Založ si blog

Taká je pravda 9. – Migranti zavraždili13-ročné dievča v Rakúsku. . .

Smutná vizitka scestnej predstavy, že máme pomáhať každému a za akúkoľvek cenu.

13-ročné dievča na ňu doplatilo životom v Rakúsku. Zdrogovali, znásilnili a zabili ju dvaja afghánski migranti. O rozsiahlej kriminálnej minulosti jedného z nich média  píšu – rakúske, samozrejme.

Nuž, v prípade, že by migrant spáchal akýkoľvek trestný čin, mali by ho vyšupovať z celej Európy bezodkladne do jeho vlasti s doživotným zákazom príchodu do Európy. Žiadne odvolávanie by nemalo byť povolené. Však kriminálnikov máme dosť i tu, nepotrebujeme ich expedovať sem z inokade.

A s ním by som vyexpedovala do pôvodnej vlasti  i celú jeho rodinu, lebo rodiny treba sceľovať, všakže? No a keď on nemôže sem – doživotne – tak oni musia k nemu predsa.

 

Kladiem si otázku – preč čím taký človek ušiel zo svojej vlasti? Pred poctivou prácou, či pred dopadom nejakých svojich darebáčin?  Lebo násilia sa zjavne nedesí – pred vojnou neuteká. A  je i otázne, koľko majú v skutočnosti títo „mladiství“ páchatelia rokov.

Skutočne by sme mali prijímať ekonomických migrantov, ktorí sem prídu len za pohodlným životom za sociálnych dávok? Aj u nás veľa ľudí živorí nezaslúžene, dôchodcovia po desaťročiach poctivej práce, rodiny opatrujúce svoje vážne choré dieťa. A máme i u nás hŕbu dlhodobo nezamestnaných, ktorým sa tiež skladáme po dlhé roky či desaťročia – stojí nás to nemálo času nášho života aj energie im pomáhať.

Nie, táto filozofia bezhraničnej solidarity nie je namieste – nevieme zachrániť celý svet – a ani topiaceho sa nemôžete zachraňovať za každú cenu, lebo sa nakoniec utopíte s ním. Mnohé krajiny majú populačnú explóziu doslova, ázijské aj africké – mali by ju riešiť reštriktívnymi opatreniami a nie sa iba spoliehať na cudziu pomoc. Obrovskú pomoc posielame do všetkých možných rozvojových krajín. a nie je v poriadku, ak prijímame z tých krajín mladých mužov, ktorí by mali svoju vlasť budovať a rozvíjať.

 

Keby spáchal takýto čin – znásilnenie a vraždu dieťaťa – vo svojej vlasti, tak by ho zrejme zbičovali na smrť. „Ľudskoprávne“ ladená Európa ho nechá v base s full servisom a  po pár rokoch z nej vylezie so šancou vraždiť ďalej. Som za rozsudok v štýle „zavrieť do cely a zahodiť kľúč“, bez jedla a vody Neverím v polepšenie takých ľudí, a ich smrť je podľa mňa jedinou šancou, ako pred nimi ochrániť ďalšie možné obete. Aj v tomto prípade som za rozsudok v štýle „zavrieť do cely a zahodiť kľúč“. Neverím v polepšenie takých ľudí, a ich smrť je podľa mňa jedinou šancou, ako pred nimi ochrániť ďalšie možné obete.

A mám skutočne dosť manipulatívnych kecov o tom, že „páchateľ bol psychicky labilný“ a „trpel duševnými ťažkosťami“. Tak ako to bolo v prípade toho Somálčana, ktorý zavraždil troch ľudí a viacerých zranil. Nuž, zjavne im pobyt v Európe neprospieva psychicky, a mali by sme ich v záujme ich duševného zdravia vyviezť do ich vlasti čím skôr.

Existujú kulturálne rozdiely, a to nielen náboženské či hodnotové, ale zrejme i rozdiely v miere psychopatie napríklad. A mali by sme o tom otvorene hovoriť. Vedci sa výskumom v tejto oblasti zaoberajú. Výskum etnických a kultúrnych skupín naznačuje aj existenciu kultúrnych rozdielov v miere psychopatie už v juvenilných psychopatických vlastnostiach. No je tam potreba „kultúrne citlivého hodnotenia“…  

 

Pomáham iným, súcitím, konám láskavo a ohľaduplne. Ale vážim si svoj čas a energiu, preto nemám potrebu pomáhať  ľuďom, ktorí ťažko porušujú práva iných.

 

Elena

 

K diskusii: Neviem odkiaľ niektorí beriete tú drzosť, rozhodovať o mojich peniazoch – dávajte migrantom tie vami zarobené. Rasizmus je o hlásaní nerovnosti – že jedna rasa je lepšia ako druhá. Ja nehovorím o nerovnosti rás, ale o tom, že nechcem živiť ekonomických migrantov, lebo ja som Afriku ani Áziu nedrancovala, a ani sa nimi nechcem nechať ohrozovať. A ani nemienim premieňať túto krajinu na liečebňu duševne narušených indivíduí odkiaľkoľvek by boli. Fascinuje ma, že podaktorí sú schopní ospravedlňovať i brutálne znásilnenie a vraždu dieťaťa, lebo „migranti“…

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Kuba

Rusko verbuje do armády stovky Kubáncov, láka ich na vysoké platy a ruské pasy

05.05.2024 14:30

Od začiatku ruskej invázie vo februári 2022 sa údajne pripojili k ruským ozbrojeným silám stovky Kubáncov, vyplýva z uniknutých dokumentov.

Ukrajina SR ČR Čaputová Pavel Návšteva

Prezidentka sa chystá na sklonku svojho mandátu navštíviť Ukrajinu

05.05.2024 14:00

Naznačila, že návšteva by mala obsahovať stretnutia s ukrajinským prezidentom, predsedom vlády a parlamentu.

USA, Ukrajina, tanky, Abrams, vojna

Tisíce vojakov zabíja rakovina. Môžu za to zbrane s ochudobneným uránom?

05.05.2024 14:00

Ochudobnený urán, ktorý je zložkou protitankových striel, u vojakov údajne spôsobuje nádorové ochorenia. Sporná munícia sa pritom stále využíva - aj vo vojne na Ukrajine.

al-Džazíra

Netanjahuova vláda schválila ukončenie činnosti televízie Al-Džazíra v Izraeli

05.05.2024 12:54, aktualizované: 13:18

Zatiaľ nie je jasné, kedy zákaz nadobudne platnosť a či je trvalý alebo dočasný.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9030999x
Priemerná čítanosť článkov: 3159x

Kategórie

Archív