Založ si blog

Svet plný zázrakov 11. – Minister Richter v akcii (zasa raz). ..

Vážení občania, len si hovorte a hlasujte – my i tak rozhodneme za vás a bez ohľadu na vaše názory, čo bude.

V predvolebnom čase je toto posolstvo zvlášť silné. Až natoľko silné, že dnešný blog by mal mať podnadpis Ako strana SMER  a táto vláda celkovo nerešpektujú názory občanov – aby si ľudia na základe konkrétnych činov vlády uvedomili, že vtip o „šálení a kabátení“ je u nás hlboko pravdivý.

Takže dnes o smutnom príklade toho, ako vláda (ne)dbá na názory občanov – a o mojom obľúbenom politikovi, pravdaže, je to celé zasa raz práve o ňom…

 

Môj najsamobľúbený politik…

Vždy ma vie rozosmiať, poviem vám, skutočne vždy. Priznala som sa k tomu, kto je týmto favoritom môjho srdca napríklad v blogu Príbehy 4. Veľké klamstvá o malých dôchodkoch
(a len pripomínam milým diskutérom, ako sa v súčasnosti moje vtedajšie podľa podaktorých z nich vtedy neprijateľné myšlienky stávajú realitou). Alebo v blogu Drak 2. Ako minister Richter nezamestnanosť znižoval. Či azda v blogu Natvrdo 8. O Madagaskare a Slovensku, ktorý vznikol ako reakcia na jeho vyjadrenie o privážaní robotníkov, že predsa privážame ľudí kultúrne vyspelých ako Srbi a nie odkiaľsi z Madagaskaru. Nuž, vidíte, nijako sa netajím, že je to chlap, ktorý ma vždy vie rozosmiať – aj keď inak, ako by som si predstavovala…

 

A čože nám pripravil najnovšie…

Zmenu  času. No poviete si – to je ale riadna hlúposť, pripravuje ju Európska únia, je to dohodnuté, hlasovalo sa a tak o čo ide?

No veď o to – že sa hlasovalo, a v rámci Európskej únie zvíťazili hlasy tých, ktorí chcú LETNÝ ČAS. Celoeurópsky boli v značnej prevahe oproti tým, ktorí chcú čas zimný (tuším 56 percent ku necelým 36).

Navyše rovnako dopadlo hlasovanie u nás, tiež prevážili tí, ktorí sú za čas letný. A rovnako hlasovali aj Poliaci, Maďari a Rakúšania, tiež prevažovali tí, ktorí chcú radšej čas letný.

Tak odkiaľ minister Richter vypriadol zimný čas ako favorita? Nechce sa zamestnancom jeho ministerstva chodiť tak skoro do práce? Inak si to vysvetliť neviem – preto ma skutočne zaujíma argumentácia, o ktorú sa ministerstvo pri prezentovaní tohto stanoviska opiera – názory občanov a voličov to zjavne nie sú.

Navyše odborníci v oblasti ekonomickej aj v oblasti zdravotnej poskytli celý rad argumentov o výhodnosti času letného pre nás všetkých, tie argumenty som pred časom i v blogu Cestou 9.  Rekviem za letný čas uviedla. Nájdete ich tam, nejdem ich opakovať – nie že by som bola lenivá, ale o chvíľu ma berú policajti (pani advokátka, ešte stále iba pracovne, ako odborníka k výsluchu obete násilia). Zato večer dám ešte jeden blog.

 

Záverom…

Kauza „letný či zimný čas“ vypovedá nielen o výbere času, ale aj o tom, ako táto vláda absolútne neberie do úvahy názory občanov.

Nezabudnite na to, milí voliči, keď už onedlho vykročíte k urnám a uvažujte dovtedy, kto sa (ne)zaujíma o vaše názory.

 

Elena     20.10.2018

 

 

 

 

 

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9028232x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív