Založ si blog

Ja 2. – Aladin, Aladin, naozaj nechceš svoj čarovný koberec?

Politické reklamy sa i dnes valili internetom. Keby radšej tie peniaze vyhodené na medové motúzy na sociálnych sieťach strany boli dali tým ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú ako pomoc v živote. Možno ich mali dať tej matke s 5.–ročným dievčatkom, ktoré dnes na Záhorí šli domov popri koľajniciach, vystúpili cestou z Bratislavy do Holíča predčasne, lebo údajne nemali dosť peňazí na vlak až domov. A ďalší vlak ich zrazil, dievčatko na mieste zomrelo.

Viem, som hlúpa, že teraz nariekam za tie dve tak zúfalo, ale moc s nimi súcitím. Aj chápem, že veci sa pre niečo dejú tak, jednoducho Zámer sveta to tu riadi. A že pre nejaký dôvod sú na svete aj pavúky, kliešte, aj vrahovia detí. Asi aby sme si niečo cenili, musíme poznať aj opak toho – bez smútku by pre nás nebola taká iskrivá radosť, bez zrady by sme nedokázali oceniť naplno tých spoľahlivých. Ako v tej rozprávke o princeznej, čo nechcela byť nikdy nešťastná – až nakoniec pochopila, že bez nešťastia by nebolo ani šťastia,, musia existovať polarity.

No i tak toto sú chvíle, keď som besná a dokázala by som všetkých zbohatlíkov nakopať do zadku – pretože ich úbožiacky luxus na druhej strane vyvažuje bieda iných, aj takéto tragédie ako dnešná. Nikdy by som nedokázala žiť s takou bandou pokrytcov, ktorí sa hrajú na „smotánku“ a nechcú vidieť utrpenie iných, hlavne že si oni užívajú. Dokázala by som v tejto chvíli hovoriť iba s niekým, kto mi rozumie a cíti to podobne. A úprimne – myslím, že nikto. Som natoľko uzavretá v nedôvere, že ani o kadejakých dnešných diskusiách, poukazujúcich na mizerný stav spoločnosti, nič nedám – a bolo by o čom, dnes akoby hlupákom všetkého druhu zabudli lieky nadávkovať, vyrojili sa s ohromujúcimi vyhláseniami.

 

No dobre, zatiahnem záves a dám masku veselšieho tónu.

A keď už tie pravdy, tak ešte jednu pravdu vám prezradím – minulý týždeň som písala o mojich vojenských kožených topánkach, ako o trochu väčších. No dobre, sú 27, najmenej o dva čísla väčšie ako potrebujem, čo mi samozrejme nebráni ich nosiť. Konečne žijem na veľkej nohe. To žartujem, som rada, že ich mám – a cítim sa ako Rambo, keď v nich vykračujem. Píšem o tých topánkach v súvislosti s niečím iným – s reakciou môjho stredného dieťaťa, Svetlanky – ktorá so smiechom poznamenala „neboj, mami, do toho ti noha dorastie“.  A pripomenula (pravdivo), ako som im stále kupovala „o trochu väčšie veci, že dorastú“. No áno, bola to jedna z mojich úsporných stratégií, a druhou bolo pripomínanie, aby veci šetrili a nosili ich jedna po druhej. Neboli to jednoduché časy, napriek tomu sa pre mňa spájajú s prekrásnymi spomienkami, lebo vtedy žil môj syn. Moc mi teraz chýba, veľmi. Prezradím vám ešte jednu vec – zajtra večer v Infovojne zaznejú zásadné veci – bude tam právnička Judita hovoriť veci, ktoré sa oplatí počuť.

 

Nie, nedám dnes žiadnu koincidenciu, ale nejaký úsmev na záver…

Šedé mračná sa nebom v skorom ráne preháňali, mäkko mrholilo. Daždivé dni majú svoj pôvab, pre mňa, tu v kopcoch – oveľa viac ma lákajú ako slnkom rozpálená a presušená krajina, v ktorej všetko stráca život. A moje najstaršie dieťa, Kika, i v takých ránach iskrí humorom.

A tak sa občas bláznivo smejeme. I dnes. Za Muráňom na ceste ležal kus koberca. Otočila sa ku mne s úsmevom a z nadpisu blogu vám je určite jasné, čo mi pohotovo zahlásila…

 

 

Elena 24.5.2019

 

 

 

 

 

Ariadna 2. – Krucinál, psychológovia, ako to preverujete ľudí na zbrojáky?

28.04.2024

Skutočne impozantný príspevok napísal pán do verejnej skupiny obce Trakovice. Zdieľali to s hrôzou viacerí ľudia do skupín milovníkov zvierat. Istý pán Lackovič v tom svojom diskusnom príspevku píše, že Ahojte ak mate radi svoje macky tak ich majte na svojom mieste. Akukolvek macku na mojom dvore a v okoli domu zastrelim. Moze byt vystavna s vybijanym obojkom aj s [...]

Ariadna 1. – Prečo Fico straky urazil?

28.04.2024

Verte, straky sú úžasné zvieratá. Viem o tom svoje, v časoch môjho detstva sme jednu zachránili, vychovali a vypustili. Chodila po celé roky posedávať pred balkón a krákala vďačne. Stačilo zavolať Hana, Hana – a priletela. Počúvala som dnes nadránom prejav premiéra Fica z NR SR 25.4. 2024. Musím sa s vami oň podeliť, lebo naše médiá sú akési lakomé – a [...]

Takže tak 11. – Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. ..

22.04.2024

Sme krajinou, v ktorej sa ľudia neboja zomierať. Presne tak – krajina, v ktorej sa pomaly každý týždeň hupsnú pod vlak aspoň dvaja ľudia. Ale veď i Česi, nie sme v tom sami – zargumentujú podaktorí v duchu článku v linku https://www.aktuality.sk/clanok/l6LGUlF/samovrazdy-v-cesku-su-na-vzostupe-vo-vyssej-miere-ich-pachaju-mladi-ludia/ samovrážd pribúda síce vo [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2,856
Celková čítanosť: 9017531x
Priemerná čítanosť článkov: 3157x

Kategórie