Založ si blog

Verím 1. – Plus ultra. ..

 

O krásnu koincidenciu sa s vami chcem podeliť…

Zároveň vám tým prezradím môj dnešný príspevok v našej tajnej konštelatérskej skupine Delta, ale čo už…

Napísala som tam:

„Včera som po mojej besedoprednáške dostala kalendár s myšlienkami o Bohu. A keďže dcéra Kika vytiahla po príchode domov kalendár s mačkami, ktorý kúpila, vedela som, že môj kalendár má pre mňa nejaký odkaz a darujem ho potom ďalej (viem i komu, našej upratovačke na pracovisku, ktorá je moc láskavý človek).

No a k tomu odkazu – vytiahla som ho k písaniu blogu o šírení dobra, dvakrát som ho náhodne otvorila, cinkli mi dve silné myšlienky.

 

Jednou z nich je:

Boha to stálo nekonečne veľa, aby mohol nám dávať zadarmo.

Mne tá myšlienka hovorí, že šíriť dobro má význam. Keď môžem, nezištne pomáham. Myslím, že dobro zapúšťa korienky ako semienka púpav, aj v najdrobnejšej pukline steny, či asfaltu chodníka dokážu vyrásť. A potom zrazu vidíme ich zlatožlté kvety, ktoré ako malé slniečka prežiaria náš deň.

 

Druhá z nich je príbeh:

Kedysi v stredoveku boli v španielskom erbe dva gibraltárske stĺpy s názvom „Non plus ultra“, t. j. „Niet nič nad to“. Stĺpy symbolizovali pohoria okolo Gibraltáru, lebo ľudia si mysleli, že tam je koniec sveta. Keď Kolumbus objavil, Ameriku a svet sa tým zväčšil, nahradili ho v erbe nápisom „Plus ultra“, t. j. „Pokračuje to ďalej“.

Pre mňa ten príbeh znamená pripomenutie, že naše obzory poznania sa stále rozširujú, meníme v dôsledku toho pohľad na veci.

Skončila mi trojdňovka pokonštelačného „ničnerob“, a mňa to náhle a prudko posunulo. O tejto myšlienke vám tu v blogu nič viac neprezradím.

 

 

Elena   16.1.2019

 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

2024-04-26 slnko v sieti 007 foto zdenko hanout

Šéf Rady RTVS označil galavečer Slnko v sieti za politický míting opozície

29.04.2024 18:16

Igor Gallo pripomenul, že RTVS ako vysielateľ galavečera nesie v zmysle platnej legislatívy objektívnu zodpovednosť za obsah priameho prenosu.

sanitka,

Šiestačka v Maďarsku bodla nožom spolužiačku, vrtuľníkom ju odviezli do nemocnice

29.04.2024 18:03

Šiestačka si nôž priniesla z domu a mala ho schovaný v školskej lavici.

Pellegrini, Zuzana Dolinková, Raši,

Za koniec Rázsoch chcú odvolávať ministerku Dolinkovú. Je to politický bulvár, háji sa ministerka. OĽaNO a SaS sa hádajú

29.04.2024 17:35

Bola to len otázka času, keď bude musieť ministerka Dolinková stáť pred Achillovou pätou rezortu – polstoročia nedokončeným projektom nemocnice Rázsochy.

Mark Rutte

Turecko podporí kandidatúru Marka Rutteho na šéfa NATO. Výhrady má už len Orbán

29.04.2024 16:48

Turecko aj Maďarsko ako členovia NATO predtým vyjadrili výhrady voči Rutteho kandidatúre.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9016189x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie