Založ si blog

Lebo 4. – Nemci rozpútali už dve svetové vojny, chcú aj tretiu?

Vojnu pokladám za také zlo, že každého jej propagátora, iniciátora a realizátora by mali podľa mňa tvrdo postihnúť. Prináša bolesť a zlo do život obyčajných ľudí.

 

No veru, nápad toho nemeckého vládneho poslanca Weingartena ma naštval. Chce nás zatiahnuť do vojny – nás Slovákov zasa raz.

Píše o ňom článok v linku

https://www.hlavnydennik.sk/2024/05/19/slovenska-reakcia-na-sialeny-nemecky-navrh

Vraj Nemecko bude z nášho územia vystreľovať rakety na ochranu Ukrajiny.

Za zaujímavé a smutné pokladám nielen skutočnosť, že sa nevyjadrili ospravedlňujúco za jeho výrok nijakí čelní nemeckí predstavitelia, ale ani slovenská vláda si nepredvolala nemeckého veľvyslanca a nepožiadala ho o vysvetlenie takýchto výrokov. Však to nevykladal nejaký Ďuro v krčme pri pive, ale oficiálny nemecký vlády poslanec. Je zároveň obranným experotom najsilnejšej nemeckej vládnej strany.

Chcel by u nás rozmiestniť nemecké protilietadlové raketové jednotky. To by ale znamenalo zatiahnutie Slovenska do vojny a vystavenie aj nášho územia odvetným akciám Ruska.

O tom, že nejde o prázdne kecy svedčí aj skutočnosť, že toto riziko si uvedomujú aj nemecké politici. V článku v linku sa  uvádza, že

https://english.nv.ua/nation/germany-urges-nato-to-protect-ukraine-s-skies-50419572.html

Johann Wadephul, zástupca vodcu parlamentnej frakcie CDU, tiež vyzval na zdržanlivosť. „Akýkoľvek priamy zásah do nepriateľských akcií účinne premení tretie krajiny na agresívne… Pre Nemecko to neprichádza do úvahy,“ povedal Wadephul.

Mali sme požiadať o vyjadrenie vo veci a verejné ospravedlnenie sa za ten výrok nemeckého veľvyslanca.

 

Blanár ako šéf slovenskej diplomacie sa vyjadril odmietavo, ako píše článok v linku

https://www.hlavnespravy.sk/blanar-odmietol-umiestnenie-nemeckych-rakiet-na-slovensku/3497004

chválabohu, dodávam.

Ale už sa rozbehli mediálne masírovania mozgov, stačí sa pozrieť na článok

ale https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710711-nedovolime-nemcom-branit-ukrajinu-zo-slovenska-vyhlasil-blanar-podla-neho-by-to-krajinu-zatiahlo-do-vojny/?utm_source=pravda&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

ktorého autor vypisuje, že s týmto nápadom Blanár nesúhlasí.

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD) nesúhlasí s tým, aby Nemecko bránilo ukrajinské územie zo Slovenska.

Ja som si istá, že ani väčšina nášho národa nesúhlasí s takým nápadom.

A najnovší článok uvádza, že

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/710711-nedovolime-nemcom-branit-ukrajinu-zo-slovenska-vyhlasil-blanar-podla-neho-by-to-krajinu-zatiahlo-do-vojny/?utm_source=pravda&utm_medium=box-sidebar-links&utm_campaign=mostread

my nedovolíme Nemcom brániť Ukrajinu zo Slovenska. Ach, bože, tí zlí Slováci…

Všimnite si tie manipulatívne názvy článkov.

Hovorím to otvorene – nedovolíme zatiahnuť Slovensko do vojny, dúfam že sa nájde zopár rozumných ľudí. A ak by tu náhodou chceli  Američania na základe zmluvy dovliecť sem zbrane a odtiaľto strieľať, lebo na základe pochybnej zmluvy môžu robiť čokoľvek bez nášho súhlasu na našom území – tak ich treba zo Slovenska vyraziť, aj s tými, ktorí s nimi túto zmluvu uzavreli. Nezabudnime, ako rýchlo vtedy Čaputová tú zmluvu podpisovala.

 

No čo k tomu Weingartenovi slušne dodať?

Asi nechodil poctivo do školy na základnej škole – hádam sa na základke aj Nemci učia, kam siahajú hranice ich štátu. On nemá vonkoncom nijaké právo vykladať o tom, čo máme robiť na svojom vlastnom území my.

Somár starý, však majú vlastnú krajinu, nech si stade strieľa.

Mám iba jedinú podmienku, aby nestrieľali ponad naše územie. 

 

Elena

 

P.S.: Zmluvu s Američanmi potrebujeme zrušiť.

 

 

Blýskanie na časy 1. – Gratulujem Američanom k nevydarenému obchodu

07.09.2024

Poviem vám, kadečo som si o Američanom myslela – ale predpokladala som, že aspoň biznis im nejako ide. No ale ukázalo sa, ako hlboko som sa mýlila. Sú totálne krepí – odkupujú Seditu na Slovensku. To si nerobili prieskum slovenského trhu pred zrealizovaním toho ich biznis nápadu? Zrejme nie. Lebo inak by zistili, že vonkoncom nielen ja, ale aj kopa ďalších [...]

V mlčaní 11. – Vem si prášky na hlavu, Máňo. . .

07.09.2024

Unavene som sa večer plížila schodmi po celodennom upratovaní pivnice. Nečakala som, že ma niekto rozosmeje. A vidíte – Máňo. Teda Maniak, ako sa označuje. Už to samo osebe by bol dobrý dôvod na pár elektrošokov pre neho. A to bezbrehé táranie, ktoré údajne vyprodukoval médiám, by malo vydať aspon na ročnú psychiatrickú liečbu na uzavretom oddelení, predpokladám. [...]

V mlčaní 10. – Smrť psychológa. . .

06.09.2024

Smrť psychológa Radima Ptáčka rozvírila diskusie. Mňa v prvom rade zaujalo, že pani, ktorej sa s niečím zdôveroval a ona to po jeho smrti vyvesila na sociálne siete, sa označuje ako jeho kamarátka. Moja definícia kamarátstva je teda o dosť iná – a ak sa mi s niečím zdôveríte, nevykvačujem to po sociálnych sieťach. Médiá spustili viac či menej nevydarené [...]

Erdogan

Erdogan vyzval na vytvorenie moslimskej aliancie proti Izraelu

07.09.2024 22:35

Turecký prezident vyhlásením reagoval na smrť aktivistky s tureckým a americkým občianstvom, ktorú zabila izraelská armáda počas protestu.

letisko, vide, schwechat

Muž chcel prepašovať cez rakúske letisko kokaín v opierke invalidného vozíka. Odhalili ho policajné psy

07.09.2024 21:50

Muž vzbudil u polície podozrenie. Tá následne odhalila 14 kilogramov kokaínu v hodnote približne 1,5 milióna eur.

Michel Barnier

Vo Francúzsku vyšli do ulíc tisícky demonštrantov. Nesúhlasia s vymenovaním Barniera za premiéra

07.09.2024 20:26

Na protesty proti Macronovi ešte pred Barnierovým vymenovaním vyzvala ľavica, ktorá síce vyhrala voľby, ale nedostala šancu zostaviť vládu.

nehoda, kúty, hasiči

Mladík šoféroval bez vodičáku, s autom skončil v rieke. So spolujazdcami utrpeli vážne zranenia

07.09.2024 19:29

Po náraze sa auto prevrátilo na strechu. Najmladší účastník nehody mal iba 11 rokov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,954
Celková čítanosť: 9424284x
Priemerná čítanosť článkov: 3190x

Kategórie

Archív