Založ si blog

Kráčam 9. – Hlavne, že sa dbá na práva páchateľov. ..

Veta, ktorú treba vyšiť na štátnu zástavu Slovenska:

„Hlavne, že sa dbá na práva páchateľov.“

Hlboká a smutná pravda o Slovensku, a o jeho prístupe k spravodlivosti pre obete a pre páchateľov.

 

Povedala ju včera zúfalá Kristína,  a dodala, ako píše článok v linku popisujúci detaily toho hrozného príbehu  (nájdete celý príbeh v tom článku, ja popis násilia  neposkytujem ani v mojich odborných textoch z úcty k obetiam)

https://www.cas.sk/clanok/2815653/andreu-39-mal-macetou-zabit-stalker-jan-detaily-ako-z-hororu-tvrde-obvinenia-rodiny-voci-statu/2/:

Včera jeden psychopat, brutálne zavraždil moju sestru, keď šla ráno do práce. Trápil ju a moju rodinu viac ako dva roky. Dvaja krásni, šikovní a slušní chlapci prišli o maminku. Švagor prišiel o manželku. Moji rodičia prišli o dcéru. Ja som prišla o sestru. Slovensko prišlo o slušného občana. Prečo?“

 

Stolkovanie vypovedá o človeku toľko, že už nič iné mi o sebe nemusí prezrádzať. 

Pravdivosť týchto slov potvrdzuje prípad, ktorý sa stal včera.

Bohužiaľ, prišli o mamu dvaja chlapci, rodina o milovanú manželku, dcéru a sestru. Ona sama prišla brutálnym spôsobom o život. Po dlhodobom dovolávaní sa pomoci zo strany štátu formou trestných oznámení. A cvok, ktorý ju obťažoval, spokojne chodil ulicami našich miest akoby sa nechumelilo, plánoval vraždu a psychiater si zapisoval do záznamov, aký je to v pohode chlapík.

Označujem ako vinných verejne aj jeho príbuzných, lebo určite videli čo stvára a že ani po liečbe sa situácia neupokojila, mali si ho pozorne všímať. Určite by zistili, že ich nevydarený príbuzný plánuje niečo zlé a signalizovať psychiatrovi, že potrebuje ísť späť na psychiatriu.

Skutočne ma zaujíma viac detailov o páchateľovi – pracoval ten človek niekde, alebo sa iba doma povaľoval a žil „na dajkách“? Tak ako to bolo – kým on obťažoval tú pani a pripravoval vraždu, skladali sme sa mu našou drinou na jeho pohodlný život nezamestnaného? Alebo ho s diagnózou invalidizovali? No potom je namieste otázka, či sa takýto človek mal potĺkať ulicami. Vlastne táto otázka je namieste v každom prípade – a mal by nám na ňu odpovedať psychiater, ktorý ho prepustil z liečby. 

Skutočne sa majú prechádzať ulicami ľudia, ktorí chvíľu sú nepríčetní (to keď niečo vystroja), potom sú zasa príčetní (to keď majú vyliezť z liečebne) a potom zasa nepríčetní (keď vystroja ďalšiu hroznú vec). 

Chudák páchateľ má práva dôsledne chránené, a tak sa pri troche smoly na jeho pohodlný život budeme skladať ešte desiatky rokov. Konanie vo veci sa môže vliecť roky, a drahý páchateľ so svojim právnikom  i s justíciou môže obete retraumatizovať znovu a znovu. A keď si predstavím ich celoživotnú bolesť z tej hroznej straty – je mi nanič.

Doparoma, kde sa to v tejto spoločnosti tak poplietlo, že sme začali ochraňovať práva páchateľov namiesto práv obetí, a na úkor ich práv?

 

Hej, kebyže rozhodujem o rozsudkoch ja, u mnohých páchateľov by som im do cely dala jedlo a vodu na tri dni, a kľúč by som zahodila.

 

Elena

 

 

 

 

Lebo 3. – Vôbec sa nečudujem, že sa Slováci modlia za Fica. . .

20.05.2024

Veru, životná realita nám náležite odhalí niektoré veci. Tak aj teraz po atentáte na premiéra, Polícia pracuje s verziou, že páchateľ nekonal sám, ako uviedol článok v linku https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710649-jednou-z-verzii-vysetrovania-atentatu-na-fica-je-ze-utocnik-nebol-osamelym-vlkom/. podľa ktorého facebooková a komunikačná história páchateľa bola [...]

Lebo 2. – Harabin má pravdu. . .

18.05.2024

Harabin navrhol rozpustiť Progresívne Slovensko. Pokladám ho za múdreho a rozhľadeného človeka, na rozdiel od mnohých iných má schopnosť anticipovať. Plne sa stotožňujem s jeho návrhom. Návrh na rozpustenie strany by mal podať generálny prokurátor, takže Žilinka by sa mal rozhýbať k činu. Šimečkov včerajší preslov o atmosfére v spoločnosti je falošný [...]

Lebo 1. – Taký milý a tichý pán. . .

17.05.2024

Ako to už býva, zmäť informácií sa objavuje aj v prípade páchateľa atentátu proti premiérovi. Nejdem osobnosť páchateľa rozoberať zoširoka, len na pár aspektov situácie poukážem. Prekvapenie susedov a jeho blízkych ma prekvapuje. Vraj milý a tichý pán to bol – no tak o ňom veľa nevedeli, akoby sa o neho zaujímali len tak povrchne. Zato jeden z jeho známych [...]

Pellegrini, Čaputová, atentát, vyhlásenie

Čaputová: Stretnutie lídrov parlamentných strán nebude

20.05.2024 15:06

Prezidentka je naďalej presvedčená, že najdôležitejšie je upokojiť spoločenskú situáciu a rešpektuje, že si to vyžaduje nielen čas, ale aj trpezlivosť.

Univerzitná nemocnica Martin

Projekt novej martinskej nemocnice za takmer 400 miliónov má staviteľa. Najlacnejšiu ponuku vylúčili

20.05.2024 14:20

Hrubá stavba nemocnice má byť hotová v roku 2026.

juraj c. strelec

Hamran: Uniknuté video s atentátnikom natočil príslušník úradu pre ochranu ústavných činiteľov a posunul ho nadriadeným

20.05.2024 14:06

Na videu útočník na obvodom oddelení polície a hovorí o svojom názore na politiku.

Netanjahu

Hlavný prokurátor medzinárodného súdu požiadal o zatykače na Netanjahua a lídrov Hamasu

20.05.2024 13:56, aktualizované: 15:01

Hlavný prokurátor ICC oznámil, že požiadal o vydanie zatykačov na lídrov palestínskeho radikálneho hnutia Hamas a Izraela.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,876
Celková čítanosť: 9087099x
Priemerná čítanosť článkov: 3160x

Kategórie

Archív