Založ si blog

Plamene 7. – Zvolebnené. . .

 

O čo sa stavíme, že budú predčasné voľby? A že budú v októbri? Túto trochu provokačnú a hodne vizionársku dvojotázku rozviniem.

A darmo že je prvoaprílový, všetko v ňom napísané myslím úplne vážne. Toľko v skratke ku dnešnému blogu.

 

Fico sa v popularite až na samé dno údajne prepadol…

Podľa včerajších správ médií, teda. Nepridali mu telefonáty Vadalu s Troškovou, ani „sebakorektívne hodnotenie volebného úspechu strany SMER“.

Viete, neriešil veci po mojich dvoch o pomoc volajúcich otvorených listoch jemu ako premiérovi, nespravil nič v prospech obetí pochybení lekárov – a tak prajem strane SMER veľa, veľa takýchto volebných úspechov.

 

Tým nechcem povedať, že som na strane Čaputovej…

Ak by som povedala, že je to Kiska v sukni, asi by som sa veľmi nesekla. Takto to poviem, aby som sa vyhla trestnému stíhaniu za pravdivý názor – určité veci sú skrátka ochotné robiť len určité typy osobnosti.

Nešla som tento raz voliť – ani jeden z tých dvoch kandidátov nebol pre mňa ten správny. Odmietam už voliť menšie zlo – lebo je vždy zlom, ako sa ukazuje. A ak potom narastie, tak je niekedy väčšie, ako to druhé, pôvodné a presiahne ho, ako sme to aj videli a zažili sami. Zlo je skrátka vždy zlom.

Nie je to alibistické, len našťastie vidím v diaľke dobré riešenie. Čakám na rozhýbanie sa Ústavného súdu. Som si istá, že Harabín je taký odborník, ktorý nepodáva ústavné sťažnosti podaromnici, ani neúspešne – a všetko má premyslené do detailu.

 

Takže ten, komu naozaj v tejto chvíli prajem šťastie, je práve Harabín…

Lebo jediné správne riešenie vidím v zrušení volebných výsledkov a novej prezidentskej voľbe.

Predstavte si – jeho podanie dostal sudca, ktorý ešte nie je ani zvolený. No bola by to fraška na roky, lebo nikto by nebol v tomto skvelom bezprávnom štáte zodpovedný a už vonkoncom nie stíhaný za nefunkčnosť Ústavného súdu.

Som si úplne istá, že skôr by u nás pristáli mimozemšťania, ako by sa sfunkčnil Ústavný súd pri správnej volebnej konštelácii. Ale nič v živote nie je náhodné. Verím, že po „súčasnom volebnom úspechu“ bude aj strana SMER naklonená rýchlej voľbe ústavných sudcov. A potom môže opätovne zabojovať o dôveru občanov – predpokladám štedré predvianočné balíčky vlády, milí občania, tešte sa. Ak médiá hovorili o možných predčasných voľbách a zvažovanom termíne v októbri – strategicky je to výhodný termín, nabalí sa občanom skutočne bohaté darčekovo k Vianociam.

Takže, ako vidíte, aj strana SMER by mala Harabínovi priať šťastie – lebo je ich jedinou nádejou v tejto ich úspešnej volebnej situácii – a trochu urýchliť chod udalostí sfunkčnením Ústavného súdu.

 

 

Elena   1.4.2019

Ariadna 5. – Kde je vôľa, tam je cesta. . .

03.05.2024

Pouvažujeme o tom, že nie všetko, čo sa tvári ako podpora, je v skutočnosti podporou. Polepši sa, Elena, dodala som sebakriticky popri všetkých tých článkoch, čo sa tu o Ukrajine valia z médií, vezmi si príklad z tých, ktorí si berú z Ukrajiny príklad. Tak som si dala poctivé predsavzatie, že niečo nasledovaniahodné pohľadám. Predstavte si, že polmaratón [...]

Ariadna 4. – Zabi bobra, zachrániš strom. . .

03.05.2024

Slová profesorky Hogenovej sa mi vynorili v mysli o banalizácii zla, ktorá prebieha v spoločnosti. Kedysi som o nich aj blog písala https://elenaistvanova.blog.pravda.sk/2021/05/17/ejha-3-ked-hodnoty-zomieraju/#google_vignette Nezvažujeme dôsledky svojich činov, priplávalo mi k tomu do mysle dnes. Veľa príkladov mi k tomu napadá. O robotickom psovi som čítala, ktorý má [...]

Ariadna 3. – Česko má nedostatok psychiatrov. . .

02.05.2024

Veru, poviem, vydesilo ma to, čo som videla. Určite majú Česi zúfalý nedostatok psychiatrov, povedala som si. Lebo zjavne ujetí ľudia potom zostávajú bez odbornej pomoci. A kadečo vystrájajú. Ak vás tento môj výrok zarazil, tak pozrite Zdroj: https://www.facebook.com/photo/?fbid=395464043388992&set=g.674985475874242 Teda, ak ste nepochopili, čo to majú [...]

požiar v Berlíne, IRIS-T, Nemecko, Diehl, hasiči

Rozsiahly požiar v Nemecku: horí výrobná hala firmy produkujúcej zbrane pre Ukrajinu

03.05.2024 15:49

Firma je súčasťou skupiny Diehl, do ktorej patrí aj výrobca systému protivzdušnej obrany Iris-T, ktorý Nemecko poskytlo Ruskom napadnutej Ukrajine.

minister obrany Robert Kalinak

Minister obrany Kaliňák poďakoval za príspevok Španielska do jednotky NATO na Slovensku

03.05.2024 15:23

Od júla bude na Slovensku pôsobiť do 780 španielskych vojakov aj s technikou.

Nemecká ministerka vnútra Nancy Faeserová

Rusi pripravovali útok v Nemecku, chceli odpáliť vojenskú pomoc Ukrajine. Boli odhalení

03.05.2024 14:50

Nórsko tiež podozrieva Moskvu z prípravy sabotáže proti infraštruktúre krajiny.

Tomáš Drucker, minister školstva, výskumu, vývoja a mládeže SR

Drucker: Reedukačné centrá v Bystričanoch a Trstíne sa zatvoria

03.05.2024 14:40

Deti by mali byť do konca júna premiestené do iných zariadení.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,859
Celková čítanosť: 9026467x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie

Archív