Založ si blog

Áááááá 2. – Našli sme novičok. ..

 

Teda nie ja – aby sa sem nerozbehla tajná služba, ale anglická polícia ho našla. Údajne. Nuž, vždy lepšie, ako keby ho teraz pre zmenu našla nejaká zvedavá suseda dvoch nových obetí a posypala by ním napríklad koláč pre futbalový tím…

Ironizujem, pravdaže, a prezradím aj že prečo.

 

Pravdaže, dumala som nad tým, prečo…

Tí dvaja novoobjavení novičokom zasiahnutí Angličania bol prvok, ktorý musel do skladačky celého rozprávkového príbehu nejako zapasovať.

A ajhľa, našla sa konečne fľaštička.

 

Ako Aladinova lampa…

Zjavil sa džin (duch, nie alkohol – i keď pri tejto verzii príbehu i ten mal svoje miesto u podaktorých výrobcov príbehu).

Problém je v tom, že ak prečítate aspoň jeden z článkov o výrobe látok podobných novičoku, tak pochopíte, že obe veľmoci pri ich výrobe obchádzali parafovaný zákaz. Pretože nikto nevyrobí bojovú látku, vyrobia len dve (aj viaceré možno) substancie, ktoré sa spontánne zmiešajú, až keď majú byť použité (aby ste si náhodou nepredstavovali naivne, ako ich dokopy z fľaštičiek zosýpa niekde pred Skripaľovým barákom údajný „ruský vrah“). Odhliadnuc od toho, že podoba prášková nie je rozhodne najtypickejšia pre použitie novičoku.

Ďalším problémom je tvrdenie, že pár bol pred ochorením na novičok presne na mieste, kde žil Skripaľ. Tam prišli k tej fľaštičke. Nuž, poviem vám, ak takto lajdácky to rizikové miesto dekontaminovali všetci tí policajti v ochranných oblekoch, čo tam celé dni pobiehali, tak by ich mali okamžite vyhádzať.

Azda veríte príbehu, že by špeciálne vycvičení experti nenašli fľaštičku s vysoko rizikovou (smrteľne rizikovou) látkou na nejakom verejnosti dostupnom mieste? A ona by tam spokojne odpočívala pár mesiacov (však od marca!), až do jedného júlového dňa, kedy tam doputujú dvaja narkomani, ktorí si ju vezmú so sebou?

A už vôbec najzáhadnejšie je, že u týchto dvoch nových obetí našli fľaštičku až teraz. Veď tam okamžite iste nabehol tím expertov. To čo bývali v nejakom zámku s 10 000 miestnosťami, alebo v katakombách? Bežný trojizbový byt v takom prípade experti prečesnú do 24 hodín, čo by bolo aj logické, ak ide o smrteľne jedovatú látku, však?

No škaredý to je príbeh, ak kvôli nemu niekto obetoval zdravie a životy dvoch ľudí…

 

A princ Charles bol v Salisbury údajne tiež…

No ešte že to on nenašiel. Šťastie, že ho nenechá ochranka len tak mírnix-dírnix sa túlať po uliciach. Ktovie nakoniec, či chceli toho Skripaľa a jeho dcéru otráviť, alebo by to bol rovno chystaný útok na neho, kebyže tam skôr pricestuje???!!

Zaujímavé je z môjho pohľadu i vyjadrenie Angličanov, že Skripaľova neter nezískala vízum, lebo nespĺňala jej žiadosť náležité požiadavky. Veď jej ich mohli pomôcť doplniť, aby sa ťažko chorí Skripaľovci cítili dobre a aby sa vyvrátili všetky podozrenia, že kde a ako vôbec teraz žijú. Či sa naozaj nechcú vrátiť do vlasti z ich vlastného rozhodnutia, alebo je to všetko skutočne úplne inak.

 

Záverom…

Takže fľaštička s novičokom sa našla, otrávený pán sa prebral a začal hovoriť. Zatiaľ len málo. Rozprávkový príbeh o novičoku bude preto pokračovať nabudúce. Zatiaľ dobrú noc, milí čitatelia, sladko spite, ak ste uverili príbehu o fľaštičke novičoku zo smetí…

 

 

 

Elena Predná Hora, 14.7.2018

Ariadna 6. – Choď a dívaj sa. . .

05.05.2024

Ak mlčím, neznamená to, že nemám čo povedať. A už vôbec to neznamená, že veci nevidím, Dnes vám prezradím jednu z vecí, ktoré naozaj sledujem. Tá kopa medveďov. Sú všade, aj tam, kde nikdy neboli. Prečo ich je odrazu tak veľa, keď minulý rok ešte takto všade nepobiehali? A je ich vôbec veľa? Prečo pobiehajú? Akým spôsobom možno medvede dohnať k tomu, aby [...]

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Izrael, holokaust

Netanjahu: V prípade potreby sa ubránime aj sami. Je to poučenie z holokaustu

06.05.2024 06:07

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu v nedeľu odmietol nátlak medzinárodného spoločenstva, ktoré žiada pozastavenie vojnového ťaženia v Pásme Gazy.

čína, Rusko, Nemecko

Terčom sú Ukrajina a Taiwan. Učia sa Čína a Rusko, ako spolu bojovať v kyberpriestore?

06.05.2024 06:00

Experti naznačujú, že v kyberpriestore vidia spoluprácu Pekingu a Moskvy. Ukrajina a Taiwan s tým majú skúsenosti.

Jozef Štajer, exstarosta, Telgárt

Záhadná abdikácia starostu v Telgárte: Náhle odišiel a zanechal po sebe len list

06.05.2024 06:00

Mal toho „plné zuby“? Kontajnerové mestečko v Telgárte, kde od novembra žije viac ako stovka osadníkov, má stále problémy. Práve to by mal byť dôvod, prečo starosta odstúpil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,860
Celková čítanosť: 9032546x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív