znaleckej praxe čítala či osobne počula. Žeby v certifikačnom kurze z dopravnej psychológie? Hm, neviem. Každopádne ale takej varovnej informácii verím a ja osobne už aj venujem pozornosť.

 

Zámer sveta nie je náš nepriateľ. Pre niečo sa veci dejú – učí nás nimi, aj nám pomáha. Je ťažké to prijať v niektorých situáciách, no v jednej chvíli pochopíme, že to tak je.

Tie dve autonehody Borisa Kollára sú pre neho varovným znamením.

Niekedy nám tie situácie úplne zreteľne hovoria  – pozor, nesedíš v tom správnom aute, tá osoba nemá pri tebe čo robiť, môžeš doplatiť i na zlú jazdu iných – tak buď opatrný…

Som intuitívec – asi by som utekala z tejto vlády v tejto chvíli, bezodkladne, bez akýchkoľvek ďalších riešení kríz a dôvodov.

Myslím, že by mal byť teraz hodne opatrný.

Neprichádzajú rovnaké veci do tretice.

 

Elena

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Palestínčania hlásia mŕtvych po izraelských úderoch v Rafahu a na severe Gazy

29.04.2024 06:11

Izraelské útoky na domy v Rafahu a v Pásme Gazy zabili viacerých Palestínčanov a mnohých zranili, uvádzajú miestne zdroje.

pellegrini, vila na slavíne

Prezidentské bývanie sa hľadá desaťročia, Pellegrini dedí veľký hriech svojich predchodcov. Čo hovorí úrad a analytik?

29.04.2024 06:00

Bezpečnostný analytik aj Úrad na ochranu ústavných činiteľov uviedli, že vlastné bývanie je potrebné aj kvôli incidentom. Je otázne, či sa budúci prezident Peter Pellegrini bude touto dilemou zaoberať.

Ukrajina, Bohdana

Expert z Ukrajiny: Rozhodujeme sa, či zachránime mestá alebo vojakov

29.04.2024 06:00

Myšlienka predčasných rokovaní o mieri na Ukrajine nie je veľmi populárna, hoci stále viac ľudí v politickom vedení štátu aj vo verejnosti nad ňou uvažuje.

Dušan Lehotský, učiteľ, tréner atletiky

Vychoval viacerých majstrov ČSSR v atletike: Na školských pretekoch som len čumel. Keď to takto pôjde ďalej, v tridsiatke budú o barlách

29.04.2024 00:00

Dušan Lehotský v Levoči učil telocvik a viedol mladých športovcov 44 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9014684x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie