Založ si blog

Ostrým okom 5. – Ako ľahko a rýchlo vyriešime odpojenie ruského plynu. . .

Okamžité odpojenie plynu z Ruska žiada  dnes kadekto.

Teda ja nie – aby sme mali jasno hneď na začiatku – i dnes ráno som sa v temne včasrána u nás v horách  brodila snehom k busu v závoji snehových vločiek, čo ma posýpali.

 

Preto som dokonca minulý týždeň Znepokojeným matkám, ktoré sa v tomto smere angažujú, napísala, aby sa nevyjadrovali za mňa

https://www.ta3.com/clanok/232512/tak-takto-hnutie-znepokojene-matky-ziada-premiera-o-okamzite-zastavenie-plynu-a-ropy-z-ruska

Nemôžem povedať, komunikovali slušne, ale i tak to bola strata času,

pre ilustráciu citujem z ich myšlienok  „…cenou za naše teplé radiátory a plné nádrže je utrpenie ľudí na Ukrajine…“

Nuž, spojiť vykurovanie  a cestovanie na Slovensku s vojnou na Ukrajine, to už chce ujetosť vyššieho rádu…

 

Diskutovať s ľuďmi fanaticky rozhodnutými odstrihnutie plynu vidieť ako Putinov koniec nemá význam, rovnako ani vysvetľovať im, že v živote vždy keď niečo robíme s nenávistným úmyslom, tak to vypáli zle.

To podľa mňa o tri triedy múdrejší postoj zaujal Sulík –

https://finweb.hnonline.sk/ekonomika/24954603-zaplati-slovensko-za-rusky-plyn-v-rubloch-sulik-pripustil-aj-tuto-moznost

chcela som dať na počesť jeho vyjadrenia, že i za ruble by plyn kúpil, nadpis môjmu dnešnému blogu Sulík ako druhý Marx

– ale väčšina čitateľov by to nepochopila. Pretože nevedia, že Marx sa nerozhodoval v dimenziách dobra a zla, ktoré je vždy subjektívne hodnotené, ale v ekonomických pojmoch, bol to skrátka ekonóm a myslel ekonomicky. Tak preto to prirovnanie.

Ja so Sulíkom v tomto plne súhlasím, a moc si cením jeho ochotu plyn i za ruble nakúpiť, lebo je ekonomicky realistický. Nech ho nakúpi pre seba, aj pre mňa, a pripíšte sa ku zoznamu i všetci ďalší, ktorí ten ruský plyn chcete tiež.

 

Viete, snažím sa uvažovať spravodlivo. Rozumiem tomu, že sú medzi nami ľudia, ktorí za žiadnu cenu nechcú plyn z Ruska a mám pre nich plné pochopenie.

Ale veď riešenie je jednoduché –

spíšte  sa na ďalší zoznam všetci, ktorí sa od toho ruského plynu chcete odstrihnúť – a my vás od toho ruského plynu odpojíme.

Ihneď, keď chcete.

Pokojne môžete sedieť doma s vypnutými radiátormi, alebo kupovať ten skvapalnený americký či neviemaký plyn, je to na vás.

 

 

Elena

 

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a vypovedá

02.05.2024 07:15, aktualizované: 08:30

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,857
Celková čítanosť: 9022146x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív