Ale čo 6. – Veľké vedecké kapacity sa ozývajú proti Kotlárovi. . .

Nech nám Fico povie verejne, prečo ešte stále nevyšetrujú a nestíhajú Matoviča za opakované celoplošné testovanie národa, ktoré sme boli nútení podstúpiť pod existenčnou hrozbou. Prečo doteraz vláda neurobila poriadok v tejto veci a nepodala TO na GP v natoľko ekonomicky aj eticky  a politicky závažnej veci?

Mám to zasa urobiť ja, pán Fico?

 

Šlo v prvom rade o porušenie Norimberského kódexu.

NK, bod 1

  1. Dobrovoľný súhlas ľudskej osoby je absolútne nevyhnutný. To znamená, že dotknutá osoba musí byť právne spôsobilá dať súhlas. Musí byť v postavení, v ktorom má moc vykonávať slobodné rozhodnutia, a to bez ovplyvňovania akýmkoľvek násilím, podvodom, klamstvom/zavádzaním, hrozbami, preháňaním, či inou skrytou/záludnou podobou obmedzovania alebo donucovania. Musí tiež mať dostatočné poznanie a pochopenie podstaty predmetnej záležitosti, čo jej umožní učiniť informované a zasvätené rozhodnutie. To si vyžaduje, aby bol účastník pokusu pred prijatím súhlasného rozhodnutia oboznámený s povahou, trvaním a účelom pokusu, so spôsobmi a prostriedkami, ktoré majú byť v pokuse použité, so všetkými nepríjemnosťami a nebezpečenstvami, ktoré možno odôvodnene očakávať, ako aj s účinkami na svoje zdravie alebo osobnosť, ktoré možno nastanú kvôli jeho účasti na tomto pokuse.
    Povinnosť a zodpovednosť presvedčiť sa o tejto akosti súhlasu s účasťou na pokuse leží na pleciach každého jednotlivca, ktorý daný pokus navrhuje, riadi alebo sa na ňom podieľa. Je to osobná povinnosť a zodpovednosť, ktorú nemožno beztrestne preniesť na iného.

Mal by Matovičovi niekto vysvetliť, čo to znamená.

 

V druhom rade evidentne to bol trestný čin zneužitia funkcie verejného činiteľa, čo nám tu Matovič predviedol, vo veľkom rozsahu navyše. Zneužitie funkcie ako vyšité.

A aj zneužitie štátnych fiinancií, čo možno kvalifikovať spôsobenie škody vo veľkom rozsahu v tomto prípade – podotýkam, lebo pripomeňme si, že ten test bol nanič pri celoplošnom testovaní

https://www.trend.sk/nazory-a-komentare/podvod-zlyhanie-chaos-to-je-celoplosne-testovanie-premiera-matovica

Podľa špecifikácie predmetu zmluvy so Štátnymi hmotnými rezervami mala byť senzitivita testu vyššia ako 93 percent. Senzitivita znamená schopnosť testu správne identifikovať infikovaných. Tento antigénový test však už od začiatku uvedené podmienky nespĺňal. Podľa návodu je test použiteľný iba v laboratórnych podmienkach s cieľom skorej detekcie SARS-CoV-2 pre pacientov s klinickými symptómami infekcie. Jeho výsledok by nemal slúžiť ako základ diagnózy, pokračuje príbalový leták. Za zopakovanie stoja termíny: „laboratórne podmienky“, „pacienti s príznakmi choroby“ a „nesmie bez ďalšieho testu slúžiť ako základ diagnózy“.

Takže o validite výsledkov experimentu radšej pomlčme. Zato hovorme o tom, koľko do toho vrazili  peňazí zo štátneho rozpočtu.

Isté je, že Eurolab Lambda predala štátu testy v hodnote 43 miliónov eur napriek tomu, že nespĺňali požadované parametre.

Ach, áno, podľa Finstatu mali zisk vyše 4,7 milióna eur v roku 2021, a teraz s tržbami vyše šesť miliónov už vraj vyše polmiliónovú stratu tvoria. A predstavte si, že v OR ich nevidíte – ukazuje vám, že https://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=79670&SID=7&P=1

Položme si otázku KTO a PREČO sa postaral, aby nebolo vidno v OR údaje majiteľa firmy? 

 

Článok v linku k tomu testovaniu tiež uvádza

https://www.trend.sk/nazory-a-komentare/podvod-zlyhanie-chaos-to-je-celoplosne-testovanie-premiera-matovica

Zodpovednosť za celú situáciu tak padá výhradne na hlavu premiéra. Premiéra, ktorý pravdepodobne vie, že kúpené testy sú podvod. Napriek tomu chce donútiť päť miliónov Slovákov sa dať „otestovať“. A tým, ktorí to odmietnu, chce napariť mastnú pokutu.

Takže tak.

 

No a isteže aj Martin Pavelka, ako hlavný iniciátor toho podujatia by mal stáť pred súdom tiež, ale skutočne neviem, či toho anglického agenta, ktorým vraj bol, dokážeme dostať pred slovenský súd. Možno si spomeniete, že pán sa vtedy dal titulovať, že vraj epidemioĺog je, no ale v tej dobe podľa svojho priznania na profile len študoval v tej dobe epidemiológiu. Písala som o tom svojho času aj v blogu

https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/07/30/len-par-slov-11/

ten chlap nás chcel silou-mocou dotlačiť ku povinnému očkovaniu

https://hnonline.sk/slovensko/18395687-pavelka-z-rezortu-zdravotnictva-omikron-je-uz-u-nas-dominantny-kazdy-stvrty-ktory-prekonal-deltu-sa-opat-nakazi

 

Takže epidemiológom síce nebol, ale ako na profile uvádzal, kadekde ako poradca fungoval

bol členom poradnej skupiny vlády SR pre epidémiu COVID-19

(všimnite si že pre epidémiu, nie pre pandémiu – takže prosím pekne, všetci tí, ktorí Kotlára hanobíte, buchnite si teraz hlavu o stenu trikrát, aby ste uvažovať začali).

 – v rámci Ministerstva zdravotníctva SR  pracoval ako epidemiológ a analytik údajov o verejnom zdraví,

– a bol aj poradcom mestského zastupiteľstva v Bratislave pre záležitosti súvisiace s COVID-19.

Nuž, ja osobne by som takého agenta, čo o sebe vytára takto kadečo – ako bol v konkrétnych krajinách, a že len študuje – určite nevybrala do svojich služieb ani v zlom sne. No ale Briti zjavne nič lepšieho nemajú, alebo si možno myslia, že my sme takí hlúpi, že nám taký agent ako on stačí, ktovie…

Ozaj, takže nielen zneužitie funkcie verejného činiteľa má Matovič touto spoluprácou s iniciátorom akcie Pavelkom na krku, ale aj vlastizradu. Lebo zákonu je jedno, spojenec či nespojenec, vlastizrada.

No a keďže Matovič informoval skôr nemeckú kancelárku o tajnom pláne testovania – ide o to, či sa jej len pochválil, alebo či šlo o iné zapojenie

https://www.noviny.sk/slovensko/562657-matovic-zatajil-pred-caputovou-informaciu-o-plosnom-testovani-podla-neho-sa-jej-to-dotklo 

 

Šlo o operáciu, označovanú ako Spoločná zodpovednosť.

Najmôjveru, výstižný názov – ešte že to tak múdro nazvali – pripomenul mi, že nielen Matoviča, ale aj našu peknú, či pekne oblečenú, alias exprezidentku, ktorá bola v tej dobe hlavnou veliteľkou ozbrojených síl. Ak by sa jej nechcelo z Ameriky na riešenie tej záležitosti prísť, Interpol ju určite nájde.

Aj vtedajší minister zdravotníctva Krajčí by mal napochodovať – ani vykrikovať salarabanda mu nepomôže, zákon je zákon.

I zopár ďalších do partie nepochybne pribudne, ktorí sa na tom podujatí podieľali. Keďže policajtov a vojakov zapojili, tak aj vtedajších ministrov obrany a vnútra treba k vinníkom postaviť.

A možno aj všetci členovia vlády, lebo ako píše prehľadný dôkazný materiál, vyrobený vo veci MO SR

https://www.mosr.sk/data/files/4394_2021-covid-19-mass-testing-in-the-slovak-republic-sk.pdf

Vláda SR uznesením č. 665/2020 z 18.10.2020 zároveň schválila plošné testovanie obyvateľov SR. 

Akurát že tvrdia:

Základné princípy celoplošného testovania na Slovensku
 na celom území SR platil zákaz vychádzania (Príloha č. 5),
 testovanie bolo dobrovoľné, zúčastniť sa na ňom mohli všetci obyvatelia SR od desať rokov (v
prípade záujmu aj deti mladšie ako desať rokov), rovnako aj cudzinci nachádzajúci sa na území
SR,
 testovanie sa neodporúčalo obyvateľom nad 65 rokov a osobám, ktoré trávia väčšinu času vo svojich domovoch, prípadne všetkým obyvateľom so zníženou mobilitou či zdravotnými obmedzeniami, ktorí sa prirodzene vyhýbajú sociálnemu kontaktu. Nejednalo sa však
o udelenie výnimky, v prípade neúčasti pre tieto osoby rovnako platil zákaz vychádzania,

Zjavne sa pomýlili a mali by si to opraviť v tej brožúre – ktorá inak OČTK môže slúžiť ako prehľadný dôkazový materiál  – testovanie nebolo dobrovoľné, ako tvrdia, ale pod existenčnou hrozbou, lebo ľudia pracujúci, ktorí by sa ho nezúčastnili, by zostali bez možnosti dochádzať do práce a bez príjmu.

Nie je problém im dokázať verejne, že klamú. Pozrime sa tu

https://hnonline.sk/slovensko/2240107-matovic-sa-ospravedlnil-tym-ktori-boli-donuteni-prist-na-test-prepacte-mi-nebolo-to-myslene-v-zlom

Premiér Igor Matovič sa tiež ospravedlnil ľuďom, ktorí nešli na celoplošné testovanie z vlastnej vôle, ale napríklad z hľadiska zamestnania tam boli donútení ísť.

V trestnom čine prepáčenie nezohráva nijakú úlohu, podotýkam.

 

A už keď sa vrúbal Pavelka v tej slávnej štúdii na čelo autorov, kde som časopis musela upozorniť, že nijaké súhlasy nemajú, to bol vrchol trápnosti. Ale zasa, aký dobrý dôkazový materiál vyrobili.

Ak sa podaktorí oháňajú tým, ako veľa mŕtvych u nás bolo v čase kovidu, nebolo to aj tým, že sme tu mali takýchto „odborníkov“?

 

Pýtam sa tiež verejne a otvorene, kde boli všetci tí virológovia, ktorí sa teraz proti Kotlárovi ozvali a tvária sa ako svetoví odborníci – prečo sa neozvali v situácii, keď tu protizákonné a absurdné opakované testovanie národa riadil študent epidemiológie Pavelka? Zdalo sa im to v poriadku?

A čo tá „vedecká štúdia Pavelku, Jarčušku a kol. páni vedci, tá tiež bola v poriadku eticky? Iba dvaja zo Slovenska sme myslím že mali odvahu upozorniť odborný časopis na tú darebáčinu?!!! Prečo ste sa neozvali aj vy, veľké vedecké kapacity?

A kde ste boli v čase celoplošného testovania národa pod nátlakom? Ani ste netušili, že tu voči nám ktosi používa nevhodné testy, za ktoré ryžuje obrovské peniaze, a porušuje Norimberský kódex? Prečo ste sa neozvali, veľké vedecké kapacity?

 

Kde ste vtedy boli, vy veľké vedecké kapacity, že ste sa neozvali? No tak choďte presne tam aj teraz.

 

Elena

 

P.S.: Je fakt zaujímavé, že v OR nám neukáže práve údaje tej firmy. Koho a ako si kúpili, aby tam porucha naskakovala? Kto je majiteľom tej firmy?

 

K diskusii lavida   Ona riešila iba jednu malú a úplne inú časť problematiky – karantény a cezhraničných. Je potrebné dať podnet a zrejme i žalobu,  a riešiť tieto veľké veci.

 

anysta   Kto, ak nie vedci, sa mal ozvať pri neeticky realizovanej štúdii? Kto, ak nie vedci, sa mal ozvať pri porušovaní Norimberského zákona?

Kto, ak nie vedci, sa mal ozvať vo veci nekorektných testov, použitých v celoplošnom testovaní? Kto, ak nie vedci, mal poukazovať i na to, že pri vakcinovaní dávali podpisovať podvodné informované súhlasy s tým, že údajne sú tí ľudia vakcinovaní na vlastnú žiadosť, hoci mnohí boli len pod existenčným tlakom, lebo nemali na ustavičné testovanie  a museli pracovať alebo študovať?!

Ale čo 11. – Útoky šialených strelcov na školách?

16.10.2024

Článok v linku píše o tom, ako záchranárov školia na zásahy v prípade útoku šialeného strelca v školskom prostredí https://uzitocna.pravda.sk/vzdelavanie/clanok/726970-hrozi-utok-ozbrojeneho-sialenca-na-skole-aj-u-nas-su-zachranari-schopni-v-takychto-podmienkach-vobec-zasahovat/ Tie bombové vyhrážky maniak z Ukrajiny alias „Máňo“ prestal posielať, asi ho už [...]

S pravdou 3. – Zelená energia na slovenský spôsob. . .

16.10.2024

Ach, elektrárne so zelenou energiou ľudí oslovujú. Prispejte na poplatku za elektrinu, či aspon súhlaste, že akože prispievate podľa toho, ktorá energetická sústava je vašim dodávateľom. Záchrana planéty ako vyšitá… Ale ak ste ako ja, už vám volať nebudú. Teda nie že by som na telefonujúcich bola zlá a odmietavá, kdeže. Napríklad keď mi volali kedysi s [...]

S pravdou 2. – Otázky, na ktoré nemáme odpoveď. . .

15.10.2024

Dolinková odchádza s nálepkou neschopnosti a manažérskeho zlyhania – napriek jej zastierajúcim kecom o úteku pred Kotlárovou správou – pomenovali aj mnohí politici, že neurobila kopec vecí, ktoré urobiť mala. Podľa mňa jej hlavnou chybou v závere bolo, že si neurobila poriadok s Druckerom – lebo on sa akosi poplietol a vyjadruje sa odušu ku zdravotníctvu [...]

koláž, fotky, mReportér

Takéto nádherné výhľady nikdy neomrzia. Zábery z Považia sú toho jasným dôkazom

19.10.2024 05:00

Toto sú najlepšie videá týždňa, ktoré zachytili naši mReportéri.

Kukláč

Lovci lebiek v rekordne krátkom čase zadržali v Medzeve mladého muža, na ktorého bol vydaný európsky zatykač

18.10.2024 22:22

Cieľoví pátrači len dva dni od obdržania európskeho zatykača vypátrali 27-ročného Pavla B.

Ladislav Ballek Maryam Marashi

Slovensko cez mimovládku pomáha afganským utečencom v Iráne. "Reťaz nádeje" už pomohla tisíckam detí

18.10.2024 20:04

Organizácia vo svojej nemocnici od roku 2007 hospitalizovala už 16-tisíc detí.

Kamil Šaško

Minister Šaško sa obáva, že môže o vyrokované peniaze prísť. PS: Vo funkcii začína vydieraním lekárov

18.10.2024 18:31, aktualizované: 18:38

Ponuka rastu platov zdravotníkov, ktorú minister predstavil, je podľa neho férová. Zopakoval, že je finálna.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,982
Celková čítanosť: 9535725x
Priemerná čítanosť článkov: 3198x

Kategórie

Archív