Založ si blog

Zrátané 3. – Slovenskí Ukrajinci. . .

Sú medzi nami spoluobčania, pre ktorých ponúkaná práca u nás – v rozsahu tisícov voľných miest v súčasnosti – nie je podľa MPSVaR SR dostatočne atraktívna. Oveľa atraktívnejšie je brať sociálne dávky – a špekulovať ako ešte niečo získať bez práce. Vyhlasovanie sa partnerov za samostatne žijúcich je starým a otrepaným folklórom. I vozenie sa z toho, čo majú na školských cestovných kartách nabité na cestu do školy ich deti.

NNN by sme mohli nazvať dnešný blog – lebo sa profilujú ako nestíhateľní, nekritizovateľní a nezmeniteľní.

S príchodom Ukrajincov bola len otázka času, kedy sa podaktorí posnažia zneužiť i túto situáciu.

 

A predstavte si – už sa našli podnikavci, ktorí si prefotili „ukrajinský papier“ a vyvážali sa autobusmi zadarmo.

Toľko v podstate príbeh.

Podvod jednoduchý – ako samotní  realizátori – lebo veď evidentné bolo, kde „Ukrajinci“ pribudli.

Zadarilo sa niektorým s papierom cestovať, lebo veď ktorý šofér by sa teraz opovážil šikanovať kontrolou Ukrajinca, keď minule za pár nahnevaných slov v buse na ich adresu vraj toho zo zvolenskej SAD-ky vyhodili?

A tak „Ukrajincov“ pribudlo.

Záver príbehu?

No, SAD zavádza cestovné kartičky i pre Ukrajincov, musia predložiť nejaký oficiálny doklad, aby si kartičku vybavili. Isteže, krok je to dočasný, lebo i kartičky ukrajinské budú podaktorých špekulantov lákať.

 

Kedysi som si priala, aby štát urobil so všetkými nezodpovednými špekulantmi poriadok, lebo som verila, že solidárny systém môže fungovať.

Dnes si prajem jediné – aby som nemusela fungovať v solidárnom systéme, lebo sa ním cítim zneužívaná pre nečestne konajúcich…

 

Elena

 

K diskusii  rubbeler, zlatko, snažila som sa napísať článok nie príliš intelektuálne, tak mi je ľúto, že si i tak nepochopil, že zjavne šlo o úplne konkrétnych SLOVENSKÝCH Ukrajincov.  Máš to i v názve blogu. A vysvetlím Ti ešte raz a jednoducho – naši špekulanti zneužívali „bumažky“, takže toto nie je kritika Ukrajincov.

K tomu šoférovi som už veru ani ja nenašla ten zdroj na fb, kde písali o tom, že vyhodený bol – len tento článok o hrozbe vyhadzovu

https://www.topky.sk/cl/10/2301801/Skandal-v-SAD-Zvolen–Vodic-mal-pocas-cesty-nadavat-a-ponizovat-Ukrajinky–Hrozi-mu-vyhadzov

 

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Takže tak 10. – Amazónsky prales sa prudko rozrastie. . .

22.04.2024

Poviem vám, chytila ma za srdce správa o tom, že našej prezidentke vôbec nie je ľahostajné, ako zamoruje ovzdušie zemegule pre nás všetkých tými jej letmi lietadlom. Hovorí o tom správa v linku https://www.hlavnespravy.sk/prezidentka-vysadila-so-svojim-timom-stromceky-na-zahori/3470150 Od roku 2021 vraj vyše 12 000 stromov vysadila. No to je dobre, bude mať prax, keď [...]

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.

rafah, stanový tábor, pásmo gazy

Polícia odstránila propalestínske tábory na troch amerických univerzitách

28.04.2024 10:58

Polícia v sobotu zadržala takmer 200 ľudí na troch amerických univerzitách, kde sa konali protesty proti vojenskej operácii Izraela v Pásme Gazy.

Joe Biden, kampaň 2024

Biden vtipkoval na Trumpov účet, exprezident mu adresoval štipľavú poznámku

28.04.2024 09:57

Americký prezident Joe Biden na sobotňajšej večeri organizovanej združením spravodajcov v Bielom dome vtipkoval na adresu Donalda Trumpa.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,855
Celková čítanosť: 9011583x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie