Založ si blog

Dotyk domova 9. – Nože, milí voliči, čo to tu tak smrdí? ! ! !

 

No, tak tento teraz dračie plamene šľahajú už z názvu. Čo je ich dôvodom?

Azda ste to dnes videli v televíznych správach, nie? To utrpenie ďalšej chudery medvedice.

O tom dnes  – a tento raz nezostanem len pri blogu. Spravím aj výkop v Charte 2012.

 

Na čo doplatila medvedica?

Pretože nejaký „expert“ (musela som sa premáhať, aby som napísala toto slovo a nie ďaleko výstižnejší pojem) jej nasadil kedysi obojok a ona sa bolestne udusila. Pánovi „expertovi“ by som taký obojok nahodila na krk bez mihnutia oka – zaslúžil by si ho.

Samozrejme, v tomto prípade vyvstáva viacero otázok – ako to, že už dávno  nepohol zadkom minister životného prostredia? Ochrana zvierat mu nič nehovorí? A čo generálny prokurátor? Minister Kaliňák a jeho policajti? Nikto nemá povinnosť preveriť toto bezprecedentné dlhodobé týranie zvieraťa a nájsť vinníka?

 

Výkop…

Čo vám poviem – mňa sa hlboko dotýka utrpenie zvierat. A nemám problém pomenovať veci otvorene pravým menom –  svoju malígnu starostlivosť som dnes zamerala na tých, ktorí s tou záležitosťou okolo medvedice majú čokoľvek spoločné. Poďme pekne zaradom.

  1. Ministerstvo životného prostredia SR

Budem korešpondovať s ministerstvom, ktoré by malo chrániť zvieratá a životné prostredie, poberajú za to plat. Poviem vám, je ich na tom ministerstve ako maku – hŕba rôznych sekcií a odborov, sekcie majú generálnych riaditeľov a odbory majú riaditeľov – na podaktorých odboroch sú štyria ľudia, no každý z nich má svojho riaditeľa. Takto vyzerá administratívna kostra ministerstva v praxi.

Nie, nedopátrala som sa, kto z nich menovite má vydávať tie pochybné potvrdenia na experimenty so zvieratami v prírode. A potom som si povedala, že načo sa zbytočne párať s nejakými riaditeľmi či generálnymi riaditeľmi, veď ministerstvo má ministra. Volá sa Sólymos – vedeli ste to? Priznám sa, ja nie – jeho meno som vygooglila, lebo som o jeho činnosti zatiaľ vlastne nič nepočula.  Mal by hádam vedieť, kto a čo robí na jeho ministerstve, však?

Snáď mi prezradí, kto vydáva povolenia na takéto obojkovanie bezbranných zvierat? Niekde na dotknutom ministerstve sedí niekto za zadku a búcha pečiatky, bez akejkoľvek osobnej zodpovednosti a povinnosti kontroly experimentov? Také správanie vo mne vyvoláva pochybnosti, či to robí nejaký odborník, alebo „osvedčená sila“ v štýle Jankov brat, Ferkov kamarát, alebo Jožkova frajerka.

To je skutočne v tomto štáte až taký bordel, že ktosi vydáva takéto povolenia bez akejkoľvek následnej kontroly?

  1. Ochranárske spolky…

Nuž, je ich ako hadov, možno už aj viacej. Zjavne sa im darí lepšie ako zvieratám, ktoré by mali chrániť. Skutočne ma zaujíma, kto z nich a za akým účelom môže zvieratám nasadzovať obojky. A ak nadobudnem podozrenie, že niektorý z tých spolkov má tú chuderu medvedicu za nechtami, tak sa pozriem aj na financie, z ktorých takéto spolky žijú – a na ich platy. Lebo určite nevypestovali peniažkový stromček, majú iný zdroj príjmov.

  1. Štátne inštitúcie…

To som skutočne zvedavá, ktoré štátne inštitúcie sa takým niečím môžu zaoberať. Drahé štátne inštitúcie, pre vás platí bod dva, doplnený o moju zvedavosť na výsledky vašej činnosti.

  1. A kadejakí výskumníci…

Určite v prípade podozrenia budem výskumným pracovníkom aj ja – budem skúmať to, koľko ste toho naskúmali napríklad za desať rokov a za aké platy, na kvalitu a možno aj na autorstvo za tie roky publikovaných prác. Podaktorí viete o čom píšem, však?

Nie, to ešte zďaleka nie je všetko, čo k tejto téme môžem povedať.  

  1. Milí voliči…

Milí voliči, vstúpte si do svedomia, to vy volíte takých lumpov, ktorí zanechávajú za sebou takúto spúšť. Smrdí tu totiž to, čo volíte vo voľbách ako „našu nádej do budúcnosti.“

 

Záverom…

To utýrané zviera dlho trpelo. Malo mláďatá. Les je ich domovom, potrebujú v ňom bezpečie a nie kadejakých magorov s ich pochybnými experimentmi. Mňa zaujíma, kto je tá inštitúcia a kto je ten „expert“ – kto takto brutálne utýral to zviera. Taký človek by už nemal nikdy skúmať nič, ani chrániť prírodu.

A malo by to zaujímať aj všetky kompetentné inštitúcie a odborníkov.

 

 

 

Elena   Predná Hora, 8.9.2017

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9017008x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie