Založ si blog

Hm 1. – Ranč pri Žiline – čo to tam tak smrdí?

Nie, tie zabité levy to rozhodne neboli.

A ani tie ešte nezabité.

To, čo tak smrdí, je postup štátnej veterinárnej správy. Lepšie povedané nepostup. 

 

Ako uvádza samotná stránka „ranča“

V areáli ranča sa nachádza zverinec, v ktorom nájdete množstvo zvierat. Nečakajte len klasické domáce zvieratá ako kone, poníky, somáriky, kozičky, ovečky, zajačiky, prasiatka, morské prasiatka, kravičky, teliatka, býky, ale vo výbehoch môžete natrafiť aj na výra skalného, krkavca čierneho, papagáje, bažanty, holuby, pávy, sliepky, kačky, ryby a dokonca aj na exotické zvieratá ako levy, tigre a ich mláďatá, opice a lamu. Po obhliadke zverinca sa môžu deti vyšantiť na trampolíne, rôznych hojdačkách, domčeku na stračej nôžke, točitých manéžach, autíčkach, zahrať sa na pieskovisku.

 

Už v roku 2018 vznikla petícia, poukazujúca na bordel, ktorý na tom „ranči“ je.

Pozrite tu

https://www.peticie.com/pre_s_ranom_pri_iline

Písalo sa v nej toto Dobrý deň, kto navštívil alebo nemusel ju navštíviť ranč pri Žiline, ale počul zlé recenzie na túto zoo, ľudia bohužiaľ mali pravdu… Zvieratá tam žijú v hrozných podmienkach! V týchto teplých dňoch, nemajú dostatok čistej vody, jedla. Majú nedostatok výbehu, ležia na tvrdom betóne, v malých klietkach, niektoré zvieratá sú agresívne.. To ani nehovorím ako sa zlé správajú k zvieratám.. Vážne chcete toto svinstvo podporovať? Páči sa vám utrpenie zvierat? Je vám to vážne jedno? Zvieratá nevedia hovoriť našim jazykom, nevedia nám povedať že ich to bolí, že im to není príjemné. Mne teda nie je to jedno! Nevzdám to, posnažím sa o to aby tie zvieratá odobrali tomu ranču nadobro! Spoločnými silami to dokážeme! Nebojte sa vyjadriť svoj názor a bojujme za slobodu zvierat! 

 

A tu ďalšia petícia

https://www.peticie.com/peticia_za_zlepenie_podmienok_zvierat_na_rani_okerda_pri_iline

Na tomto ranči žije mnoho zvierat s minimálnym výbehom, a vo vlastných výkaloch. Pomôžte prosím svojim podpisom! Zvieratká sa nachádzajú v nevyhovujúcich podmienkach. 

Podpísanú petíciu odošleme kompetentným. Čím viac podpisov, tým je väčšia nádej, že úrady začnú konať.

 

No a tak sa otvorene a verejne pýtam – bola tam prevádzkovaná nejaká ZOO?

Platili z vyberaných poplatkov od návštevníkov ZOO dane a odvody? A ako sa označili pri ich platení – aké IČO a DIČ tam dali na údaje zo ZOO, ak nemali schválenú jej prevádzku?

Vychádzajme z verzie, že prevádzkovateľ ranča odviedol dane a odvody z tej činnosti nepovolenej ZOO. To v tomto štáte sme už došli tak ďaleko, že pokojne môžeme odviesť dane a odvody z nelegálnej činnosti –  pomaly aj z predaja drog hádam -. a tváriť sa, že je to OK?

Ďalšia verzia príbehu je, ak by tie príjmy ani zdanené neboli, pravdaže…

 

Myslím si, že postup kompetentných inštitúcií v tomto prípade a aj celé prevádzkovanie tej  „ZOO“ v rámci „ranča“ by mala preveriť Generálna prokuratúra – napríklad postup Štátnej veterinárnej správy  – čím bola spôsobená tá jej podivná dlhodobá nevšímavosť a neriešenie situácie???!!!!!! 

 

Elena

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9013478x
Priemerná čítanosť článkov: 3156x

Kategórie