Založ si blog

Ostrým okom 7. – Ktorý z nich je najsprostejší. . .

Poznáte možno ten psychologický obrázok s mužmi sediacimi na konároch stromu s pílkou v ruke a píliacimi kdesi časť konára. Jeden píli konár vedľa seba, druhý ho píli druhému, No najsprostejší je ten, ktorý ho píli sám pod sebou.

Toľko v skratke ku klamstvu tejto vlády, ktorá nám viac ako polmiliardový systém odvliekla na Ukrajinu. A namiesto neho nám zapožičala od spojencov iné údajne štyri systémy. Nejdem riešiť  aké výkonné a dokedy. Chcem poukázať na iný rozmer problému.

Na verejné klamstvo.

 

Nie, klamstvo nie je stratégia.

Respektíve je, ale iba pre hlupáka – lebo podľa mňa je to tzv. sebapoškodzujúca stratégia, človek ňou oveľa viac stratí ako získa.

U mňa to platí určite – čo sa týka klamstiev, mám v živote jasno. Pokladám za stratu času mať v živote kohokoľvek, kto ma v niečom oklame.

Nestotožňujem sa s presvedčením, že sme ľudia a tak robíme chyby – a preto niekedy klameme.

Pokladám takéto tvrdenie za manipulatívne zavádzanie. Sme ľudia a chyby každý z nás robí, a ja ľudské chyby beriem ako súčasť života.

Ale klamstvo je nedostatok charakteru, nie ľudský omyl. 

 

Rôzne duchovne sa tváriace stránky nás zavádzajú tvrdením, že nemáme iných posudzovať. No ale to z môjho pohľadu rozhodne neznamená, že máme prehliadať klamstvá či iné zlé správanie voči nám. Ani zatvárať oči pred tým, čo to o tom človeku vypovedá.

Nijako sa netajím tým, že každá žena vláčiaca sa so ženatým chlapom je pre mňa osoba bez morálnych zábran. Ale vystavuje si to označenie sama svojim konaním. Je to fakt, rovnako ako to, že za pondelkom ide utorok.

A podobne je to s klamármi v každej inej oblasti. Aj s vládou a systémom S-300. Lebo informovať o preprave systému vláda nemohla detailne štýlom, že „o 3,15 nadránom pôjde v stredu cez Muráň, môžete mu zamávať“. Ale mali povedať ľuďom pravdu, že ten náš systém ide vláda na príkaz  – pardon, požiadanie – USA Ukrajine darovať. 

 

Podstata problému ale siaha ďalej ako na Ukrajinu, a ako ku S-300. Tým klamstvom a krokom definitívne podpílili konár akejkoľvek dôvery národa pod sebou.

Lebo ten, kto nám klamal, tomu nemáme dôvod veriť. Znedôveryhodnil sa v našich očiach. Je to IBA KLAMÁR. 

 

Takže povedzme si otvorene – budete veriť vláde v budúcnosti, nech vám vyhlásia čokoľvek? Alebo pri ich slovách budete počuť tichý hlások „zasa klamú“?

Hej, hovorí sa tomu strata dôvery. A bez nej nemôžete ľudí viesť, lebo dobrovoľne za vami nepôjdu.

 

Elena

 

 

 

 

 

 

Ariadna 9. – Jeho matka mala radšej potratiť. . .

07.05.2024

Dnes zasa bombový deň mali vo VUB-ke celoslovensky, a aj v základných školách piatich krajov https://myzahorie.sme.sk/c/23326738/vo-viacerych-skolach-opat-nahlasili-bombu.html?ref=najcpodcl Tak už šiestich https://www.startitup.sk/aktualne-na-skolach-v-siestich-krajoch-slovenska-su-desiatky-policajtov-evakuuju-pre-bombovu-hrozbu/ Bombová hrozba bola skúmaná aj v Žiari nad Hronom, kde [...]

Ariadna 8. – Chcete robiť starostu v Telgárte?

07.05.2024

Ako píše článok v linku https://spravy.pravda.sk/regiony/clanok/708836-zahadna-abdikacia-starostu-svoj-koniec-oznamil-v-liste-dovod-vraj-neuviedol/ starosta v Telgárte vraj záhadne abdikoval. No tak sa na to pozrime. Pravdu poviem – starosta Telgártu ma zaujal už pred časom pri reportáži, kedy vykladal ako dostali 6 stanov pre 102 ľudí, a tak sa v jednom stane tlačí 30 [...]

Ariadna 7. – 20 rokov s NATO. . .

06.05.2024

Dvadsiate výročie nášho vstupu do NATO podaktorí minulý mesiac oslavovali. Odvtedy už prešlo viac ako mesiac, no ja som doteraz uvažovala, čo to vlastne oslavovali. Na nič som neprišla, čo by bolo hodné oslavovania v tejto veci. Dvadsať rokov sme v tom spolku, a čo dobré urobil pre svet? No nič. Zato výčiny, za ktoré by sa od hanby kanálmi plaziť mali predstavitelia toho [...]

Predseda KDH Milan Majerský

Smer sa pri téme zmien pohlavia pridal k progresívnej opozícii, tvrdí šéf KDH

07.05.2024 16:52

Majerský hovorí o „premárnenej šanci zabrzdiť pomýlené ideológie, ktorých obeťami sú najmä zraniteľné dospievajúce deti“.

nehoda

Na Račianskej sa zrazil kamión s električkou: Zranili sa dvaja ľudia, tvoria sa kolóny

07.05.2024 16:06, aktualizované: 16:17

Obchádzka vedie po Jarošovej a Vajnorskej.

Rudolf Huliak / Tomáš Taraba /

Huliak požičal SNS pred voľbami 220-tisíc eur, Nadácia Zastavme korupciu žiada vysvetlenie

07.05.2024 15:53

Jeho príjmy priznané v majetkových priznaniach za posledné roky nezodpovedajú takej vysokej sume.

APTOPIX Russia Putin Inauguration

Čo možno čakať od kremeľského vládcu po piatej korunovácii?

07.05.2024 15:33

Pokračovanie vojny, vystupňovanie represií, možná mobilizácia a pokus o dobytie Charkova. Také sú očakávania expertov a kremeľských zasvätencov na začiatku ďalšieho funkčného obdobia Putina.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,863
Celková čítanosť: 9039081x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív