Založ si blog

Iba slová 7. – Zásadné novoročné kroky vlády SR. . .

Je to významný, predvolebný rok. A tak už by sme konečne mali vidieť nejaké zásadné a zásadové kroky zo strany našej vlády.

Budem milá a láskavá, pomenujem len tri také kroky, čo by mala vláda spraviť ako prvé v tomto roku….

Ako prvý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze fašizácii v našej spoločnosti.

Ako druhý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze hrozbe napadnutia Slovenska.

Ako tretí zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie Slovenska v nejakom zmysluplnom spoločenstve.

 

Teraz si uvedené kroky konkretizujme.

 

Ako prvý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze fašizácii v našej spoločnosti.

Takže v rámci prvého kroku navrhujem, aby slovenská vláda

vyhostila ukrajinského veľvyslanca,

  • zastavila bezodkladne akúkoľvek ekonomickú a finančnú pomoc zo strany Slovenska Ukrajine. Predsa banderovcov nebudeme podporovať hádam, však? Zabíjali aj u nás, to predsa sú historické fakty.
  • zaviedla ekonomické sankcie voči Ukrajine až do doby, kedy nezrušia neprijateľný zákon, ktorý banderovcov – fašistických bojovníkov uznáva za „hrdinov boja za vlasť“.

 

Ako druhý zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie hrádze hrozbe napadnutia Slovenska.

Rozumiem strachu nášho ministra vojny Gajdoša, ktorý nás odušu vyzbrojuje, so svojou rodnou vládnou stranou SNS už v duchu burcujú ľud na obranu vlasti a zvažujú preto zaviesť povinnú vojenskú službu.

Nech uvažujem, ako uvažujem, nevidím veľa nepriateľov, ktorí by na nás chceli zaútočiť. Maďarom verím, mnohí sú to milí a srdeční ľudia, pochybujem že by mali nejakú ambície nás napádať. Poliaci síce nie sú až takí milí a srdeční, ale zasa – ku komu by chodili kšeftovať, kebyže Slovensko napadnú? Tých tiež môžeme spokojne škrtnúť. Česi – podľa postojov podaktorých Slovákov voči nim by som skôr čakala, že ich napadneme my. Nemyslím si, že by nás išli anektovať, jediné riziko vidím v tom, že by si mohli chcieť Tatry preniesť niekam ku Prahe… Rakúšania tiež neplytvajú čas nad uvažovaním, ako by vtrhli na Slovensko, veď by prišli o lacnú a kvalitnú pracovnú silu v oblastiach, kde im je naozaj veľkou pomocou. Už len Ukrajina zostáva, no a to teda je problematický sused v poslednej dobe, ako som aj vyššie poukázala. Mali problémy s platením dlhov za svoje záväzky – vyťahali od Rusov ropu a zemný plyn, platiť sa im nechcelo (a potom sme im s dodávkami bratsky pomáhali my – dúfam teda, že nám za to čestne zaplatili). Nuž, rizikového by tam u nich bolo kadečo, dlho by sme hovorili o ich politikoch.

Riziko hrozby z ich strany sa dramaticky zvýšilo, keď im nedávno Američania zbrane začali dodávať.

Takže v rámci druhého kroku navrhujem, aby slovenská vláda

vyhostila amerického veľvyslanca,

  • až do doby, kedy USA prestanú dodávať zbrane Ukrajine,
  • zaviedla ekonomické sankcie voči USA až do doby, kedy prestanú Ukrajine dodávať zbrane.

 

Ako tretí zo zásadových a zásadných krokov vlády by malo byť pevné a jednoznačné postavenie Slovenska v nejakom zmysluplnom spoločenstve. Podotýkam, že nie sme osamelí, my už máme spojencov.

Takže v rámci tretieho kroku navrhujem, aby slovenská vláda

vyzvala spojencov, aby sa pridali ku našim sankciám, aby tiež

  • zaviedli ekonomické sankcie voči Ukrajine až do doby, kedy nezrušia neprijateľný zákon, ktorý banderovcov – fašistických bojovníkov uznáva za „hrdinov boja za vlasť“.
  • zaviedli ekonomické sankcie voči USA až do doby, kedy prestanú Ukrajine dodávať zbrane.

V prípade, chýbajúcej podpory z ich strany musíme zvážiť, či v takom spoločenstve má pre nás význam zotrvávať. Najlepšie referendom.

 

Tak si predstavujem novoročné zásadné kroky vlády SR ja.

 

Elena   4.1.2019

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Moment dopadu balistickej rakety na iracké mesto Erbil

Úder na Sýriu. Izrael zasiahol budovu bezpečnostných síl v Damasku

02.05.2024 23:01, aktualizované: 23:25

Sýrske štátne médiá o údere bezprostredne neinformovali.

ucla

USA: Na univerzite UCLA zadržali najmenej 200 propalestínskych demonštrantov

02.05.2024 22:22

Polícia zlikvidovala barikády a začala vypratávať tábor demonštrantov.

trump

Ďalší útok na Kapitol? Výsledky volieb uznám, len ak budú čestné, uviedol Trump

02.05.2024 21:52

Podobné slová použil aj v rokoch 2016 a 2020.

Miloš Vučevič

Smer Moskva. Srbský parlament potvrdil novú vládu, na niektorých ministrov sú uvalené sankcie

02.05.2024 21:19

Vučevičovu vládu po búrlivej dvojdňovej rozprave podporilo 152 z 250 poslancov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,858
Celková čítanosť: 9024585x
Priemerná čítanosť článkov: 3158x

Kategórie

Archív