Založ si blog

Život ako rozprávka 6. – Riziko terorizmu stúpa. . .

Ach, nie sú to dobré správy. Rozhodne ale je lepšie ich vedieť, ako navrávať si rozprávky, že žijeme v bezpečí.

Takže dnešný blog o hrozbe terorizmu, zasa raz…

 

Prečo narastá riziko útokov teroristov v Európe…

Situácia v Iraku sa vyvíja v neprospech Islamského štátu (IS), tam prevzali spojenci 62 percent územia, v Sýrii približne 30 percent. Prebiehajú boje o západný Mósul, prioritným cieľom spojencov je hlavné džihádistické centrum Rakka. V stredu americký minister zahraničných vecí Tillerson vyzval ku zvýšenej aktivite i spojencov, aby IS definitívne porazili. A ja som si istá, že keby spojenci boli naozaj chceli zničiť korene IS, už dávno by bol vyhladený.  Vidím za tým veľkú vojenskú lobby. Za necelé tri roky dali „spojenci“ viac ako 22 miliárd dolárov na riešenie situácie a ekonomicko-humanitárnu pomoc. Tie peniaze by sme dokázali skutočne použiť efektívnejšie ako na vojenské operácie, a pokladám za dôležité podniknúť kroky, aby sa chorá džihádistická filozofia stala celosvetovo zakázanou, aj aby jej propagátori i členovia boli potrestaní ako vojnoví zločinci.

Najmenej priaznivo sa situácia vyvíja, pravdaže, z hľadiska sýrskych a irackých civilistov, lebo ich obete sú v tomto konflikte početné. Aj Amnesty International poukazuje na ich prudký nárast. V jednej štvrti západného Mósulu, o ktorý sa teraz bojuje, prišlo o život viac ako 100 civilistov, v sobotňajšom útoku zahynulo 150 ľudí, počet civilistov nebol spresnený.

Pôvodne ako útočník bol označený IS, ale najnovšie správy hovoria, že vinníkom je americká armáda.

Ach, boj za slobodu made in USA. Nezabúdajme, že práve oni od roku 1776 napadli už 70 krajín, v počte miliónov obetí a materiálnych škôd prekonali aj nacistické Nemecko…

Ak z Nemecka podľa dostupných zdrojov odišlo do Sýrie a Iraku viac ako 900 džihádistov, potom nerozumiem, prečo z nich viac ako 300 pustili späť do Európy – neumožnila by som im návrat, sú zvýšeným rizikom. Mediálne informácie pripravujú pozvoľna verejnosť na to, že možno očakávať v budúcnosti veľké teroristické útoku. Hovoria to pravdaže opatrnejšie – nie naplno, ako ja, aby ste to pochopili – „nemožno tieto útoky vylúčiť“… A samozrejme mútia hlavu naivným bežným občanom, že nebezpečenstvo radikalizácie je u osôb, ktoré do Európy prišli v rámci migračnej vlny a „môžu sa cítiť zradené a frustrované kvôli chýbajúcim možnostiam integrácie…“

 

Pravda natvrdo…

Takže, integrácia, moji milí mediálni experti na terorizmus, znamená, že sa človek včleňuje do spoločnosti, prispôsobuje sa jej. Ak sa prispôsobuje on spoločnosti a niečom aj spoločnosť jemu, potom sa musí hovoriť o inklúzii. Niet pomenovania na taký spôsob začleňovania do spoločnosti, ktorý sa uplatňuje v Európe voči migrantom, že sa celá spoločnosť prispôsobuje migrantom.

Tento postup, aký sa uplatňuje voči nim, rozhodne nie je integráciou.

A BTW, o integráciu stoja tie radikalizujúce sa osoby asi tak, ako vlk o pobyt v bazéne. Som si istá, že do Európy prišlo mnoho ľudí, ktorí už primárne zradikalizovaní boli a o žiadne harmonické spolunažívania s nami nestoja.

Jeden príklad za všetky – v Nemecku včera obvinili z minuloročného útoku podomácky vyrobenými zápalnými fľašami v obchodnom centre v Hannoveri Saleha S., nemeckého občana – staršieho brata 16-ročnej tiež nemeckej občianky Safie S., ktorú v januári odsúdili za pobodanie policajta. Nuž, ak bezpečnostné zložky nemajú zmonitorovaných ani rodinných príslušníkov už páchateľov, potom čo s ostatnými…  Vážne niekto z vás verí, že je to rodina, ktorá sa chce integrovať?

 

Pravdou je tiež, že riziko útokov v Európe sa zvyšuje…

Podstata je jednoduchá, čím dlhšie tu sú, tým viac sa tu cítia „ako doma“, vytvárajú si siete a kontakty, spoznávajú prostredie a jeho slabiny.

Ak budú pokračovať boje a spojenci postupne preberú väčšiu časť územia IS, potom ich útoky budú sprvu vo veľkých mestách, postupne zvýšene strážených, a preto sa presunú do malých lokalít, hlavne na citlivé mäkké ciele. Bojme sa o deti – toľko vám k tomu teraz poviem.

A nie, nie sme vôbec pripravení…

 

Elena K. Ištvánová   Predná Hora, 31.3.2017

 

P.S.:

Namiesto látania zákona o extrémistoch je nutné vytvoriť expertný protiteroristický tím. Pretože akýkoľvek útok u nás bude pre verejnosť taký šok,  že jeho následky ťažko predvídať…,

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Japan Nagasaki Anniversary Q A

USA žiadajú Čínu a Rusko, aby o nasadení jadrových zbraní rozhodovali ľudia, nie umelá inteligencia

02.05.2024 08:46

Washington vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia.

záchod, toaleta, WC, toaletný papier

Dostala pokutu za močenie na verejnosti, skončila na súde. Amsterdam po nátlaku žien vyčlení peniaze na záchody

02.05.2024 08:17

Radnica v Amsterdame po niekoľkoročnom nátlaku zo strany žien vyčlenila štyri milióny eur na výstavbu nových verejných záchodov.

oheň, kozub, kachle, plameň

Požiar dvoch obydlí v osade v Lipanoch si vyžiadal jednu obeť

02.05.2024 07:54

Jednu obeť si vyžiadal požiar dvoch obydlí, ku ktorému došlo vo štvrtok ráno v osade na ulici Za traťou v Lipanoch.

mikuláš černák

Druhý pokus: Černák znova stojí pred súdom a žiada prepustenie

02.05.2024 07:15, aktualizované: 09:39

Odporúčanie na prepustenie dostal od šéfa leopoldovskej väznice a priaznivé mal aj psychologické posudky. Prokurátor priznal, že muselo dôjsť k silnej resocializácii.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,857
Celková čítanosť: 9022174x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív